Здоров'я

​У Житомирській ОДА назвали лікарні, найбільш завантажені хворими на коронавірус

7 February 2022, 11:08

У Житомирській області упродовж двох останніх тижнів фіксують велику кількість нових випадків інфікування COVID-19, проте відмічають зниження темпів розповсюдження хвороби.

Про це 7 лютого під час щотижневого брифінгу в ОДА розповів заступник голови облдержадміністрації Віктор Градівський.

«На жаль, два тижні підряд ми фіксуємо велику кількість захворівших на коронавірус – більше 10 тисяч осіб щотижнево. На щастя, ми констатуємо зменшення темпів розповсюдження хвороби. Так, якщо за попередній тиждень ми відмічали збільшення кількості хворих вдвічі, то минулого тижня ми зафіксували збільшення кількості хворих на рівні 20 %. Наразі маємо надзвичайно загрозливий показник смертності. За минулі два тижні він зріс від 24 до 41 особи», - повідомив Віктор Градівський.

За його словами, сьогодні в лікувальних закладах Житомирської області лікується 1110 осіб, з них кисневу підтримку отримує 580 осіб, на апаратах ШВЛ знаходиться 29 осіб.

«Сьогодні маємо найбільшу завантаженість ліжок в Пулинській лікарні, Олевській лікарні та у Новоград-Волинському міськрайонному ТМО. Показник важких хворих серед пацієнтів лікарень – на рівні 7 %», - розповів заступник голови ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 7 лютого 2022 року в Житомирській області лабораторно підтверджено 172906 випадків коронавірусної хвороби, з них 1188 виявили упродовж минулої доби, 6 лютого. Загалом за період пандемії від ускладнень СOVID-19 в області померли 3397 людей, упродовж минулої доби зафіксували 5 летальних випадків. Активних хворих нині – 27 887 осіб. Завантаженість ліжок в лікарнях становить 46,6%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус вакцина завантаженість лікарень пацієнт  
Матеріали по темі