Події

Жителю Житомирської області повідомили про підозру в замаху на вбивство патрульного: намагався збити правоохоронця бусом

14 February 2022, 16:47

Уночі 13 лютого на трасі Київ – Ковель у Коростенському районі Житомирської області патрульні зупинили мікроавтобус за порушення ПДР. Водій виявився нетверезим та агресивним: пошкодив службове авто поліції, намагався втекти і збити машиною правоохоронця. Чоловікові повідомили про підозру в замаху на вбивство патрульного.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«48-річний нетверезий водій, автівку якого патрульні поліцейські зупинили за порушення Правил дорожнього руху, повів себе агресивно, пошкодив службовий транспорт, невдало спробував втекти і збити машиною правоохоронця. Чоловіка затримали, нині він під вартою. За вчинені кримінальні діяння йому загрожує ув’язнення на тривалий термін», – йдеться у повідомленні.

Так, близько 1 ночі 13 лютого поліцейські Управління патрульної поліції регіону на ділянці автодороги Київ – Ковель у Коростенському районі за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль Volkswagen Transporter. За кермом знаходився 48-річний житель м. Новограда-Волинського. Під час спілкування поліцейські помітили у чоловіка явні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Відтак запропонували йому пройти відповідне обстеження.

Однак керманич повів себе агресивно, замкнувся всередині автівки, а потім раптово рушив і поїхав з місця події, пошкодивши при цьому службовий автомобіль поліції.

Про таку подію патрульні сповістили своїх колег з інших чергових нарядів, які працювали поблизу, і розпочали переслідування втікача. За деякий час Volkswagen вдалося заблокувати на узбіччі неподалік с. Дивлин. Коли ж один з поліцейських, вийшовши з автівки, спробував підійти до водія-втікача, той різко рушив у напрямку правоохоронця. На щастя, патрульний встиг відскочити убік. Агресивного керманича зупинили та на місце події для документування всіх обставин було викликано слідчо-оперативну групу Коростенського райуправління ГУНП.

48-річного водія Volkswagen поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Триває досудове розслідування одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України – ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу…), ст. 342 ( Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу…), ст. 347 (Умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу…) КК України.

Чоловікові вже оголошено про підозру у замаху на вбивство патрульного поліцейського. Тривають необхідні слідчі дії та вирішується питання про запобіжний захід для підозрюваного.

За чинним законодавством за сукупністю протиправних діянь керманичу може загрожувати позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 9 серпня 2019 року в одному з торговельних центрів Житомира нетверезий чоловік напав на дільничного офіцера поліції, коли той спілкувався з його дружиною з приводу її заяви про домашнє насильство: завдавши травм поліцейському, агресивний чоловік утік. Однак його розшукали та затримали. 1 лютого пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила, що чоловіка засудили до 10 років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліцейський патрульний замах замах на вбивство  
Матеріали по темі