Влада

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 19 березня (оновлюється)

19 March 2022, 08:54

Двадцять четвертий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 19 березня.

Офіс Президента України

«Україна завжди шукала мирне рішення. Тим більше ми зацікавлені в мирі зараз. Бо це ми рахуємо кожного вбитого. Бо це для нас має значення кожна зруйнована родина, кожен зруйнований будинок. Бо ми – українці, і для нас людина – безцінна». Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 24-го дня війни.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 24.00 19.03.2022 щодо російського вторгнення

Завершується двадцять четверта доба героїчного протистояння Українського народу повномасштабній збройній агресії рф.

Угруповання українських сил оборони продовжує оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. Проводяться заходи правового режиму воєнного стану, стабілізаційні дії, виконуються завдання територіальної оборони.

Угруповання Повітряних Сил ЗС України здійснює відбиття зосереджених ракетно-авіаційних ударів та повітряного нападу противника, протиповітряне прикриття густонаселених міст, важливих індустріальних об’єктів України та оперативних угруповань військ.

На Південному напрямку по окремих рубежах відновлено передній край оборони. Ворог змушений проводити перегрупування, розгортати додаткові резерви, здійснювати заходи відновлення боєздатності підрозділів.

На Донецькому напрямку російські окупаційні війська ведуть штурмові дії та вогневе ураження.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив, здійснював нарощування систем вогневого ураження, інженерного забезпечення та логістики з метою підготовки до наступу на місто Київ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках також наступальні дії не ведуться. Ворожими силами здійснюються обстріли українських населених пунктів.

У напрямку на Ізюм противник намагався прорвати оборону наших військ, проте успіху не мав, штурмові підрозділи загарбника були фактично знищені.

Окупанти зазнають значних втрат. Морально-психологічний стан особового складу низький та погіршується з кожним наступним днем бойових дій. Каральні підрозділи росгвардії, що залучаються до бойових дій, втратили значну кількість озброєння та військової техніки. Відновлення втрат відбувається за рахунок застарілої та частково несправної техніки.

Комендатурою російського міста Бєлгород проводиться розслідування щодо 10 військовослужбовців 138-ї мотострілецької бригади, які брали участь у наступі на Харків, та, через великі втрати частини, відмовились від подальшої участі у бойових діях і підбурювали решту повертатися додому.

Показово, що начальник 652-ї групи Інформаційно-психологічних операцій російських терористичних військ отримав сувору догану за слабку роботу зі створення так званої «Херсонської народної республіки». Кремлівське керівництво не задоволене тим, що через народний спротив немає навіть умовно-показової «картинки».

Зберігайте віру у Збройні Сили України і нашу Перемогу!!! Слава Україні!!!

Генеральний штаб ЗСУ. Коротко. Війна. День 24. Відеодайджест


Офіс Президента України станом на 21.00

Ірина Верещук розповідає про результати роботи гуманітарних коридорів 19 березня.


Операція об'єднаних сил станом на 19.30

Сьогодні, військовослужбовці Об’єднаних сил вчергове завдали втрат російським окупантам. Завдяки умілим діям та майстерності наших воїнів протягом поточної доби було успішно відбито 10 атак ворога. Українські захисники знищили: - 10 БМД; - 2 МТ-ЛБ; - 8 танків; - 7 БМП-2; - 1 БТР; - 10 вантажних автомобілей. Втрати живої сили противника склали понад 100 осіб. Українські військовослужбовці продовжують мужньо та героїчно стримувати навалу агресора!

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 18.00 19.03.2022 щодо російського вторгнення

Триває двадцять четверта доба героїчного протистояння Українського народу повномасштабній збройній агресії РФ Оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Захисники України надійно утримують рубежі оборони, зосередивши головні зусилля довкола стратегічно важливих міст - Києва, Чернігова, Харкова, Маріуполя, Миколаєва, та змушують ворога відмовитися від продовження наступу.

Саме завдяки професійним і героїчним діям Сил оборони та потужному національному спротиву противник не виконав поставлені кремлівським керівництвом завдання: оточення Києва, вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей і встановлення контролю над лівобережною частиною України. Навіть ворожа розвідка дійшла до висновку, що у зв’язку із сильним спротивом українців встановити проросійську владу на тимчасово підконтрольних окупантам територіях є неможливим. Ворог не припиняє наносити ракетно-бомбові удари по об’єктах військової та цивільної інфраструктури із застосуванням високоточної зброї, некерованих авіаційних бомб та боєприпасів підвищеної вражаючої дії. Порушуючи норми міжнародного права та людської моралі, російські загарбники атакують густонаселені українські міста та села, об’єкти критичної та виробничої інфраструктури, школи, лікарні, державні установи.

Російські війська продовжують зазнавати значних втрат. У тимчасово окупованому Криму окремі підрозділи морської піхоти втратили до 90 відсотків особового складу, резервів для відновлення втрат немає. Спостерігаються спроби укомплектувати роти для відправки в Україну за рахунок відряджених з інших військових частин. У цих підрозділах понад 20 осіб написали рапорти про відмову брати участь у війні проти України, до «відказників» застосовуються репресивні методи впливу.

Протягом останніх днів на Миколаївському напрямку ворожі підрозділи, що були укомплектовані за рахунок мобілізації на тимчасово окупованій території Донецької області (принагідно нагадаємо: примусова мобілізація населення на окупованих територіях є прямим порушенням Римського статуту і Женевських конвенцій), також зазнали суттєвих втрат. За дві доби боїв безповоротні втрати противника склали понад 200 осіб, решта деморалізовані та відмовляються брати участь у бойових діях. Мобілізовані відверто звинувачують російське командування у використанні їх для «розвідки боєм», щоб виявити позиції ЗС України. До Луганської обласної лікарні щодня прибувають рефрижератори з вантажем «200». Це тіла солдат 2-го армійського корпусу, який має значні втрати. Біля райвиконкомів вишикувались черги родичів загиблих за довідками по смерть.

Не маючи успіхів у відкритому бою, окупанти продовжують терор місцевого населення. За допомогою пропагандистських сюжетів противник намагається сформувати картинку лояльного ставлення місцевого населення до окупаційної влади. У населених пунктах на Чернігівщині російські загарбники намагались роздавати «гуманітарну допомогу». Місцеві жителі навіть під тиском з рук ворога нічого не взяли. Схожі заходи ворог намагається проводити і в Київській та Херсонській областях.

Зберігаємо спокій і віру в Збройні Сили України! Слава Україні!

Генеральний штаб ЗСУ станом на 19.20

Твій настрій, коли навів артилерію на склад з боєкомплектом російських нелюдів і спостерігаєш за тим, як окупанти горять разом зі своїм БК. Сили спеціальних операцій ЗС України працюють творчо! Відео тут

Генеральний штаб ЗСУ станом на 18.30

Нашi захисники на Запорізькому напрямку повідомляють про знищення вертольота КА-52 та нанесення пошкодження ще одному такому ж літальному апарату . Також ліквідовано близько 60 російських окупантів та декілька одиниць бронетехніки ворога. Ще один "супералігатор" КА-52 збито на Київщині. Разом переможемо!

Генеральний штаб ЗСУ станом на 17.30

Ірина Верещук, Віцепрем'єр-міністр — Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, розповіла про те, що створюється Національне інформаційне бюро (НІБ). Воно покликане акумулювати досі розрізнену інформацію про військовополонених та безвісти зниклих з обох сторін війни. Так само збиратимуть дані й стосовно цивільних полонених та заручників. Йдеться про формування відповідних реєстрів та контактних «Гарячих телефонних ліній», що працюватимуть у форматі 24/7.

- Наразі офіційно військовополонених рф у нас 562 особи. А є ще так званий «вантаж-200» - ми теж тут формуємо дані і організовуємо роботу разом із Червоним Хрестом, – озвучила дані Ірина Верещук.

Посадовиця зауважила, що на кожного з них надсилають картки до Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Із усіма полоненими зі сторони рф поводяться відповідно до міжнародного гуманітарного права.

Служба безпеки України станом на 14.00

СБУ затримала колаборанта на Рівненщині та бойовика з терористичного угруповання «Сомалі».Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів, які допомагають російським окупантам розвідданими про ЗСУ. Упродовж доби 18 березня спецслужба затримала кілька таких осіб у різних регіонах.

  • У Рівненській області: Спецпризначенці СБУ затримали чоловіка, який зрадив Україні та почав працювати на ворога. Він передав російським окупантам інформацію про шляхи передислокації військової техніки ЗСУ та розташування військових частин для нанесення авіаударів. Крім того, він хотів очолити окупаційні органи у випадку захоплення росіянами території Рівненщини.
  • У Дніпропетровській області: Служба безпеки викрила чергових шахраїв, котрі виманювали гроші, призначені для оборони українських міст. Через соцмережі вони знайшли контакти керівників різних регіонів. Потім зв’язувалися з ними під виглядом помічників голів військово-цивільних адміністрацій областей, де зараз відбуваються найбільш активні військові дії, і просили допомогу коштами на оборону. Наразі шахраїв затримано, триває процес повернення викрадених коштів.
  • У Вінницькій області:Бійці «Альфи» СБУ схопили у середмісті Вінниці бойовика так званої «ДНР». Чоловік «служив» сапером у терористичному угрупуванні «Сомалі». З його слів, він втік від війни й переховувався, проте слідчі СБУ будуть встановлювати його реальні мотиви.
  • У Києві: СБУ затримала ще одного зрадника, який у минулому був посадовцем Фонду держмайна. Тепер він «зливав» бойовикам так званих «Л/ДНР» і російській армії дані про бійців і техніку ЗСУ, їхні дислокацію, оснащення тощо.
  • В Одеській області: За сприяння російським окупантам затримано жителя Одещини, який збирав і передавав ворогу фотоматеріали з розташуванням та оснащенням блокпостів Тероборони та прикордонних загонів в області. У інформатора було виявлено списки патріотично налаштованих громадян, які допомагають ЗСУ. Всю інформацію зрадник відправляв через створений рашистами Telegram-канал.

Наразі всі викриті зрадники затримані. З ними проводиться весь комплекс заходів, щоб вони відповіли за свої дії.


Міністерство внутрішніх справ станом на 14.00

Семеро загиблих та п’ять поранених в результаті мінометного удару по Макарову. Зруйновано житлові будинки, пошкоджено адміністративну споруду та інші приміщення. Поліцейські Бучанщини працюють на місцях обстрілів, документують наслідки та допомагають жителям, які постраждали від авіаудару.

ДСНС станом на 14.00

19 березня внаслідок обстрілу сталося руйнування житлового будинку у місті Рубіжне, що на Луганщині, під завалами опинилися люди. На місце події прибув пожежно-рятувальний підрозділ ДСНС Луганської області. З-під завалі спочатку дістали двох дітей без ознак життя, рятувальники зробили серцево-легеневу реанімацію, але, на жаль, по прибуттю працівники екстреної медичної допомоги констатували смерть дітей. Рятувальники продовжили розбирати завали та знайшли ще жінку та 1 дитину. Наразі медичні працівники констатували смерть жінки. Дитину врятовано, її стан стабільний, задовільний.

Головнокомандувач ЗСУ станом на 13.00

Хочу звернутися до політиків, які, перебуваючи в тилових містах, розповідають про «зраду» і роблять «оцінки» оперативної обстановки. Своїми безвідповідальними заявами, на зразок, противник щось нібито без проблем взяв або що нібито готується здача країни, ви ображаєте наших воїнів. Сили оборони героїчно протистоять ворогу, якого називали другою армією у світі. Ми зупинили противника на всіх напрямках. Ми завдали їм таких втрат, яких вони ніколи не бачили і не могли уявити. Про це знають всі українці. Про це знає світ. Триває 24-та доба нашого спротиву повномасштабній агресії. Спротиву, який став можливий завдяки національній єдності, нашій підготовці та мотивації. Тож, я звертаюся до вас: не принижуйте наших захисників своїми «експертними оцінками». Це ж не ви зараз на першій лінії оборони. І не ваші діти. Кожен повинен займатися своєю справою. Ми захищаємо Україну. Ви дбаєте про її розвиток і не заважаєте нам. Охочих боронити країну запрошую до лав Збройних Сил. Закликаю - не розколюйте державу!

