Події

ПУТІН ПОЧАВ ВІЙНУ. Ракетні удари завдані по військовим аеродромам та складам, мер Житомира оприлюднив звернення

24 February 2022, 06:37

Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі.

Про це 24 лютого близько 5:00 повідомила «Українська правда» з посиланням на звернення Путіна, яке транслював телеканалу «Росія-24».

«Мною прийнято рішення про проведення спеціальної військової операції (щодо захисту Донбасу – ред.). Її мета – захист людей, які протягом восьми років зазнають знущань, геноциду з боку київського режиму. Росія не допустить появи в України ядерної зброї. До планів РФ не входить окупація українських територій. Вся відповідальність за можливе кровопролиття буде повністю на совісті українського режиму», - цитує видання.

Путін заявив, що дії РФ пов'язані не з обмеженням інтересів України, а із захистом самої себе від «тих, хто взяв Україну в заручники».

«Щойно були удари ракет по центрах військового управління у Києві та Харкові. Йдуть артилерійські обстріли кордону», - повідомив близько 5:50 радник голови МВС Антон Геращенко

Про бомбардування також пише «Інтерфакс» з посиланням на власні джерела.

«Згідно з джерелами «Інтерфакс-Україна» в Міноборони, о 5.00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні. «Гради б'ють уздовж усього кордону – від Луганська до Житомира», - сказало джерело. Повідомляється також про початок проведення десантної операції силами Чорноморського флоту в Азовському морі та Одесі. У Миколаєві – сильні пожежі. У Харкові знищено склад ракетно-артилерійського озброєння», - повідомляє інформагентство.

Мер Житомира Сергій Сухомлин в коментарі Житомир.info 24 лютого о 6:30 сказав, що зараз готує звернення для містян.

«Зараз я готую звернення, зокрема про те, що дітей у школи та садочки вести не треба. Транспорт у місті поки працюватиме у звичному режимі», - сказав мер Житомира.

Згодом міська рада оприлюднила звернення Сергія Сухомлина:


Також «Українська правда» повідомляє, що президент терміново скликає Раду Національної безпеки і оборони для введення воєнного стану. Небо над Україною закрили.

О 6:50 президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення щодо введення воєнного стану, закликавши українців по можливості залишатися вдома і не панікувати.

Як повідомляв Житомир.info, 22 лютого 2022 року Верховна рада ухвалила заяву про засудження дій Росії щодо визнання незалежності самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Ввечері цього ж дня президент України Володимир Зеленський повідомив про оголошення призову резервістів ЗСУ і відмітив, що потреби в загальній мобілізації наразі немає.

23 лютого на засіданні РНБО вирішили запровадити в Україні надзвичайний стан на 30 днів, рішення має затвердити Верховна рада. Увечері цього ж дня Верховна рада затвердила відповідний указ президента, а мер Житомира пояснив, які обмеження діятимуть у місті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна Путін Росія воєнний стан Сухомлин 
Матеріали по темі