Здоров'я

​Бути членом «Лікарняної каси» - вигідно: за рік благодійна організація в Житомирській області спрямувала на ліки та обстеження понад 54 млн грн

10 February 2022, 11:59

У наш час турбота про здоров’я посіла лідируючі позиції в переліку найнеобхідніших потреб людини, проте «дозволити собі» слідкувати за власним здоров’ям, а тим паче хворіти – у нашій країні може далеко не кожен. У такому випадку в нагоді може стати перебування в благодійній організації «Лікарняна каса Житомирської області», яка своїм багаторічним досвідом з року в рік доводить: Лікарняна каса (ЛК) – це надійна підтримка в скрутну хвилину.

Лише у 2021 році медична допомога за сприяння ЛК надавалася у понад 230 тис. випадків. Організація витратила на забезпечення ліками, виробами медичного призначення, обстеження, надання благодійної допомоги понад 54,3 млн грн.

З них надано членам ЛК ліків за амбулаторними рецептами через аптечну мережу на суму 14,1 млн грн.

Оплачено послуг з обстеження членів ЛК – 11,5 млн грн.

Витрачено на закупівлю ліків та виробів медичного призначення для медичних закладів області – 27,1 млн грн.

Розмір благодійної допомоги медичним та іншим закладам, повернення коштів за придбані ліки склав 1,6 млн грн.

Загалом, за рахунок коштів «Лікарняної каси» у минулому році обласні та міські медичні заклади, розташовані в м. Житомирі, отримали ліків і виробів медичного призначення на 15,9 млн грн, з них Лікарня №1 та Лікарня №2 – 5 млн грн. Районним лікарням області було надано такої допомоги на 12,7 млн грн.

У складний «коронавірусний рік» благодійна організація допомагала медичним закладам - було придбано і передано лікарням 20 кисневих концентраторів вартістю понад 1 млн грн і кілька тисяч експрес-тестів на визначення антигену до COVID-19.

Окрім цього, «Лікарняна каса» забезпечила медикаментами понад тисячу пацієнтів, які хворіли на коронавірус. Аби допомогти людям впоратися з ускладненнями цієї недуги було спрямовано 2 млн 366 тис. грн.

Наразі благодійна організація налічує майже 200 тисяч членів. Лише упродовж 2021 року до «Лікарняної каси» приєдналися 4,5 тисячі жителів області.

Найбільш суттєві переваги перебування у «Лікарняній касі»:

  • можливість отримати допомогу без обмежень розміру витрат та кількості звернень;
  • перебувати в ЛК можуть всі бажаючі, незалежно від віку та стану здоров’я;
  • майже 300 лікарських засобів можна отримати в аптеках за рецептами лікарів, якщо лікуєтесь вдома;
  • понад 600 препаратів можна отримати під час стаціонарного лікування, у тому числі в умовах денного стаціонару та стаціонару вдома;
  • до 3500 грн відшкодування коштів на стаціонарне лікування у приватних медзакладах;
  • до 6000 грн відшкодування витрат при лікуванні за межами області;
  • до 3500 грн матеріальної допомоги при проведенні металоостеосинтезу;
  • за рахунок ЛК оплачується майже 60 лабораторних обстежень, як у комунальних, так і приватних лабораторіях;
  • надаються суттєві знижки на обстеження (наприклад, 250 грн на КТ та 300 грн на МРТ, 100 грн на УЗД).

Бажаєте користуватися усіма перевагами Лікарняної каси? Приєднатися до ЛК можна навіть онлайн – на сайті www.likkasa.com.ua, також зробити це можна у відділеннях банків та Укрпошти, або безпосередньо звернувшись до представництв БО, які є майже у всіх медичних закладах області.

Наразі розмір щомісячного добровільного пожертвування становить лише 60 грн (30 грн для студентів стаціонарної форми навчання до 23 років і 85 грн для дорослих з дітьми незалежно від кількості дітей).

Детальніше про переваги «Лікарняної каси» можна дізнатися тут:

з питань вступу та сплати внесків, поновлення:

067-411-14-51 (+Viber, Telegram)

з медичних питань

(067) 411-30-93

на сайті likkasa.com.ua

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЛК Лікарняна каса БО  
Матеріали по темі