Влада

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 14 березня (оновлюється)

14 March 2022, 10:52

Дев’ятнадцятий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 14 березня.

Офіс Президента України

«Наші хоробрі захисники продовжують завдавати російським військам нищівних втрат. Уже скоро кількість збитих гвинтокрилів Росії досягне сотні одиниць. Бойових літаків вони втратили вже 80. Сотні танків, тисячі одиниць іншої техніки. За 19 днів російська армія втратила в Україні вбитими більше, ніж за дві криваві й багатолітні війни в Чечні». Звернення Володимира Зеленського за підсумками 19 днів війни.


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 24.00 14.03.2022

Триває дев’ятнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Противник продовжує наступальну операцію проти нашої Держави.

Ворог продовжує застосування авіації з метою підтримки наземних угруповань та знищення військової і цивільної інфраструктури на території України.

Триває формування додаткових окупаційних підрозділів для ведення бойових дій на території України. За наявною інформацією, противником заплановано посилення угруповання військ ЗС РФ на Харківському напрямку.

Окупаційні війська продовжують нанесення ракетно-бомбових ударів, обстріли з артилерії та танків цивільної інфраструктури і населених пунктів.

На Волинському напрямку зберігається висока імовірність проведення провокацій на білоруських об’єктах з метою втягування ЗС Республіки Білорусь у конфлікт.

На Поліському напрямку окупаційні війська ведуть бойові дії в районах населених пунктів Поліське, Кропивня, Захарівка, Олива, Слобода, Кухарська, Жовтневе, Озерщина, Липівка, Копилів, Мотижин, Бузова, Гореничі, Буча, Демидів.

На Сіверському напрямку ворог веде бойові дії в районах населених пунктів Любеч, Славутич, Коврита, Золотинка, Мена, Браниця, Каліта, Богданівка, Лукаші, Ромни, Недригайлів.

Активних наступальних дій не проводить. Здійснює перегрупування військ, вдосконалює систему матеріально-технічного забезпечення з метою підготовки та відновлення наступу в напрямку на Бровари.

На Слобожанському напрямку ворог не полишає спроб оточити Суми та веде бойові дії в районах населених пунктах Сватове, Ізюм, Грушеваха, Петрівське, Гусарівка, Балаклія, Ліман, Малинівка, Кочеток, Безруки, Олександрівка, Велика Писарівка, Тарасівка, Олешня, Недригайлів, Ромни, Талалаївка.

Активних наступальних дій не проводить. З метою посилення терористичних угрупувань на напрямках на Суми, Охтирку, Харків та Ізюм, проводить перегрупування військ і закріплюється на захоплених рубежах. Водночас, існують проблеми із постачанням боєприпасів на вогневі позиції.

З метою доукомплектування підрозділів зі складу 6-ї загальновійськової армії військовослужбовцям строкової служби наполегливо пропонують переходити на контрактну службу.

На Донецькому та Таврійському напрямках окупанти визначеними силами ведуть бойові дії в районах населених пунктів Борова, Тернове, Новокраснянка, Луганське, Горлівка, Пантелеймонівка, Микільське, Гуляйполе, Оріхів, Камʼянське.

На Авдіївському напрямку в районі н.п. Кам’янка, під час проведення розвідки боєм окупанти зазнали значних втрат, вимушені були відійти.

На Волноваському напрямку ворог не припиняє спроб прориву в напрямку на Вугледар.

На Маріупольському напрямку противник намагається захопити Маріуполь. Українськими воїнами були успішно відбиті атаки загарбників. Загальні втрати противника склали близько 150 чоловік, 2 танки, 7 БМП та один БТР. Після понесених втрат окупанти припинили наступальні дії та відступили.

Артилерія і авіація нанесли вогневе ураження по скупченню військової техніки та колонах ворога на маршрутах висування.

За наявною інформацією за результатами артилерійського вогневого нальоту було знищено 12 одиниць автомобільної техніки.

Також втрат зазнали батальйоні тактичні групи зі складу 336-ї окремої бригади морської піхоти та 11-ї окремої десантно-штурмової бригади.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається закріпитися в районах населених пунктів Томина Балка, Надеждівка, Киселівка, Первомайске, Михайло-Ларине, Ульянівка, Піски, Добре, Снігурівка, Архангельске, Заградівка, Осокоровка, Берислав, Каховка.

В Чорноморській та Азовській операційних зонах ознак підготовки до проведення морської десантної операції не виявлено.

Віримо в ЗС України! Разом переможемо! Слава Україні!

Офіс Президента України станом на 21.30

Ірина Верещук – про результати роботи гуманітарних коридорів 14 березня.


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 18.00 14.03.2022
Триває дев’ятнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.
Окупаційні війська продовжують наступальну операцію проти України.
Головна мета ведення бойових дій на території нашої Держави ворогом не досягнута. Отримуючи відсіч і несучи втрати окупаційні війська все частіше змушені переходити до оборони та здаватися у полон Українським захисникам.
На більшості напрямків, при спробі просунутись вперед, противник зіштовхується з опором Збройних Сил України та громадянським супротивом місцевого населення.
Не маючи значних успіхів ворог продовжує нанесенням ракетно-бомбових ударів авіацією, знищуючи об’єкти військової та цивільної інфраструктури України. Застосовує боєприпаси великої потужності та невибіркової дії по житлових районах великих міст, зухвало нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права.
Враховуючи поточну ситуацію загарбники посилили охорону українсько-білоруського кордону підрозділами ЗС Республіки Білорусь.
Окупанти роблять спроби оволодіти населеними пунктами в районі міста Ізюм.
Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію у межах Південної, Східної та Північної операційних зон.
Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони, демонструючи масові приклади героїзму, відваги та високого професіоналізму, успішно знищують війська противника.
Ще раз закликаємо довіряти тільки перевіреним джерелам інформації, зберігати спокій та вірити в Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!

ДСНС станом на 18.00

Російські окупанти продовжують обстрілювати мирне населення на Луганщині. Горять, палають зруйновані російським окупантом міста Попасна, Рубіжне, Сєвєродонецьк. Спалені багатоповерхівки, зруйновані приватні житлові будинки, на вулицях не розірвані снаряди - це реалії сьогодення Луганщини.

Жителі Луганської області не мають можливості купити воду, їжу, у деяких немає світла та зв’язку. Мешканці змушені постійно ховатися в підвалах. Військові агресори обстрілюють вулиці, не дозволяючи залишити сховище. Окупанти цілеспрямовано обстрілюють міста і села Луганщини, через що, на жаль, маємо загиблих та постраждалих серед мирного населення.

Збройні сили України, Поліція, Органи місцевоого самоврядування, Лікарі, Волонтери та рятувальники ДСНС Луганської області - всі працюють на межі людських можливостей 24/7.

Головне управління розвідки станом на 17.00

Окупанти прицільно б'ють по сільськогосподарській техніці та підривають продовольчу безпеку в Україні і світі.

Окупанти цілеспрямовано знищують сільськогосподарську техніку в Україні. Систематичні випадки таких дій зафіксовано в Броварському районі (Київська область), Мелітопольському районі (Запорізька область), Прилуцькому, Ніжинському, Новгород-Сіверському районах (Чернігівська область). В низці районів Херсонської та Харківської областей.

Також сільськогосподарська техніка масово реквізується загарбниками для проведення інженерних робіт, побудови укріплень та для використання в якості тягачів для бронетехніки. До цих робіт примусово залучається місцеве населення в окупованих населених пунктах.

З останніх повідомлень: вночі 13 березня у населених пунктах Чупахівка та Оленинське Охтирського району (Сумська область) завдано прицільного авіаційно-бомбового удару по місцях зберігання сільгосптехніки. В результаті удару, всю техніку, понад 30 одиниць, було знищено.

Такі дії ворога свідчать про наступне:

  • Відбувається цілеспрямоване знищення ворогом сільськогосподарської техніки. Це поставить під загрозу проведення посівної кампанії у весняний період. Що може призвести до гуманітарної кризи у окремих регіонах нашої держави.
  • Ставиться під загрозу продовольча безпека не тільки України. Наша держава – один з основних постачальників багатьох видів сільськогосподарських культур на ринки Європи та Китаю.
  • Окупанти продовжують практику нанесення ударів по цивільних об’єктах. Цим грубо порушуючи фундаментальні принципи міжнародного гуманітарного права.

Міністр оборони Олексій Резніков станом на 16.50

Шановні українці! 19-й день оборони від повномасштабного російського вторгнення.

Наші захисники і захисниці продовжують щодня наносити російським окупантам значних втрат. Наша армія, гвардія, прикордонники, бійці усіх структур сектору національної безпеки та оборони постійно відправляють додому непроханих гостей. Вантажем. У десятках міст та сіл росії зараз відбуваються поховання загарбників. Навіть тотальна пропаганда вже не може замовчати ці втрати.

У ці дні особливо відчувається, як змінилася наша країна за 8 років війни.

Сьогодні ми відзначаємо День українського добровольця. У 2014 році тисячі громадян піднялися на захист країни і допомогли стримати удар, коли влада була дезорганізована. Коли армію як інститут знищували роками. Добровольці багатьох надихнули своїм прикладом.

Зараз інтервентів успішно б’ють наші Збройні Сили, демонструючи не тільки масові приклади відваги та героїзму, але й високий професіоналізм. І вся країна підтримує своїх воїнів. Усі бачать, що на суходолі наша армія – серед найкращих у світі і найсильніша у Європі. Наші Повітряні сили, а також армійські підрозділи ППО вже «здивували» 167 літаків та гелікоптерів противника, знищили десятки ракет, якими ворог намагався обстріляти мирні міста.

Посилення ППО та ПРО – це зараз головний пріоритет, ми працюємо цілодобово, щоб отримати відповідну допомогу чи придбати необхідну зброю. Відверту скажу - це непросто. Адже не всі, хто ухвалює відповідні рішення, мають таку ж силу духу, як українські громадяни.

Президент України, Уряд, Верховна Рада – на своїх місцях і працюють на оборону. Головне – є синергія і довіра між владою та громадянами. У цьому наша непереборна сила. Цю довіру і єдність ми будемо берегти понад усе.

Цими днями ми згадуємо початок війни, події у Криму і на Донеччині з Луганщиною. Незважаючи на те, що на півдні України зараз дуже непроста ситуація, ми бачимо, як ворог втрачає впевненість. «Прибульці» у Криму дуже нервують, частина вже готується тікати. І недаремно.

Наша армія і громадяни у Маріуполі демонструють надлюдську стійкість. Бо наші люди у Херсоні, Голій Пристані, Генічеську, Каховці, Мелітополі, Бердянську та інших населених пунктах показують «заблукавшим» окупантам напрямок, на який вони заслуговують. Терористам тут не місце і їх тут не буде.

Попереду ще багато випробувань. Буде дуже складно. Тому не можна втрачати концентрацію.

Я розумію, що мільйонам людей зараз дуже важко. Є втома, у когось вигорання. Ті, хто втратив близьких, чи у кого рідні під російськими обстрілами, потребують особливої підтримки. Так само як і ті, хто втратив свій дім і не розуміє, як жити далі.

Звертаюся до усіх – ми все здолаємо! Ніхто, навіть ми самі, до кінця не розуміли нашої сили. Тому не вірили у себе. Але сьогодні ми всі переконані - Україна не просто Держава, Україна - це велика родина! Ми можемо сваритися, але стіною станемо один за одного. Ми все здолаємо. Ми робимо усе можливе і неможливе, щоб врятувати тих, хто у пазурах ворога, щоб забезпечити гуманітарні коридори. Ми робимо усе можливе і неможливе, щоб укріпити армію і перезапустити економіку в умовах війни. Дуже складно. Але ми це зможемо. Ми вистояли день, тиждень, два тижні. Ми обороняємо наш дім вже третій тиждень. Впевнено тримаємо стрій. Хоча для багатьох це все ще нескінченне 24 лютого. Закликаю всіх громадян щодня хоч на кілька хвилин зупинятися і робити те, що підтримує особисто вас, вашу силу. Бо кожен з нас важливий, кожен потрібен країні. Дивіться на небо, на улюблене дерево, квітку. Почитайте книжку. Зв’яжіть рукавички. Чи маскувальну сітку. Подивіться фото коханих, рідних. Обніміть, якщо вони поруч, напишіть їм смс або зателефонуйте, якщо є зв'язок, напишіть їм e-mail про те, як ви відпочиватимете і подорожуватимете після перемоги. Думка матеріальна. І наші думки теж наближають нас до неминучої перемоги над окупантом. Спілкуйтеся з близькими не тільки про війну. Намагайтеся спати. Не забувайте пити воду. Залиште алкоголь до перемоги. Згодом ми всі разом відсвяткуємо.

Кожен день – це крок до нашої перемоги та їхньої поразки. Найближаймо перемогу кожен на своєму місці – і пройдемо цей шлях швидше. Тримаймо стрій! Слава Україні!

Служба безпеки України станом на 16.00

СБУ затримала 5 російських колаборантів і підсанкційного «злодія в законі». Інформатори ворога були затримані співробітниками СБУ на Донеччині та Закарпатті. А на кордоні з Молдовою упродовж минулої доби (13 березня) зупинили не лише українців, які намагалися уникнути призову, а й «злодія в законі».

  • У Донецькій області: СБУ затримала чотирьох пособників російських окупантів. Зокрема, у Покровську чоловік та жінка здійснювали фото- та відеозйомку аеродромів, електростанції, мостів тощо. Відзняті матеріали за винагороду відправляли куратору – військовому РФ, який зараз перебуває на тимчасово окупованій території. Потім ці дані окупанти використовували для нанесення ракетних та артилерійських ударів по території України. Ще двох російських колаборантів СБУ затримала у Краматорську. Вони збирали відомості про переміщення військ ЗСУ на сході та передавали бойовикам «ДНР».
  • У Закарпатській області: За державну зраду затримано 24-річного киянина, який «заліг» у Берегівському районі й чекав вказівок від ворога. Він збирав і передавав йому фото з пересуванням техніки ЗСУ з її дислокацією. Отримані розвіддані використовувалися армією РФ під час планування наступальних і терористичних операцій.
  • У Вінницькій області: Співробітники СБУ спільно з прикордонниками блокують спроби незаконного перетину державного кордону. Зокрема, затримано 10 українців-дезертирів, які намагалися втекти до Молдови. Також на цій ділянці кордону українським силовикам вдалося затримати «злодія в законі» Георгія Кіладзе на прізвисько «Гега Озургецький». З червня 2021 року він перебуває в санкційних списках РНБО. Всі колаборанти та зловмисники будуть відповідати за злочини за законом.

Офіс Президента України станом на 15.30

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (14.03.2022 – день).


Офіс Президента України станом на 14.00

«Допомагайте одне одному! Підтримуйте одне одного! Підтримуйте оборону! І захищайте державу! Разом – переможемо. Слава Україні!» Звернення Президента Володимира Зеленського.


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 12.00 14.03.2022 щодо російського вторгнення.

Триває дев’ятнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Російські окупаційні війська, виконуючи злочинні накази військово-політичного керівництва російської федерації, продовжують наступальну операцію проти України. Проте, на сьогодні, основні завдання щодо розгрому угруповань Збройних Сил України, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України противником не виконані.

