Події

​Помічник судді з Бердичева отримав 2 роки позбавлення волі за хабар: пообіцяв допомогти винуватцю п’яного ДТП

24 January 2022, 15:03

Колишній помічник судді Бердичівського міськрайонного суду отримав 2 роки позбавлення волі за хабар у 10,2 тис. грн від винуватця ДТП, скоєного напідпитку.

Про це йдеться у вироку Андрушівського райсуду від 13 січня 2022 року, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В матеріалах суду зазначено, що до Бердичівського суду в квітні 2018 року надійшли матеріали про вчинення громадянином (Особа_4 в матеріалах суду) адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП. Помічник судді вирішив отримати вигоду і запропонував особі, що притягувалась до адмінвідповідальності, дати хабаря у розмірі штрафу, який мав би присудити суддя, – 10,2 тис. грн. Після усіх домовленостей обвинувачений навіть направив до суду заяву від імені Особи_4 з проханням перенести судовий розгляд, таким чином затягуючи розгляд справи.

Першу частину хабаря – 5 тис. грн обвинувачений отримав у Житомирі поблизу ТРЦ Глобал, іншу частину – 5,2 тис. грн йому принесли в приміщення суду, де й відбулось затримання.

Скриншот з матеріалів суд

У суді обвинувачений свою провину заперечував і давати покази відмовився. Натомість Особа_4 розповів про те, хто і як вимагав у нього хабаря, а також про те, що уже після першої зустрічі з обвинуваченим він звернувся до правоохоронних органів з заявою про вимогу неправомірної вигоди.


Скриншот з матеріалів суд

Суд присудив обвинуваченому в хабарництві покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. Обвинувачений також має відшкодувати витрати на проведення експертиз у розмірі 5,4 тис. грн.


Скриншот з матеріалів суд

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2018 у Бердичеві на хабарі у 10 тис. грн затримали помічника судді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок хабар помічник судді  
Матеріали по темі