Суспільство

Жителька Житомирської області добилася 27 тис. грн виплат по вагітності і пологах, які роботодавець не поспішав віддавати

21 January 2022, 13:28

Жителька Житомирської області добилася належної їй матеріальної допомоги по вагітності та пологах, які роботодавець не поспішав виплачувати. Жінка звернулася до Управління Держпраці, та інспектори завітали до ФОПа з перевіркою. Після цього вагітній виплатили понад 27 тис. грн.

Про це 21 січня повідомила пресслужба Управління Держпраці у Житомирській області.

«До Управління Держпраці у Житомирській області звернулася жителька області, якій не виплатили допомогу по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах, у строк передбачений законодавством. Інспектори Управління Держпраці здійснили позапланову перевірку фізичної-особи підприємця та встановили порушення п.1 ч. 2 ст. 32 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кошти за 126 календарних днів (листок непрацездатності від липня 2021 року) у сумі 24 тис. 835 грн надійшли на розрахунковий рахунок ФОП ще у вересні 2021 року, але жінка їх не отримала. Також,кошти за додаткові 14 календарних днів (листок непрацездатності від листопада 2021 року) у сумі 2 тис. 759 грн, надійшли на рахунок ФОП у грудні 2021, і їх жінка теж не отримала.

Тож після проведеної позапланової перевірки з питань додержання законодавства про працю в частині оплати листків непрацездатності, фізична-особа підприємець виплатив жінці допомогу по вагітності та пологах у сумі 27 тис. 594 грн у січні 2022 року.

«Якщо ваші трудові права порушені – звертайтесь до Управління Держпраці у Житомирській області за допомогою. Як це зробити, можна прочитати ТУТ», – закликають в Управлінні.

Що робити, якщо ви зіштовхнулися із дискримінацією під час влаштування на роботу, дивіться у відеосюжеті від 11 січня 2022 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраці перевірка вагітність пологи виплата  
Матеріали по темі