Події

У селищі Житомирської області поліцейські виявили цех з наркотиками на суму понад 1,5 млн

14 March 2022, 13:36

Поліцейські Радомишльського відділення припинили діяльність масштабного цеху по вирощуванню нарковмісних рослин. Вилучена сировина на суму, за цінами «чорного ринку», до 1,5 мільйона гривень. Усіх причетних затримано.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Поліцейські Радомишльського відділення Житомирського РУП провели слідчі дії на території колишнього підприємства, нині недіючого, розташованого на околиці міста. У результаті виявлено масштабну ферму по вирощуванню та виготовленню наркотичних засобів. Встановлено причетність до незаконної діяльності групи осіб. Усі вони жителі Луганщини, віком від 44 до 25 років.

Наразі чоловіки затримані, а з цеху вилучено близько 300 кг зелених рослин конопель, що проходили термічну обробку, 10 мішків з шишками нарковмісних рослин, кілька сотень ємностей для вирощування, обладнання для підігріву, освітлення і зрошення, автомобіль та інші свідчення протиправної діяльності», - йдеться у повідомленні.


Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене групою осіб) КК України. Встановлюються всі інші обставини та причетні до незаконної діяльності особи.

За подібні протиправні дії чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку березня у Житомирській області боролися з продажем алкоголю: цукор для самогону забирали на потреби лікарні, готовий «продукт» виливали.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира. Зокрема, обстріляли аеродром в селищі Озерному поблизу Житомира. На позачерговому засіданні вранці 24 лютого Верховна рада ввела воєнний стан в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики поліція Радомишль цех  
Матеріали по темі