Події

У Житомирі поліція перевіряє телефонне повідомлення про замінуваня школи на Польовій

25 January 2022, 11:27

У Житомирі перевіряють чергове повідомлення про замінування, цього разу – в загальноосвітній школі №22, що розташована в мікрорайоні Польова.

Про це Житомир.info повідомили читачі.

«Знову замінування. На цей раз школа №22», – розповіли читачі.


Відео читачів

У пресслужбі ГУ Нацполіції у Житомирській області в коментарі Житомир.info зазначили, що повідомлення про небезпеку вибуху надійшло телефоном. На місці працюють фахівці, з будівлі закладу евакуювали учнів та працівників.

«Надійшло телефонне повідомлення про замінування школи. Інформація перевіряється. На місці працюють вибухотехніки та слідчо-оперативна група. Була проведена евакуація учнів та працівників», – розповіла речниця ГУНП Алла Ващенко.

У поліції наголошують: за неправдиве повідомлення подібного характеру передбачена кримінальна відповідальність – від 2 до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 24 січня 2022 року після чергового «замінування» шкіл і дитячих садочків Житомирський міський голова Сергій Сухомлин повідомив про намір створити групи з батьків та працівників навчальних закладів для перевірки повідомлень про замінування.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 січня 2022 у Житомирі правоохоронці знову отримали повідомлення про замінування торговельних центрів, лікарень, дитячих садочків, а також аеропорту. Небезпечних предметів у закладах не виявили.

Хвилю фальшивих замінувань у Житомирі поліція називає елементом «гібридної війни» та просить не піддаватися провокації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування школа  
Матеріали по темі