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 12.00 19.03.2022

Триває двадцять четверта доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Російські окупаційні війська намагаються продовжувати стратегічну наступальну операцію проти України. Головні завдання щодо розгрому угруповань Збройних Сил України, оточення Києва, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей і встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані. Частково ворогом досягнуто мету на Донецькому напрямку. Противник зупинений у напрямку на Миколаїв.

Ворог продовжує нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури із застосуванням високоточної, за заявами рф, зброї та некерованих авіаційних бомб. З початку бойових дій противник завдав 291 ракетний удар, застосовано 459 ракет наземного, морського та повітряного базування, провів 1403 авіаційних нальоти. Основними наземними цілями російських загарбників стали українські міста та села, а саме об’єкти виробничої інфраструктури, школи, лікарні, національні історичні та релігійні святині, густонаселені житлові квартали.

На Волинському напрямку суттєвих змін у обстановці не відбулось.

На Поліському напрямку окремі підрозділи окупантів займають оборону у районах населених пунктів Поліське, Кропивня, Захарівка, Олива, Жовтневе, Озерщина, Липівка, Копилів, Мотижин, Бузова, Гореничі, Буча, Демидів. У районі на північний захід від Чорнобиля загарбники розгорнули тиловий район угруповання військ Східного військового округу.

В ході ведення бойових дій противник продовжує зазнавати значних втрат в особовому складі та техніці. Для прийому поранених військовослужбовців окупаційних військ використовується мережа закладів охорони здоров’я міста Гомель та Гомельської області республіки білорусь. Переважно для надання медичної допомоги окупантам використовуються лікарні, що мають у своєму складі операційні відділення. Планові операції для цивільного населення не проводяться.

Для поповнення втрат угруповання Східного воєнного округу на територію республіки білорусь перекинуті окремі підрозділи 155-ї окремої бригади морської піхоти (Владивосток) та 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський).

На Сіверському напрямку ворог силами окремих підрозділів Центрального воєнного округу намагається діяти в районах населених пунктів Любеч, Славутич, Ковпита, Золотинка, Мена, Ніжин, Браниця, Каліта, Богданівка, Лукаші, Ромни, Недригайлів. Активних наступальних дій не проводив. Продовжується часткове блокування міста Чернігова, ворог здійснює артилерійські обстріли густонаселених районів. Силами до трьох бригад намагається утримувати оборонні позиції в районах населених пунктів Любеч, Михайло-Коцюбинське, Якубівка, Шестовиця, Золотинка, Ягідне, Лукашовка, Киселівка. Суттєвих змін у складі та характері дій ворога не відзначено.

У напрямку на Бровари загарбник діє силами до трьох бригад. Намагається контролювати рубіж в районах населених пунктів Марковці, Заворичі, Рудня, Богданівка, Залісся, Михайлівка, Світильня, Перемога, Рудницьке, Великий Крупіль, Малий Крупіль, Петрівка. Активних дій війська окупантів не проводили.

Противник не відмовляється від проведення наступальних дій на Київ та намагається здійснити перегрупування бойових підрозділів.

На Слобожанському напрямку визначеними силами Західного воєнного округу активних наступальних дій не проводив, Намагається втримати позиції в районах населених пунктів Сватове, Ізюм, Петрівське, Гусарівка, Балаклія, Ліман, Малинівка, Кочеток, Безруки, Олександрівка, Велика Писарівка, Тарасівка, Олешня, Недригайлів, Ромни, Талалаївка.

У напрямку на Суми та Охтирку підрозділи зі складу 1-ї танкової армії противника активних наступальних дій не ведуть, зосереджують зусилля на блокуванні міста Суми. Ворог намагається здійснити підготовку до наступальних дій у напрямку на населені пункти Тростянець, Охтирка, Полтава, частиною сил - на Прилуки та Київ.

В районі Харкова підрозділи зі складу 6-ї загальновійськової армії та північного флоту активних дій не проводили. Основні зусилля окупантів зосереджувалися на блокуванні міста Харкова, знищенні його цивільної інфраструктури та веденні розвідки позицій Збройних Сил України. Зафіксовано проведення повітряної розвідки із використанням БпЛА “Орлан-10ˮ.

У напрямку на Ізюм ворог намагається діяти у районах населених пунктів Балаклея, Гусарівка, Волобуївка, Петрівське, Протопопівка, Савинці, Веселое, Ізюм, Сніжківка, Топольське, Бахтин, Капитолівка. Активних наступальних дій не відзначено, здійснюється перегрупування та логістичне забезпечення військ. Ворог здійснив нанесення ракетно-бомбових ударів по позиціях Збройних Сил України у районі Кам’янки.

На Донецькому напрямку визначеним складом сил ворог діє в районах населених пунктів Борова, Терни, Новокраснянка, Первомайськ, Горлівка, Пантелеймонівка, Ясинувата, Донецьк, Оленівка, Новотроїцьке, Ольгинка, Володимирівка, Микільське, Павлівка, Пречистовка.

На Луганському напрямку противник намагався продовжити наступальні дії на визначених напрямках та діє в районах населених пунктів Терни, Червонопопівка, на околицях Рубіжного, Кудряшівки, Пудрівки, Осколонівки, Бобрового, Жолобка, Молодіжного, Новоолександрівки, Попасної, Троїцького, Санжарівки, Лозового, Доломітного, Зайцевого, Шумів, Широкої Балки, Озерянівки.

Намагається вести штурмові дії та вогневі нальоти на переважній більшості напрямків. Основні зусилля зосереджує на спробах захопити населені пункти Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасна.

В районах населених пунктів Сиротине та Метьолкіне здійснював авіаційні удари по цивільних об’єктах.

У напрямку на Сєвєродонецьк ворог здійснив спробу проведення наступальних дій, успіху не мав, зазнав значних втрат та відступив.

В районі Рубіжного, за підтримки артилерії, продовжує закріплюватись у західних та північно-західних частинах міста, здійснив перегрупування, успіху не має.

На напрямку Первомайськ, Лисичанськ намагається здійснювати вогневий вплив на наші війська з метою стримування дій підрозділів Збройних Сил України.

Веде штурмові дії та вогневі нальоти на переважній більшості напрямків. Основні зусилля зосереджені на захопленні міста Вугледар та міста-героя Маріуполя.

На Приазовському напрямку противник протягом доби активних наступальних дій не проводив, обстрілював позиції наших військ в районах Гуляйполе, Степногірськ та Оріхів з використанням мінометів, ствольної артилерії та РСЗВ. Проводить перегрупування з метою недопущення прориву наших військ в напрямку Маріуполя.

На Південнобузькому напрямку ворог діє в районах населених пунктів Правдіне, Петровське, Новогригорівка, Новомиколаївка, Червоне, Грейгове, Михайло-Ларіне, Інгулка, Христофорівка, Мар’янівка, Новоолександрівка, Партизанське, Снігурівка, Калинівське, Біла Криниця, Кочубеївка, Високопілля, Нововоронцовка. Активних наступальних дій не веде, проводить перегрупування, розгортання резервів, поповнення боєприпасів.

У напрямку на Кривий Ріг зупинений та закріплюється в районах населених пунктів Красновка, Пригір’я, Заградовка, Архангельське, Князівка, Високопілля, Мала Шестерня, Петровка, Нововоронцовка та намагається здійснити підготовку до наступальних дій.

На окремих напрямках противник здійснював переміщення з метою виведення пошкодженої техніки та підрозділів, які не підлягають відновленню. Українські захисники та захисниці продовжують стримувати ворога демонструючи мужність та героїзм! Разом переможемо! Слава Україні!

Офіс Президента України станом на 12.00

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (19.03.2022 – ранок).


Головне управління розвитку Міноборони станом на 11.30

Окупанти використовують мобілізованих з ОРДЛО як гарматне м’ясо для виявлення вогневих позицій ЗСУ. Російські окупанти активно «мобілізують» чоловіче населення на окупованих територіях ОРДЛО. Сформовані таким чином підрозділи вирізняються вкрай низькою бойовою підготовкою, дисципліною та моральним станом.Зі слів самих «мобілізованих», російське командування використовує їх в якості «живця». Тобто, як передовий ешелон розвідки боєм. Підрозділи відправляють на військових автомобілях до лінії зіткнення, ігноруючи високі втрати. І таким чином визначають розташування вогневих позицій ЗС України. Один з таких підрозділів, що мав у своєму складі 250-300 осіб, 16-17 березня втратив близько 200 «мобілізованих» на Миколаївському напрямку. Рештки підрозділу, що повернулися до Херсонської області, абсолютно деморалізовані та відмовляються від подальшої участі в бойових діях.

Державна прикордонна служба станом на 11.00

Тридцять срібняків — плата за зраду! Голова Державної прикордонної служби України передав платню за зраду головному білоруському прикордоннику юді іскаріоту…, лаппо а.п. (яке промовисте прізвище!). Зі зневагою!


Генеральний штаб ЗСУ. Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 19.03 орієнтовно склали:

  • особового складу / personnel - близько/ about 14400 осіб,
  • танків / tanks ‒ 466 од,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 1470 од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 213 од,
  • РСЗВ / MLRS - 72 од,
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems - 44 од,
  • літаків / aircraft – 95 од,
  • гелікоптерів / helicopters – 115 од,
  • автомобільної техніки / vehicles - 914 од,
  • кораблі /катери / boats / cutters - 3 од,
  • цистерн з ПММ / fuel tanks - 60,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level - 17.
  • Спеціальна техніка / special equipment - 11.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Офіс Президента України станом на 10.00

Ірина Верещук розповідає про погоджені на 19 березня гуманітарні коридори.

Станом на 19 березня погоджено десять гуманітарних коридорів для евакуації мешканців населених пунктів, постраждалих унаслідок російського вторгнення


ДСНС. Оперативна інформація щодо реагування підрозділів ДСНС на небезпечні події станом на 9:00 19 березня

Підрозділами ДСНС здійснено 1 тис. 83 виїзди, у тому числі 306 виїздів на ліквідацію наслідків обстрілів російськими військами населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури, врятовано 51 особу. Піротехніками ДСНС здійснено 136 залучень, знешкоджено 527 ВНП. У Волинській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій областях ДСНС у співпраці з Червоним хрестом України та органами місцевої влади розгорнуто 87 наметів для обігріву та прийому громадян, у яких протягом доби надано допомогу майже 7 тис. 200 особам. На даний час знеструмлено 876 населених пунктів із них частково 84. ДСНС для забезпечення аварійного електроживлення об’єктів соціальної сфери залучено 9 генераторів, з них 5 для забезпечення електроенергією лікарень. Станом на 08 год. 19 березня проведено евакуацію населення загальною кількістю понад 691 тис. осіб, з них: дітей понад 146 тис. та осіб з інвалідністю понад 12 тис.

Генеральний штаб та Міністерство оборони станом на 9.00

Від початку війни місто-герой Чернігів мужньо відстоює свою свободу! Російські окупанти продовжують воювати проти мирного населення - жінок та дітей.Загарбники скидають некеровані авіабомби з метою нищення виключно здебільшого цивільної інфраструктури. За всі воєнні злочини, звірства та руйнування російських фашистів - помстимося!


Машини забезпечення знову не доїхали. Тотальний спротив російським окупантам продовжується. А скоро забуяє зелень і наші сіроманці з Командування Сил спеціальних операцій ЗС України та досвідчені мисливці з Територіальна оборона ЗС України прискорять "демілітаризацію" зс рф.


Ворог втрачає позиції на підступах до Києва, але продовжує обстрілювати мирну інфраструктуру з крупнокаліберної артилерії, танків та мінометів. Після чергового обстрілу сильних ушкоджень зазнав храм УПЦ МП в Ірпені.

ДСНС станом на 9.00

Києві та Київській області. Наразі у столиці та Київській області спостерігається загазованість повітря, пов’язана з погодними умовами, що сприяють накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі. Смог сьогодні не є причиною для паніки у суспільстві. Так, станом на 07:00 ранку 19 березня у Київській області не зафіксовано пожеж в екосистемах, у Зоні відчуження та поблизу ЧАЕС. Для довідки: протягом доби 18 березня вогнеборці ДСНС у Київській області ліквідували 21 пожежу на відкритих територіях, а саме загорання трав'яного настилу, які були спричинені необережним походженням з вогнем громадян. Тому вкотре попереджаємо! Випалювання сухостою та сміття завжди негативно впливає на довкілля та здоров'я людей. Сьогодні ж, це ще й злочин, який прирівнюється до диверсії! Тому рятувальники закликають громадян припинити таку практику і не навантажувати наші підрозділи ще більше під час війни!

Харківська область: оперативна інформація станом на 07:00 19 березня 2022 року. За добу з 18 по 19 березня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу. Проводились пошукові роботи та розбирання завалів у Київському, Шевченківському та Немишлянському районах Харкова, а також Харківському районі області. Крім того, підрозділи ДСНС протягом дня здійснювали виїзди на гасіння пожеж житлових багатоповерхівок та приватних будівель, торговельних та інших об'єктів. Загалом за добу рятувальники здійснили 33 виїзди для ліквідації пожеж, а також розбирання завалів зруйнованих будівель. Співробітниками служби порятунку на пожежах та під час розбирання завалів було врятовано 4 особи.

Так, 18 березня близько 08:40 у Харкові внаслідок ворожого обстрілу зазнав сильних руйнувань один з вищих навчальних закладів міста, а також постраждали сусідні житлові будинки. Крім того, у квартирах житлових 9-поверхівок виникли пожежі. Загинула 1 особа, близько 10 осіб постраждало. Рятувальниками було врятовано 1 жінку на пожежі, а також вилучено з-під завалу 1 чоловіка. В двох житлових будинках пожежі було оперативно ліквідовано. Від ДСНС було залучено 55 осіб та 13 од. техніки.

Піротехнічні підрозділи ДСНС також продовжували працювати, знешкоджуючи артилерійські боєприпаси, що не розірвались. Було відпрацьовано близько 30 адрес, де знаходились спрацьовані та не розірвані вибухонебезпечні предмети.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 06.00 19.03.2022

Розпочалася двадцять четверта доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали. Збройні Сили України та інші підрозділи Сил оборони продовжували завдавати удари по угрупованнях військ ворога, який намагався утримати захоплені рубежі.

Зенітними ракетними військами та винищувальною авіацією України було уражено 12 повітряних цілей ворога - 2 літаки, 3 вертольоти, 3 БПЛА та 4 крилаті ракети.

Також, протягом доби, українські захисники та захисниці знищили кілька колон техніки окупантів в Миколаївській та Сумській області, втрати ворога наразі уточнюються. Крім того, внаслідок нанесення вогневого ураження по противнику, знищено командувача 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил російської федерації генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева.

Виходячи з того, що ворогу завдано великих втрат в особовому складі, існує ймовірність, що військово-політичним керівництвом російської федерації буде прийнято рішення внесення змін до існуючого законодавства та розпочато відкриту мобілізацію для продовження затяжної, виснажливої війни. З метою виправдання таких дій, не виключається здійснення низки провокацій на території російської федерації із загибеллю мирного населення, як це було зроблено перед початком другої чеченської кампанії. Це надасть можливість провладній верхівці ухвалити рішення щодо оголошення воєнного стану та тотальної мобілізації громадян.

З території України продовжують доправляти загиблих та поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації та росгвардії. Так, у місті Гомель для прийому і лікування поранених окупантів залучені усі медичні заклади, що мають хірургічні відділення. Хірурги працюють цілодобово, усі планові операції білоруських громадян або відмінено, або перенесено на невизначений термін. Фіксується великий відсоток смертності серед важкопоранених російських загарбників.

Ворог продовжує нести суттєві втрати. Має проблеми з логістичним забезпеченням підрозділів. Низький рівень морально-психологічного стану особового складу призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні проти України.

Отож, віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!

Оперативну інформацію від силових структур України за попередню добу 18 березня читайте тут.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі