Влада

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 21 березня (оновлюється)

21 March 2022, 07:25

Двадцять шостий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 21 березня.

Офіс Президента України. Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 26-го дня війни.

«Це був день важких подій. Важких висновків. Але це був іще один день, який наближає нас до нашої перемоги. До миру для нашої держави».


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 24.00 21.03.2022 щодо російського вторгнення

Завершується двадцять шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

В ході бойових дій ворог тимчасово утримує сухопутний коридор з окупованим Кримом та блокує вихід до Азовського моря.

Втративши наступальний потенціал, російські окупаційні війська продовжують формувати та переміщувати резерви з глибини території російської федерації до кордонів України.

У зв’язку з великими безповоротними та санітарними втратами особового складу (зокрема і командної ланки) у збройних силах російської федерації призупинено планове звільнення з військової служби офіцерів, прапорщиків та сержантів.

Військово-політичне керівництво російської федерації здійснює агресивну пропагандистську діяльність спрямовану на військовослужбовців збройних сил республіки білорусь, щодо необхідності військового вторгнення на територію України.

На Поліссі протягом доби противник намагався активізувати ведення наступальних дій на декількох напрямках, зазнав втрат, успіху не досяг. Продовжує ведення повітряної розвідки з метою пошуку оптимальних шляхів покращення свого положення.

На Сіверському напрямку противник активних наступальних дій не веде, продовжує відновлення наступальних спроможностей шляхом введення на територію України додаткових підрозділів, зокрема батальйонної тактичної групи зі складу 90-ї танкової дивізії.

Підрозділи загарбника продовжують обстріли Чернігова та інших населених пунктів, не полишають спроб наступу у напрямку на Бровари, проте, через втрати, успіху у просуванні не мають. Намагаються поповнювати запаси та вести розвідку.

На Слобожанському напрямку противник активних наступальних дій не проводить, продовжує частково блокувати місто Суми, здійснює артилерійські обстріли міста Харків. Підрозділи забезпечення окупаційних військ намагаються відновити ділянку залізниці від міста Валуйки до міста Куп’янськ з метою поліпшення тилового забезпечення угрупування військ.

На Донецькому та Луганському напрямках противник продовжує спроби просунутись та закріпитись, успіху не мав.

Українськими захисниками та захисницями було відбито 13 атак ворога та знищено 14 танків, 8 БМП, 2 МТЛБ, 3 артилерійські системи і 4 автомобілі. Підрозділи ППО уразили 2 повітряні цілі противника. Втрати особового складу ворога склали близько 300 осіб (втрати уточнюються).

Оборонці Маріуполя знищили патрульний катер “Раптор” та комплекс радіоелектронної боротьби “Леєр-3”.

На Південнобузькому напрямку окупанти перейшли до оборонних дій, здійснюють заходи з відновлення боєздатності, намагаються відновлювати пошкоджену броньовану техніку.

На Миколаївському напрямку, внаслідок контратаки підрозділів Збройних Сил України, противник змушений відступити на невигідні рубежі.

Ворожа авіація продовжує ракетно-бомбовими ударами руйнувати об’єкти інфраструктури на території України у Київській, Чернігівській, Харківській та Донецькій областях. При цьому, окупанти продовжують активно використовувати аеродромну мережу республіки білорусь.

Очікується, що ворог продовжить завдавати підступних ракетно-бомбових ударів та здійснювати артилерійські обстріли об’єктів критичної інфраструктури України із застосуванням реактивної артилерії, авіації, високоточної зброї та боєприпасів невибіркової дії.

Україна тримається на наших плечах! Зберігаємо спокій! Слава Україні!

Офіс Президента України станом на 21.30

Ірина Верещук розповідає про результати роботи гуманітарних коридорів 21 березня.


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 18.00 21.03.2022 щодо російського вторгнення

Триває двадцять шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Окупаційні війська, що діють на території України, відчувають гостру потребу в ремонті та відновленні пошкодженого озброєння і військової техніки. За наявною інформацією, у зв’язку з відсутностю надходжень комплектуючих іноземного виробництва, призупинена робота підприємств корпорації “Уралзавод” та Челябинського тракторного заводу. Зазначені підприємства спеціалізуються на виготовленні та ремонті танків, а також іншої броньованої техніки для потреб збройних сил російської федерації.

Продовжують фіксуватися випадки дезертирства серед особового складу окупаційних військ. Так, в районі населеного пункту Гавронщина Макарівського району Київської області, група російських загарбників заволоділа автомобілями місцевих жителів, переодяглись у награбований цивільний одяг та виїхали у бік кордону з республікою бєларусь.

Продовжуючи незаконну діяльність на тимчасово зайнятих територіях Запорізької області, в окремих населених пунктах загарбники здійснюють приховану підготовку до проведення виборів проросійської адміністрації районів та міст.

З метою організації так званих “російських гумконвоїв” окупанти зосередили у порту Бердянська колону білих тентованих вантажних автомобілів КАМАЗ міністерства надзвичайних ситуацій РФ. Подібні вантажівки використовувалися для прихованого транспортування боєприпасів на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Зазначене може свідчити про наміри окупантів організувати подібні “гумконвої” до Запорізької області.

На території одного з населених пунктів цієї області противник розгорнув пункт з ремонту бронетанкової техніки із залученням обладнання та робітників оборонних підприємств російської федерації. На відновленні перебуває до 20 одиниць броньованої техніки.

У Новій Каховці Херсонської області окупанти проводять перевірку документів на блокпостах міста з метою виявлення та затримання місцевих жителів, які брали участь в АТО/ООС.

Окрім великих втрат безпосередньо під час бойових дій, фіксується також великий відсоток смертності серед важкопоранених російських загарбників.

Разом переможемо! Слава Україні!


Офіс Президента України станом на 15.00

«Президент України Володимир Зеленський анонсував масштабну програму допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії. Уряд сьогодні цю програму реалізовує. Гроші, робота, житло – три основні напрями, які охоплює ця програма». Брифінг Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.


Президент України Володимир Зеленський анонсував масштабну програму допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії. Уряд сьогодні цю програму реалізовує. Гроші, робота, житло. Три основні напрямки, які охоплює ця програма.

Перше. Гроші. Держава виплатить кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тисячі гривень. Просто, через Дію, на картку в банку. Без зайвих паперів. Без бюрократії. Всім, хто переїхав з районів активних бойових дій. Також 3 тисячі гривень будуть виплачені на кожну дитину, яка через війну, через всі ці жахіття вимушено переїхала в більш безпечні регіони.

Друге. Робота. Розпочинаємо програму працевлаштування всіх переселенців. Для цього держава починає виплати тим роботодавцям, які беруть на роботу переселенців з постраждалих регіонів. 6500 гривень за кожного працевлаштованого. Ці кошти роботодавці будуть витрачати на оплату праці таких працівників. Ще раз звернусь до підприємців. Держава підтримує вас у вашому бажанні продовжувати роботу там, де це можливо. Повна дерегуляція бізнесу, спрощення податкової системи, доступні кредити. Тепер держава бере на себе частину витрат на заробітні плати тим людям, які потребують роботи. Так що – працюймо! Усіх закликаю починати працювати, приймати людей, забезпечувати їх роботою.

Третє. Житло. Тиждень тому Уряд вже прийняв рішення про механізм компенсації комунальних витрат громадам, які надають безкоштовний прихисток переселенцям у школах, садочках, будинках культури та комунальних установах. Тепер ми доповнюємо програму, щоб компенсацію за комунальні платежі також отримували сім’ї, які приймають переселенців у себе вдома. Всі ті, хто відгукнувся на біду, надав дах переселенцям, надав безкоштовний прихисток, отримуватимуть 450 грн в місяць за кожного, кому допомогли, на компенсацію комунальних послуг.

Всі три програми вже затверджено Урядом України. Їхня реалізація починається вже сьогодні, 21 березня, з реєстрації тимчасових переселенців територіальними громадами та ЦНАПами. З 30-го березня запрацює реєстрація через Дію.

Офіс Президента України станом на 13.00

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (21.03.2022 – день).


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 12.00 21.03.2022 щодо російського вторгнення

Триває двадцять шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Триває збройна агресія російської федерації проти нашої Держави. Переважна більшість завдань, що ставилася перед окупаційними військами їх командуванням залишається невиконаними. Через активний супротив Сил оборони у взаємодії з громадянським суспільством російському агресору, Україна продовжує тримати рубіж оборони об’єднаної Європи.

Враховуючи великий некомплект людських ресурсів ворог вимушений переміщувати до кордонів України резерви з центрального та далекосхідного воєнних округів, проводити приховану мобілізацію та шукати підтримки у своїх малочисельних союзників. Також окупанти продовжують практику залучення до безпосередніх бойових дій особового складу військових частин та підрозділів забезпечення, що є свідченням критичного стану ситуації у війську російських загарбників.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник намагається організувати інженерне обладнання позицій для ведення позиційної оборони, відновити логістичне забезпечення своїх підрозділів.

Ворог продовжує підступно знищувати інфраструктуру в захоплених містах, завдавати ракетно-бомбові удари по мирних кварталах Українських міст та сіл, грабувати, викрадати та брати у заручники цивільне населення.

На окремих напрямках противником зосереджуються сили і засоби для відновлення спроби здійснення наступальних дій.

У напрямку на Чернігів ворог наступальних дій не проводив. Продовжив підступно обстрілювати позиції підрозділів Збройних Сил України та густонаселені райони міста.

При спробі здійснення наступу у напрямку на Бровари зазнав значних втрат та був зупинений. Здійснює спроби провести заходи з відновлення боєздатності та інженерного обладнання зайнятих рубежів.

На Слобожанському напрямку активних наступальних дій ворог не веде. Продовжує блокування міста Суми. Наявними силами намагається блокувати місто Харків, здійснює вогневий вплив по оборонних рубежах та цивільній інфраструктурі українських міст Харкова та Чугуєва.

Окупанти продовжують докладати значних зусиль для встановленням контролю над містом Ізюм, у вказаному районі проводиться роззосередження військ. Противник намагається посилити угруповання, облаштовує смугу опорних пунктів.

На Донецькому напрямку ворог веде штурмові дії та проводить вогневі нальоти по всій лінії зіткнення. Намагався прорвати оборону позицій наших військ на Авдіївському напрямку, успіху не мав, зазнав втрат та відступив.

На Південнобузькому напрямку противник намагається втримати раніше зайняті рубежі, здійснює заходи з відновлення боєздатності, поповнення запасів.

Зберігаємо спокій! Разом переможемо! Слава Україні!

ДСНС станом на 12.00

Київ, Подільський район. Станом на 11:40 пожежу в торговельному центрі у Подільському районі, яка виникла 20 березня внаслідок обстрілу, ліквідовано. Загинуло 8 осіб та 1 особа травмована. Роботи тривають, від ДСНС залучено 28 осіб та 2 од. техніки.


Одещина. Рятувальники ліквідовують наслідки ворожого обстрілу на Одещині 21 березня. Усі живі, тримаємо стрій.

Головне управління розвідки станом на 11.30

Окупанти піднімають вік «мобілізованих» з ОРДЛО до 65 років. Ворог продовжує «мобілізацію» на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, чергова хвиля відбувається на території Донецької області. З метою збільшення кількості потенційних «призовників», окупанти збільшують віковий ценз «військовозобов’язаних» – з 55 до 65 років. На окупованих територіях Луганської області по місцевому телебаченню оголошено мобілізацію місцевого населення. До лав окупаційної армії активно залучають студентів. Зокрема, всіх учнів Луганського залізничного технікуму офіційно викликають до навчального закладу для проведення «реєстрації». Тим, кому вже виповнилося 18 років особисто телефонує директор училища. Аналогічна ситуація в Луганському медичному університеті – у закладі оголошено про обов’язкове прибуття та реєстрацію студентів старших курсів. «Мобілізовані» до складу 1 армійського корпусу окупаційних військ вирізняються вкрай низьким морально-психологічним станом та мають застаріле спорядження: екіпірування зразка 1974 року, захисні шоломи 1971 року випуску. Серед особового складу поширюються чутки та панічні настрої викликані великими втратами особового складу – на окуповані території постійно прибувають важкопоранені та вантажі з тілами. Зокрема, на Луганський м’ясокомбінат привезли шістнадцять знищених «мобілізованих». Один з них – син директора 33 середньої школи Луганська. При цьому, рідним не повідомляють жодної інформації щодо місця за обставин загибелі.

Міністр оборони Олексій Рєзніков станом на 10.30

Шановні українці! Минуло 25 днів оборони від російської навали.

У кремлі вже не знають, як пояснювати те, що відбувається. Адже за ці дні вони поховали у регіонах росії більше солдат, ніж офіційно визнали своїх втрат. Брехня їм вже не допомагає, а правда лякає. Адже наші захисники і захисниці майже повністю знищили цілу низку російських танкових, десантно-штурмових, інженерних та інших підрозділів, які вважалися «елітними», разом з їхніми очільниками.

З початку повномасштабного вторгнення наші воїни збили майже 100 літаків та 120 гелікоптерів, знищили майже 500 танків і півтори тисячі бойових броньованих машин росіян. Саме тому росія збирає найманців по всьому світу та робить відчайдушні спроби штовхнути у пекло війни з Україною ще й білоруські війська. Позиція нашої армії дуже чітка – усі загарбники отримають жорстку відсіч, хто б і звідки б вони не були. Ми це повторювали неодноразово.

Ворог вже не мріє захопити Київ, захлинувся на Чернігівщині та Сумщині, отримує болючих ударів під Харковом, на Миколаївщині, Херсонщині та Луганщині. Величезна роль у тому, що плани ворога зруйновані, а наша оборона стає активнішою – у героїчних захисників Маріуполя. Завдяки їхній самовідданості і надлюдській мужності врятовано десятки тисячі життів по всій України. Маріуполь сьогодні рятує і Київ, і Дніпро, і Одесу. Усі повинні це розуміти.

Мешканці Херсону, Енергодару та інших міст, які без зброї протестують проти російських окупантів, демонструють, що воля українського народу незламна. І ворогу краще забратися геть.

Боротьба українців за свою землю змушує світ нарешті усвідомити ті речі, про які ми казали багато місяців. Вже навіть Генеральний секретар ООН визнав, що напад росії на Україну може спричинити глобальну продовольчу кризу. Яка, у свою чергу, спричинить чергову міграційну кризу для Європи.

Кожен, хто зараз тримає оборону, виграє дорогоцінний час, який дозволяє нам посилити Україну.

Як згадувалося раніше, ми домовилися не висвітлювати інформацію про постачання зброї. Але можу сказати, що за останні дні команда Міноборони доставила та передала ЗСУ 51 тис. бронежилетів 4 класу захисту за стандартами НАТО. Цей захист придбано переважно за кошти держбюджету, а отже – завдяки всім українцям. Ми працюємо цілодобово і готуємо наступні партії.

Не треба мати ілюзій. Попереду ще багато випробувань. Україна веде стратегічну оборонну операцію проти набагато чисельнішого противника і під загрозою наземного вторгнення білоруських військ. Ми зазнаємо втрат. Ворог руйнує наші міста і підриває економіку. Ситуація дуже непроста. Але поки збережено нашу армію, яка посилюється резервом, – ми будемо боротися. І переможемо! Війна змінила відчуття часу і багато звичних речей. Але у понеділок традиційно починався робочий тиждень. І цю «традицію» зараз також треба плекати, як і армію.

Уряд робить усе можливе, щоб зберегти економіку. Це – основа нашої оборони. Сьогодні усі, хто виходить на роботу, дає роботу іншим, наповнює казну – працюють на захист України.

Ми переможемо ворога за рахунок єдності і кращої організації. Внесок кожного важливий. Фронти різні – перемога одна на всіх. Тримаймо стрій! Слава Україні!

Генеральний штаб ЗСУ. Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 21.03 орієнтовно склали:

  • особового складу / personnel - близько/ about 15000 осіб,
  • танків / tanks ‒ 498 од,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 1535 од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 240 од,
  • РСЗВ / MLRS - 80 од,
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems - 45 од,
  • літаків / aircraft – 97 од,
  • гелікоптерів / helicopters – 121 од,
  • автомобільної техніки / vehicles - 969 од,
  • кораблі /катери / boats / cutters - 3 од,
  • цистерн з ПММ / fuel tanks - 60,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level - 24.
  • Спеціальна техніка / special equipment - 13.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

ДСНС станом на 9.30

Бої на Луганщині продовжуються. На ранок 21 березня за минулу добу маємо 12 зруйнованих росіянами житлових будинків, поранених двоє, врятованих з-під завалів п’ятеро. У Сєвєродонецьку рятувальники ДСНС Луганщини ліквідували масштабну пожежу на продуктовому складі, що сталася внаслідок обстрілів. Ворог зі зла гатить по мирному населенню. Найважча ситуація в Рубіжному, Попасній та Кремінній. В області критична ситуація з комунікаціями. Проте електрикам вдалося повернути світло в Гірську громаду, також мобільний зв‘язок.

Офіс Президента України станом на 9.30

Ірина Верещук про заплановану на 21 березня роботу гуманітарних коридорів.


21 березня працюватимуть гуманітарні коридори евакуації за такими напрямками.

Маршрути евакуації з Маріуполя до Запоріжжя:

1. Бердянськ – Запоріжжя. Місце зборів: Спорткомплекс, вул. Мелітопольське шосе, 27

2. Мангушська громада – Запоріжжя. Місце зборів: село Юр’ївка Мелекинської сільської ради, пансіонат «Зміна»

3. Нікольське – Запоріжжя. Місце зборів: школа №2, вул. Паркова, 23. Автобуси для евакуації виїхали із Запоріжжя.

В Бердянську продовжать дозаправляти приватні авто маріупольців, які рухаються по маршруту гуманітарного коридору. Адреси для дозаправки: проспект Східний, 4а, вул. Мелітопольське шосе, 87б

Маршрути евакуації в Київській області:

4. Козаровичі – Лютіж - Старі Петрівці - Нові Петрівці – Вишгород – Київ. Місце зборів: тренінговий центр ГУНП. Автобуси для евакуації будуть направлені з Вишгорода. До колони можна приєднатись на приватному транспорті з населених пунктів, розташованих поряд.

5. Ворзель – Михайлівка-Рубежівка – Мрія – Шпитьки – Петрушки - Білогородка. Місце зборів: вул. Садова, 13. Автобуси для евакуації будуть направлені з Білогородки.

6. Буча – Ворзель – Михайлівка-Рубежівка – Забуччя – Дмитрівка - Капітанівка – Стоянка - Білогородка. Місце зборів: вул. Енергетиків, 12. Автобуси для евакуації будуть направлені з Білогородки. До колони можна приєднатись на приватному транспорті з населених пунктів, розташованих поряд.

7. Велика Димерка – Богданівка – Рудня – Літки – Рожни – Пухівка – Бровари. Місце зборів: Будинок сільради, вул. Бобрицька,1. Автобуси для евакуації будуть направлені з Броварів. До колони можна приєднатись на приватному транспорті з населених пунктів, розташованих поряд.

Маршрути евакуації в Луганській області:

8. Лисичанськ - Бахмут. Місце зборів: будівля ДСНС, вул. Сосюри, 324

9. Сєвєродонецьк - Бахмут. Місце зборів: Будинок культури, вул. Хіміків, 28

10. Гірське - Бахмут. Місце зборів: Будинок культури, вул. Першотравнева, 42 та вулиця Миру, 136

‼️Гуманітарні вантажі (продукти та медикаменти) будуть відправлені в Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Гірське.

Ситуація на ранок 21 березня. Зведена інформація від голів обласних військових адміністрацій

Київщина. Постійні бої в напрямку Житомирської траси. Макарівська громада під обстрілом ворога. Вночі обстріляли Петрушки, Шпитьки Дмитрівської громади, що спричинило пожежу приватних будинків. Багато сіл у Бучанському районі в окупації, що наближає гуманітарну катастрофу. Ворог обстрілює села, немає можливості виїхати. Бої та обстріли в Гостомелі, Бучі, Ірпені. У Броварському районі на території трьох громад – ворожа техніка, періодичні хаотичні обстріли. Славутич – відрізаний від постачання.

Одеса. Ніч – відносно спокійна, вранці – повітряна тривога, працювала ППО

Миколаївщина. У місті була повітряна тривога. Протягом доби – обстріли сіл поблизу міста. Попередньо 3 легко поранених. Продовжується бої. Частина населених пунктів знаходиться без електропостачання та тепла.

Херсонщина. Тривають сильні вибухи в районах області поблизу Миколаївщини. Вночі також у Херсоні були автоматні постріли. Подробиці уточнюються.

Чернігівщина. Бої навколо Чернігова. Періодично росіяни обстрілювали околиці міста. У всьому Чернігові вже майже два тижні немає світла, води, тепла. Практично ніде у місті немає зв’язку, більша частина — без газу.

Сумщина. Всю ніч тривали обстріли передмістя Сум. Близько 4 ранку внаслідок обстрілів пошкодили ємності з аміаком на заводі "Хімпром". Стався витік. Радіус ураження був близько 2,5 кілометрів (аварію вже ліквідували – УП).

Харківщина. Вночі активізувалися обстріли житлових кварталів Харкова. По області тривають бойові дії в напрямку Ізюму. Гуманітарні вантажі напередодні доставили до Малої Рогані, але зник зв'язок з 6 людьми з колони, які виїхали на Вовчанськ, це тимчасово непідконтрольна ЗСУ територія.

Рівненщина. Два ракетних удари. Працює відповідна комісія. За попередньою інформацією, є поранені та людські втрати.

Запорізька область. Без змін. Вночі було тихо. Область продовжує приймати колони біженців із Маріуполя

Донеччина. Мар'їнка, Очеретине, Авдіївка – постійні обстріли, авіаудар. По Мар'їнці знову – активні спроби прориву. Безуспішні. Маріуполь – без змін. Колона з автобусів 21 березня вирушить із Запоріжжя до Бердянська, щоб евакуювати людей із Бердянська (тих, хто доїхав туди з Маріуполя самотужки).

Луганщина. Вночі обстрілювали Новодружеськ, Лисичанськ та Рубіжне. За минулу добу близько 20 пошкоджених або зруйнованих об’єктів, з яких 3 багатоквартирних та 9 приватних житлових будинків, продовольчий склад, господарчі споруди, гаражі, об’єкти інфраструктури.

Кіровоградська область. Відносно спокійно. Вранці була одна тривога.

Полтавщина. Повітряні тривоги вночі та зранку

Волинь, Львівщина, Закарпаття, Івано-Франківськ, Тернопіль, Хмельницька область, Вінниччина, Житомирщина – спокійно попри повітряні тривоги.

Черкаси, Чернівці, Дніпропетровська область – ситуація спокійна.

ДСНС станом на 7.30

Сумська область. 21 березня о 03:55 у м. Суми стався обстріл території ПАТ «Сумихімпром», внаслідок обстрілу був пошкоджений 1 резервуар з аміаком. Станом на 05:00 спостерігався незначний витік аміаку. Підрозділами ДСНС проводяться роботи по осадженню аміачної хмари. Загрози населенню міста немає. Попередньо жертв та постраждалих немає. Від ДСНС залучено 15 осіб та 4 од. техніки.

Сумська область. Станом на 07:30 у м. Суми на території ПАТ «Сумихімпром» проведено роботи по накладанню бандажу на пошкоджений трубопровід. Підрозділи ДСНС продовжують роботи по осадженню аміачної хмари. Внаслідок події 1 особа травмована (працівник підприємства).

О 07:49 аварію по викиду аміаку у м. Суми на території ПАТ «Сумихімпром» ліквідовано. Працівниками підприємства розпочато регламентні роботи по відновленню технологічного процесу. Підрозділами ДСНС роботи завершено.

Київ: внаслідок ворожого обстрілу зайнялися торгівельний центр та автомобілі на парковці. 20 березня о 22:48 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу у Подільському районі столиці. Рятувальники, які прибули на місце встановили, що внаслідок ворожого обстрілу загорілись автомобілі на парковці та 3-4 поверхи торгового центру. Ліквідація пожежі триває. На місці задіяно 11 од. пожежної техніки та 63 чол. особового складу. Інформація щодо ймовірних загиблих та потерпілих уточнюється.


м. Київ: рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки ворожого обстрілу


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативна інформація станом на 06.00 21.03.2022 щодо російського вторгнення

Розпочалася двадцять шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали. Збройні Сили України та інші підрозділи Сил оборони продовжують завдавати ударів по угрупованнях військ ворога, який намагається утримати захоплені рубежі. Водночас фіксується зниження інтенсивності застосування противником пілотованої авіації. З метою оцінки ефективності результатів завданих ракетно-бомбових ударів противник використовував оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати.

Підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено 7 повітряних цілей ворога (1 літак, 4 БПЛА та 2 крилаті ракети). Крім того, бомбардувальна та штурмова авіація завдавала нищівних ударів по скупченнях техніки і живої сили противника.

Окупанти продовжують терор місцевого населення та мародерство на тимчасово захоплених територіях. До російської федерації ворог вивозить побутову, автомобільну техніку, продукти харчування та інші матеріальні засоби. Відзначаються непоодинокі випадки розміщення російськими окупантами особового складу, озброєння та техніки на об’єктах цивільної інфраструктури.

Окупанти продовжують здійснювати заходи примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Так, за наявною інформацією, бюджетні організації Станично-Луганської селищної громади оповіщені про необхідність прибуття 1 квітня 2022 року працівників чоловічої статі віком від 18 до 60 років у місцевий відділ поліції для реєстрації. Причин такої “реєстрації” не пояснюють, хоча це пов’язано з черговою хвилею мобілізації до 2-го армійського корпусу для відправки у райони ведення бойових дій.

Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч загарбнику на всіх напрямках. Також продовжується знищення колон забезпечення противника. Зберігаємо спокій ! Разом переможемо! Слава Україні!


Оперативну інформацію від силових структур України за попередню добу 20 березня читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі