Події

​Від початку війни в Житомирській області пошкоджено 36 навчальних закладів, два з них зруйновані повністю

14 March 2022, 16:05

За даними Житомирської обласної військової адміністрації від початку війни внаслідок бомбардування російськими військами Житомирщини пошкоджено вже 36 навчальних закладів, два з них практично зруйновано.

Про це 14 березня повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Вибиті вікна та двері, зруйновані дахи, пошкоджені, а подекуди взагалі зруйновані приміщення університетів, шкіл та садочків – ось наслідки військових злочинів військ Російської Федерації на території Житомирської області. Так у Житомирі повністю зруйнована будівля 25-го ліцею, вибиті вікна у «Житомирській політехніці», зруйнований дах у дитячому садочку №32. Також внаслідок вибухів постраждав військовий інститут. І це лише невелика частина приміщень, які стали непридатними для того, щоб там могли навчатися та здобувати освіту наші діти», - йдеться у дописі Бунечка.

Голова ОВА також зазначив, що через повітряні атаки ворога постраждали навчальні заклади на Коростенщині, Малинщині, Овруччині. Пошкоджені приміщення закладів освіти в Городоцькій, Волицькій, Гладковицькій та Новогуйвинській територіальних громадах.

«Російські війська не рахуються ні з чим. Вони скидають бомби та запускають ракети по мирних територіях. Бомблять лікарні, школи та дитячі садочки. У них немає нічого святого. Це верх цинізму. Але ми все відбудуємо. Усі наші навчальні заклади стануть ще кращими, а якість освіти, яку у них надаватимуть, зросте в рази. Вже скоро наші діти знову будуть відвідувати школи та дитячі садочки, університети та коледжі. Вони виростуть справжніми українцями – вільними, незалежними та непереможними. Саме для цього ми здолаємо ворога зараз. Слава Україні!», - зазначив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, приблизно о 8 ранку 4 березня в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей. Повідомлялося, що, за попередніми даними, внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут.

6 березня під час авіа обстрілів у Коростені пошкодили приміщення місцевого ліцею.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня під час авіаудару по Житомиру пошкоджень зазнав зокрема військовий інститут імені Корольова. За кілька днів викладачі інституту показали наслідки бомбардування навчальних корпусів закладу і записали звернення до колишніх випускників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл школа дитсадок інститут навчальний заклад війна  
Матеріали по темі