Україна

Маккартні встановив рекорд в історії України

16 June 2008, 17:46
Independence concert сера Пола Маккартні на Майдані Незалежності і пряму трансляцію в сімох містах України відвідала рекордна в історії України кількість глядачів.

Як повідомляє прес-служба Фонду Віктора Пінчука, тільки на київський Майдан, незважаючи на грозу і зливу прийшло близько 350 тисяч чоловік.

Новий канал, що транслював телемарафон і концерт, одержав увечері 14 червня безпрецедентний рейтинг - 3,5, причому рейтинг залишався стабільним протягом трьох з половиною годин. Частка глядацької аудиторії склала 18,7%. Телетрансляцію дивилися близько 13,5 мільйонів глядачів.

 

Пряму трансляцію на центральних площах великих міст України в цілому побачили близько 150 тисяч чоловік. На площі Волі в Харкові зібралося близько 80 тисяч чоловік, на Театральній площі в Одесі - близько 20 тисяч, стільки ж - біля пам'ятника Міцкевичу у Львові, у Донецьку в парку відпочинку ім. Щербакова - близько 15 тисяч. На Фестивальному причалі в Дніпропетровську - понад 35 тисяч чоловік. У Севастополі, де концерт збігся зі святкуванням Дня міста, близько 50 тисяч приєдналися до трансляції. У Чернівцях концерт зібрав близько 8 000 чоловік.

Разом з тим, погана погода змінила плани під час трансляції концерту - зокрема, не стало можливим включення міст у ході трансляції концерту, як це планувалося раніше.

Однак сам Маккартні залишився дуже задоволений київською погодою і тим, що заливний дощ із грозою не розігнав глядачів з Майдану.

"Погода була в руках вищих сил, але я відчував, що вона зміниться на краще. І як тільки ми вийшли на сцену, дощ став слабшати, парасольки закриватися, і разом із усіма глядачами ми зробили велике шоу. Хоча гроза зробила його ще більш драматичним", - заявив він у своєму коментарі, переданому УНІАН.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі