Новини компаній

Що слід пам’ятати при виборі металочерепиці?

10 February 2022, 17:12

Перш, ніж здійснити покупку металочерепиці, покупцеві варто дізнатися, які саме її характеристики відповідають за якість та термін експлуатації. Адже це найважливіші параметри того, які перспективи у покрівельного матеріалу та чи вартий він взагалі вашої уваги.

Опис структури

Структурно металева черепиця являє собою простий металевий лист, який на перший погляд може здатися досить тонким. Компанія «Сітібуд» розповість про особливості того, як з простого сталевого листа отримують якісний і практичний матеріал,а переглянути товари можна за посиланням https://citybud.in.ua/uk/metalocherepica/.

  1. Тонколистова холоднокатана сталь – це основна сировина, яка слугує основою майбутнього покрівельного виробу. ЇЇ товщина повинна бути не меншою 0,45 мм, щоб лист мав потрібні показники міцності та витривалості по відношенню до навантажень та зовнішніх впливів.
  2. Якісний цинк покриває сталеву основу для того аби в подальшій експлуатації цей метал не ржавів та не піддавався корозії, головному ворогу металевих виробів та матеріалів. Достатнім для тривалої служби покрівлі вважається рівень оцинкування в діапазоні від 200 до 275 г/м.кв.
  3. Полімер виступає в якості декоративної складової та додатково створює захисний шар для металевої черепиці. На українському ринку покрівельних матеріалів зустрічається продукція здебільшого з таким видом полімеру, як поліестер. Однак покупець має змогу обирати між глянцевим та матовим варіантом, що додає можливостей для підбору продукції в індивідуальному форматі для конкретного даху.

Яка сталь використовується виробниками?

Не лише параметр товщини сталі має значення при виборі сировини. Не менше значення також має:

  • походження сировини, тобто яким сталеливарним заводом вона була виготовлена,
  • склад сталі, тобто наявність чи відсутність в ній домішок та інших речовин, що може впливати на її міцність і відповідно на якість служби майбутньої дахової споруди.

Вважається, що китайська сировина – це найдешевше, що можна зустріти на ринку металочерепиці, а от німецька та корейська сировина – це взірець якості, на який рівняються всі виробники. Саме тому така продукція продається дещо дорожче, аніж аналоги з китайського, українського чи словацького металу.

Які переваги використання металочерепиці?

Звісно металочерепиця отримала неабияку популярність через цілу низку суттєвих переваг, які відчуває кожен домовласник, який використав цей матеріал у будівництві даху власного житла. Найбільш переконливими є:

  • Доступність. Вам не вдасться знайти такий самий якісний та довговічний матеріал в аналогічному ціновому діапазоні, тобто можна сміло вважати металочерепицю найбільш вигідним по ціні варіантом покрівельного матеріалу.
  • Стійкість до зовнішніх впливів. Такими впливами вважають сонячні промені, опади та пориви вітру, які можуть певним чином впливати як на зовнішній вигляд листів, так і на їх цілісність. Однак металева черепиця чудово демонструє свою витривалість перед переліченими явищами.
  • Легкість монтажу. Процес укладки досить простий та не потребує значного досвіду. Однак професіонали все ж виконають монтаж значно краще, ніж любителі у даній справі. Але сам процес дійсно досить простий та до того ж є чіткі та цілком зрозумілі інструкції, які допомагають виконати монтажні роботи.
  • Довга служба. В залежності від обраних технічних параметрів термін експлуатації може коливатись від 10 до 40 років. Вражаючий термін, особливо, якщо врахувати, що витрати на таке будівництво будуть значно нижчими, ніж при використанні інших покрівельних матеріалів.

Як бачите, металочерепиця має досить переконливих плюсів використання, завдяки чому і стала головною прикрасою дахів житлових будинків в нашій країні.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: металочерепиця дах покриття  
Матеріали по темі