Влада

​В ефірі телемарафону Бунечко розповів про ситуацію в північних регіонах Житомирської області та про нічний обстріл в Новограді-Волинському

24 March 2022, 13:19

З 7 ранку 23 березня по 7 ранку 24 березня на Житомирщині 7 разів вмикали сирени. Російські війська обстріляли кілька громад області. Про це на своїй сторінці у мережі фейсбук повідомляє Нацполіція області. Російська ракета влучила в промисловий об’єкт в Новоград-Волинському районі. Про ситуацію в регіоні та на кордоні з Білоруссю в ефірі національного телемарафону розповів начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Зараз знаходжуся в дорозі, на півночі області, де в нас щодня відбуваються постійні обстріли. Тільки що відвідав Малинщину, повертаюся до Житомира. Хочу сказати, що в дійсності, відвідавши гарне чудове місто Малин, де ми були разом зі Святославом Вакарчуком, який також сьогодні на Житомирщині, побачили увесь вандалізм так званої російської військової операції, де в центрі міста знищено церкву, де знищуються об’єкти інфраструктури, де були постріли по двох паперових фабриках. Сьогодні вночі ще був авіаційний обстріл в Новограді-Волинському складів ГСМ. Дякувати Богу, ніхто не постраждав. Тому вже про військові об’єкти не йдеться, йдеться про об’єкти інфраструктури і про обстріл мирних сіл в Коростенській, в Народицькій, в Малинській громадах. Ці обстріли, на жаль, перманентні, постійні. Люди вже звикають до цього. На мою думку, обстріли мирних населених пунктів пов’язані з тим, що ми знаходимось на лінії розмежування з Київською областю, де відбуваються активні бойові дії і таким чином нас залякують, щоб ми в спину не вдарили, залякують і від кордону з Білоруссю, щоб ми дуже боялися можливого вторгнення. Тож хочу сказати: ми не боїмося, ми дамо гідну відсіч, у разі якщо противник зайде зі сторони Білорусі, або ж вони повернуть з київського напрямку до Житомира», - запевнив Віталій Бунечко.

На запитання, чи вистачає спеціалістів для відновлення пошкоджених об’єктів життєзабезпечення, Віталій Бунечко зазначив, що села, які піддаються обстрілам, мало заселені, зараз там лишилось небагато людей. Туди постійно направляються гуманітарні вантажі з продуктами харчування. Наразі в Житомирській області працюють усі ремонтні бригади, які оперативно ремонтують пориви газових мереж, електромереж.

«Було дуже приємно бачити у центрі Малина, з якого вже мабуть виїхало 60% населення, що комунальні служби там працюють. Тобто усе працює. Ми потихеньку повертаємось до мирного життя там, де це можливо. Вчора зібрався бізнес-клуб, закликали усіх, хто в регіонах, де немає активних бойових дій, повертатися до нормального життя, з урахуванням того, що ми знаходимось в небезпечній зоні», - розповів голова Житомирської ОВА.

Нагадаємо, упродовж доби з 23 по 24 березня ворог обстрілював Овруцьку, Малинську та Новоград-Волинську громади.

Як повідомляв Житомир.info, у ранковому зверненні 24 березня керівник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко розповів, що впродовж минулої доби, 23 березня, російські військові продовжували обстріли північних районів, загиблих і постраждалих немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл Малин Новоград-Волинський Бунечко війна  
Матеріали по темі