На Миколаївському та Криворізькому напрямках окупаційні війська зупинені.

Не маючи значних успіхів, ворог продовжує ведення систематичних бойових дій бомбардувальною авіацією з метою знищення військової та цивільної інфраструктури України. Застосовує боєприпаси великої потужності та невибіркової дії по мирному населенню. Такі дії класифікуються міжнародним гуманітарним правом як воєнний злочин.

На Волинському напрямку ворог продовжує заходи з посилення охорони українсько-білоруського кордону підрозділами ЗС Республіки Білорусь, за допомогою БпЛА проводить повітряну розвідку окремих ділянок місцевості вздовж Державного кордону.

На Поліському напрямку російські окупаційні війська не полишають спроб подолати бар’єрний рубіж по річці Ірпінь і закріпитися в районі населених пунктів Буча та Ірпінь. Намагаються організувати ведення оборонних дій. Здійснюється підготовка диверсійно-розвідувальних груп для дій під виглядом військовослужбовців ЗС України.

На Сіверському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив. Здійснює перегрупування з метою відновлення спроби наступу в напрямку Києва.

На Слобожанському напрямку противник основні зусилля зосереджує на відновленні втрат, отриманих внаслідок рішучої відсічі поблизу міста Харкова та контратаки ЗС України в районі міста Ізюм.

На Донецькому та Таврійському напрямках противник продовжує вести активні бойові дії. За рахунок чисельної переваги на окремих напрямках має частковий успіх.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається продовжити наступ у напрямку на Кривий Ріг. Закріпився на досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ та поповнення запасів. Не полишає спроб оточити Миколаїв.

Російські окупанти продовжують накопичувати на своїй території резерви для ведення війни проти України. Формуються загони найманців, які за винагороду готові виконувати злочинні накази російських командирів. За наявною інформацією, на території Сирії відкрито центри вербування найманців, де впродовж останніх днів завербовано понад тисячу осіб, близько 400 осіб вже прибули до РФ. Поблизу українського кордону у Ростовській (РФ) та Гомельській (РБ) областях розгорнуто табори для їх розміщення та підготовки.

Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони стримують противника, наносять йому значних втрат у живій силі та військовій техніці, деморалізуючи його особовий склад як в районах ведення бойових дій, так і в районах формування резервів.

Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!

ДСНС станом на 13.00

Внаслідок ворожого авіаобстрілу сталося загоряння в житловому будинку Києва. 14 березня об 11:15 до ДСНС надійшло повідомлення про пожежу у Подільському районі столиці. Рятувальники, які прибули на місце встановили, що внаслідок ворожого обстрілу поміж житлових 5-ти та 10-поверхових будинків сталося загоряння у двох квартирах на 3-му та 4-му поверсі 5-поверхового житлового будинку. Об 11:42 займання було локалізовано на загальній площі 25 кв. м та об 11:49 - ліквідовано. На місці задіяно 4 одиниці основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 20 чоловік особового складу. За попередньою інформацією, загинула 1 особа та 6 осіб травмовано, з яких 5 осіб госпіталізовано до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів.

Головнокомандувач ЗСУ станом на 12.40

Повітряні Сили - гордість України! На рахунку охоронців українського неба 77 літаків, 90 гелікоптерів противника. Система протиповітряної оборони, про яку говорили як про неіснуючу, кожного дня і ночі рятує тисячі мирних життів. Від початку відкритої війни РФ проти України станом на ранок 14 березня по нашій території було нанесено 259 ракетних ударів, випущено 395 крилатих ракет. Ті, хто прийшли до нас з мечем, від меча і загинуть. За вами, вороги, полює не один “привид”!


Міністерство внутрішніх справ станом на 12.30

Ситуація щодо російського вторгнення. Зведена інформація від МВС станом на ранок 14 березня 2022 року. https://bit.ly/3J9vRbS

Міністерство внутрішніх справ станом на 11.30

Радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в рамках загальноукраїнського телемарафону прийняв участь у ранковому прямому ефірі. Вадим Денисенко оприлюднив оперативну інформацію на ранок 14.03.2022 та відповів на питання ведучого.


ДСНС станом на 11.00

На Сумщині рятувальники ліквідовували наслідки ворожого артилерійського обстрілу. 13 березня о 22:33 до рятувальників надійшло повідомлення, що в смт Велика Писарівка по вул. Пушкінська та вул. Московська внаслідок влучання ворожого артилерійського снаряду загорілись житловий будинок та господарча споруда. На місці події виїжджав черговий караул черговий караул 23-ї державної пожежно-рятувальної частини. О 23:15 пожежу в житловому будинку по вул. Московська вдалось ліквідувати. О 23:53 рятувальники ліквідували загоряння господарчої споруди та не допустили поширення вогню на житловий будинок та іншу будівлю, що знаходились по вул. Пушкінська. На місці події випадків травмування та загибелі людей не зафіксовано.

Харків. 14 березня в центрі міста, внаслідок авіаудару сталось руйнування в чотириповерховому житловому будинку без послідуючого горіння. Інформація щодо жертв та постраждалих уточнюється. Підрозділами ДСНС проводяться пошукові роботи. Від ДСНС залучено 22 особи та 5 од. техніки.

На Сумщині рятувальники ліквідовували пожежі та проводили аварійно-рятувальні роботи на місці ворожого авіаудару. 13 березня в м. Охтирка о 21:33 черговий караул 22-ї державної пожежно-рятувальної частини працював на місці авіаудару, який ворог наніс по житловому сектору, що знаходиться по вул. Сумська. Горіли два житлових будинки, ліквідовуючи пожежу, на місці було виявлено тіла двох загиблих людей. Під час проведення аварійно-рятувальних робіт вдалось врятувати 4 людини. Розбираючи зруйновані конструкції будинків, о 23:05 з-під завалів було деблоковано тіло жінки. Всього на місці події працювало 25 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки ДСНС.

Оперативна інформація щодо пожежі в Оболонському районі Києва 14 березня о 5:09 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла в Оболонському районі столиці. На місце негайно прибули найближчі пожежно-рятувальні підрозділі. По прибуттю, бійці встановили, що внаслідок попадання, попередньо, артилерійського снаряду сталося часткове руйнування сходової клітини з 1 по 3 поверхи та фасаду будинку з 1 по 9 поверхи, а також сталося загоряння в квартирах на 3-му та 4-му поверхах. На місці задіяно 9 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 35 чоловік особового складу. Триває ліквідація

О 07:04 пожежу в дев’ятиповерховому житловому будинку локалізовано на площі 500 м кв. Підрозділами ДСНС врятовано 4 особи, пошуки тривають. Інформація щодо потерпілих уточнюється.


Станом на 07:40 в дев’ятиповерховому житловому будинку виявлено тіло 1 загиблої особи, 3 особи госпіталізовано, 9 особам допомога надана на місці. Підрозділами ДСНС врятовано 15 осіб та евакуйовано 63 особи, пошуки тривають. О 07:58 пожежу ліквідовано.

Житомирська область. 14 березня о 02:40 у смт Ставище Житомирського району внаслідок ракетного удару по адміністративним будівлям, постраждало 4 особи та попередньо знищено 7 будівель, проводяться пошуки. Від ДСНС залучено 12 осіб та 2 од. техніки.

Офіс Президента України станом на 9.30

Ірина Верещук – про заплановану на 14 березня роботу гуманітарних маршрутів.


Генеральний штаб ЗСУ станом на 9.30

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 14.03 орієнтовно склали:

  • особового складу / personnel - понад/ more 12 000 осіб,
  • танків / tanks ‒ 389 од,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 1249 од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 150 од,
  • РСЗВ / MLRS - 64 од,
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems - 34 од,
  • літаків / aircraft – 77 од,
  • гелікоптерів / helicopters – 90 од,
  • автомобільної техніки / vehicles - 617 од,
  • кораблі /катери / boats / cutters - 3 од,
  • цистерн з ПММ / fuel tanks - 60,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level - 8.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

ДСНС. Оперативна інформація щодо реагування підрозділів ДСНС на небезпечні події станом на 9:00 14 березня

За минулу добу підрозділами ДСНС здійснено 620 виїздів, у тому числі 261 виїзд на ліквідацію наслідків обстрілів російськими військами населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури, врятовано 50 осіб. Піротехніками ДСНС здійснено 109 залучень, знешкоджено 330 ВНП, обстежено та очищено територію площею 4,52 га. На державному кордоні у Закарпатській, Одеській, Львівській та Чернівецькій областях ДСНС у співпраці з Червоним хрестом України та органами місцевої влади розгорнуто 87 наметів для обігріву та прийому громадян. З початку функціонування надано допомогу близько 225 тис. особам. На даний час знеструмлено 1003 населені пункти із них частково 20. ДСНС для забезпечення аварійного електроживлення об’єктів соціальної сфери залучено 12 генераторів, з них 5 для забезпечення електроенергією лікарень. Проведено евакуацію населення загальною кількістю понад 548 тис. осіб.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 06.00 14.03.2022

Почалася дев’ятнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Стан, положення та характер дій сил оборони без суттєвих змін. Збройними Силами України завдано нищівних ударів по тиловій інфраструктурі (польових базах і складах) з метою порушення системи логістичного забезпечення ворога на тимчасово зайнятих окупантами територіях України. За попередню добу угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України було уражено чотири літаки, три вертольоти та безпілотних літальних апарати (інформація щодо типу уточнюється).

Окупаційні війська значних успіхів у веденні наступальної операції на всіх напрямках висування не мали. Основні зусилля окупантів були зосереджені на закріпленні та утриманні на раніше зайнятих рубежах.

Знову фіксуються непоодинокі випадки використання ворогом цивільної інфраструктури, зокрема і релігійних об’єктів для обладнання вогневих позицій, розміщення озброєння та військової техніки.

Морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні, що призводить до відмов військовослужбовців ЗС рф виконувати накази командування. За наявною інформацією, на території рф в місті Бєлгород розміщено військовий табір Бєлгородської військової комендатури. У таборі утримуються російські військовослужбовці, які після лікування виписані зі шпиталів та чекають відправки у підрозділи. Також у зазначеному таборі перебувають військовослужбовці ЗС рф що відмовляються від участі у бойових діях, з ними проводяться заходи досудового дізнання.

Щодо готовності збройних сил Республіки Білорусь до ведення війни з Україною. За заявою одного з високопосадовців сил спеціальних операцій Республіки Білорусь, спецпризначенці збройних сил РБ брати участі у війні з Україною не будуть.

Командування Повітряних сил. Підсумки минулої доби

Протягом доби 13 березня силами протиповітряної оборони держави уражено чотири літаки, три вертольоти та безпілотний літальний апарат окупантів. На одному із стратегічних напрямків на Київщині група ворожих літаків типів Су-35, Су-34 та Су-25 намагалась завдати ракетно-бомбових ударів по оборонних редутах українських захисників. І поки винищувачі Повітряних Сил вели позиційне повітряне протистояння із переважаючими силами окупантів, протиповітряна оборона випустила зенітні ракети по ворожих повітряних цілях. Попередньо зафіксовано три влучання по літаках противника. Також зенітні ракетні війська інформують про ураження трьох вертольотів рашистів і одного БпЛА. Є гарна новина і від оперативного командування «Північ», чиє ППО сьогодні вранці вразило ще один літак окупантів!

Оперативну інформацію від силових структур України за попередню добу 13 березня читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі