Події

Посперечались, хто в батьківській хаті господар: за братовбивство житель Житомирської області відсидить 9 років

20 January 2022, 15:55

За вбивство рідного брата, з яким не поладили в батьківській хаті, житель Любарської громади відсидить за ґратами 9 років.

Про це 20 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Позицію прокурорів Житомирської обласної прокуратури щодо призначення жителю Любарського району реального покарання, співмірного з тяжкістю скоєного злочину – вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України) - підтвердив Житомирський апеляційний суд», йдеться у повідомленні.

Відтак апеляційну скаргу сторони захисту залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції щодо визнання особи винним та призначення покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років – залишено у силі.

Установлено, що злочин скоїв у грудні 2019 року, увечері, 52-річний житель Любарського району, який проживав разом із рідним братом у батьківській хаті. Час від часу, здебільшого, коли перебували у стані алкогольного сп’яніння, між ними виникали конфлікти стосовно того, хто є господарем у будинку. Черговий інцидент закінчився для одного з них трагічно: чоловік не вижив після удару кухонним ножем, який завдав йому старший брат.

«Наразі вирок суду набрав законної сили», - уточнили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 7 грудня 2019 у селі Стрижівка поблизу Любара старший брат позбавив життя молодшого, завдавши йому удару кухонним ножем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство братовбивство вирок ув'язнення Любар  
Матеріали по темі