Місто

​У День єднання на майдан Соборний прийшли сотні житомирян

16 February 2022, 12:37

Іноземні ЗМІ з посиланням на власні джерела з силових відомств повідомляли, що наступ на Україну може початися 16 лютого. Але за кілька днів президент проголосив цю дату Днем єднання. Тому сьогодні по всій Україні підняли Державні Прапори та спільно виконали Державний Гімн. До відзначення Дня єднання на майдані Соборному в Житомирі долучилися сотні місцевих жителів.

Урочиста частина почалася з підняття велетенського стяга та виконання гімну. Далі представники обласної та місцевої влади привітали містян з Днем єднання.

«Сьогодні ми вперше відзначаємо День єднання. Свято, яке символізує силу, дух українського народу та нашу здатність разом спокійно та впевнено протистояти будь-яким викликам. День єднання засвідчує перед усім світом, що Україна непохитно стоїть на захисті власної незалежності та демократичних цінностей», — сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Вони думають, що ми будемо в паніці, вони думають, що ми утікатимемо зі своїх домівок і боятимемося їх. Ми не боїмося, ми - велична українська нація, ми великий український народ, ми нікуди не будемо тікати, це Богом дана нам земля», — зазначив голова Житомирської облрад Володимир Федоренко.

«Ми не хочемо цієї війни, але зараз об’єдналися всі: військові, поліція, прості люди, волонтери, учасники АТО. Це дуже важливий день, він показує, що в складний час українці можуть об’єднатися і перемогти будь-якого ворога, тому дай Боже нам усім щастя, здоров’я і миру. З Днем єднання і Слава Україні», — сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

Всі ми різні, але всі ми маємо бути об’єднаними, особливо, у важкі часи, вважають дорослі та маленькі житомиряни.

«Дуже трепетний день, дуже приємно те, що дійсно сьогодні стільки житомирян вийшли в наше місто, і ми показали усьому світу, що ми за одне, тобто за мир, за наше майбутнє», — каже Наталя.

«В першу чергу — це День єднання, в такі часи дуже потрібно проявляти свою громадську позицію. Показати агресору, наскільки ми єдині, наскільки в наших головах думки єдині», — говорить Руслан.

«Ми усі рідні і сильні всі разом», — каже Олександра.

«Для нас День єдності — це свято. Ми сьогодні прийшли зі своїми вихованками з ДЮСШ «Динамівець», і дітки також прийшли з нами. Вчора була дещо напружена ситуація, і навіть діти прощалися один з одним, тому сьогодні вони дуже зраділи, що ми сюди можемо прийти. Ми відмінили тренування і прийшли. Ми єдині, ми разом і ми сила», — говорить Вікторія.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав Указ про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства, яким, зокрема оголошено 16 лютого 2022 року Днем єднання.

Як повідомляв Житомир.info, напередодні 103-ї річниці Соборності України, 21 січня 2022, у Житомирі утворили «ланцюг єдності», щоб таким чином показати єднання українців від Сходу до Заходу. Фоторепортаж з відзначення Дня Соборності України дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День єднання майдан Соборний прапор гімн  
Матеріали по темі