Місто

Мер Житомира проводить позачергову сесію міськради, повідомив про загиблого від обстрілів

24 February 2022, 08:20

Позачергова сесія Житомирської міської ради почалася 24 лютого після 8:00, на початку засідання були присутні 25 депутатів з 42, потім їх кількість збільшилася до 30.

На засіданні мер Житомира Сергій Сухомлин пояснив терміновість зібрання та повідомив про одного загиблого.

«Поки що є інформація про одного загиблого в Житомирі, фактично Путін оголосив війну Україні. Зараз йде засідання РНБО, буде введений військовий стан, після цього, згідно закону, робота ради фактично буде припинена. Тому нам треба прийняти необхідні рішення: збільшити резервний фонд, виділити кошти на закупівлю медикаментів і всього іншого для потреб населення. Також ми будемо приймати людей зі сходу, з Луганської області», - сказав на початку засідання мер Житомира.

Він також нагадав, що житомирянам рекомендували не вести дітей у школи і садочки, але працівники садочків виходять на роботу.

«Садочки сьогодні все ж будуть приймати дітей, якщо є така необхідність відвести дітей в дитячий садочок. До завтра визначимося, які садочки будуть працювати в черговому режимі, всі інші працювати не будуть», - наголосив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, вранці 24 лютого Путін почав війну з Україною: о 5.00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира. Зокрема, обстріляли аеродром в селищі Озерному поблизу Житомира

О 6:50 президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення щодо введення воєнного стану, закликавши українців по можливості залишатися вдома і не панікувати.

Як повідомляв Житомир.info, 22 лютого 2022 року Верховна рада ухвалила заяву про засудження дій Росії щодо визнання незалежності самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Ввечері цього ж дня президент України Володимир Зеленський повідомив про оголошення призову резервістів ЗСУ і відмітив, що потреби в загальній мобілізації наразі немає.

23 лютого на засіданні РНБО вирішили запровадити в Україні надзвичайний стан на 30 днів, рішення має затвердити Верховна рада. Увечері цього ж дня Верховна рада затвердила відповідний указ президента, а мер Житомира пояснив, які обмеження діятимуть у місті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія Сухомлин  
Матеріали по темі