Влада

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 1 квітня (оновлюється)

1 April 2022, 09:10

Триває тридцять сьомий день війни з російськими окупантами. Житомир.info продовжує відстежувати ситуацію та інформуватиме жителів Житомира та області про основні події в Україні. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання, аби відслідковувати усі важливі події, що відбуваються в охопленій вогнем Україні. Інформація тут оновлюватиметься упродовж доби 1 квітня.

Офіс Президента України. Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 37-го дня війни.

«Попереду – складні битви. Зараз іще не можна думати, ніби ми вже пройшли всі випробування. Ми всі хочемо перемоги. Але коли вона буде – кожен це побачить. Кожен відчує, що настає мир».


Генеральний штаб ЗСУ. Оперативне оновлення на 24.00 1 квітня 2022 року.

Закінчується тридцять сьомий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгнення.

Російська федерація продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти України. Наносить систематичні ракетні та авіаудари по об'єктам критичної інфраструктури та житловим районам населених пунктів.

Підрозділи російського ворога з метою створення наступальних угруповань продовжують перегрупувати війська.

Окремі підрозділи 5-ї, 29-ї та 35-ї ВС Східного військового округу та 155-ї окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту виводяться з Чорнобильського району до поселень, розташованих на території ТХ е Республіка Білорусь. область.

За наявною інформацією, на залізничну станцію Долбіно (Белгородська область) прибув залізничний ешелон з технікою відокремлених підрозділів 4-ї танкової дивізії 1-ї танкової армії Західного військового округу.

Ситуація на волинському напрямку не змінилася.

На Полісському напрямку ворог діє з окремимими підрозділами 38-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї ВС, 37-ї окремої моторизованої стрілецької бригади та 5-ї окремої танкової бригади 36-ї ВСВ мій. Наступальних дій не проводило, основні зусилля були зосереджені на обороні певних кордонів з метою прикриття виведення військ на територію Республіки Білорусь. Він мінує ділянки та техніку, яку неможливо евакуювати, руйнує інфраструктуру, щоб затримати наступ наших військ.

За наявними даними, підрозділи ЗСУ РФ, які віднесені до Білорусі, зосереджені на території Радіаційного резерву "Полісся" в районах Кірова, Хільчиха, Наровля та Волоховщина.

На Сіверському напрямку російський ворог не проводив наступальних операцій, основні зусилля були спрямовані на прикриття виведення військ на територію РФ та стримування наступальних дій Сил оборони УК Рейн.

На Чернігівському напрямку російський ворог продовжує блокаду Чернігова та наносить артилерійські удари по житловим районам міста та позиціям підрозділів ЗСУ.

З метою нарощування угруповання військ підрозділи 106-ї повітряно-десантної дивізії переїхали з населеного пункту Валуйки (Білгородська область) до Піського району (Харківська область), ймовірно для ведення бойових дій на Донецькому напрямку.

На Харківському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, перегрупувати війська та обстрілювати житлові квартали. Проводить повітряну розвідку позицій підрозділів Збройних Сил України із застосуванням БПЛА.

На Ізійському напрямку російські окупанти продовжують контролювати частину міста Ізюм та підтримувати понтонні переходи через Сіверський Донець, перегрупувати війська з метою створення наступальної групи.

На Донецькому напрямку російський ворог продовжує вести вогнево-штурмові дії у більшості областей. Наносив авіаудари по підрозділам наших військ в районах населених пунктів Рубіжне, Біла Гора, Маринка, Сєвєродонецьк. Основні зусилля зосереджені на тому, щоб взяти під контроль селища Попасна, Рубіжне.

Російський ворог проводить вогнепальні збитки та штурмові дії з метою встановлення контролю над містом Маріуполь. Розпочав наступальні операції на напрямках Велика Новосілка та Роздольне. Його зупинили в обох напрямках.

Суттєвих змін у позиції та русі російських підрозділів ворога в районі Південного Буху не зафіксовано.

Разом до перемоги! Віримо в ЗСУ! Зберігайте спокій! Слава Україні!

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативне оновленняна 18.00 1 квітня 2022 року.

Тридцять сьомий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню триває.

Російська федерація продовжує проводити повномасштабну збройну агресію проти України. Продовжується виведення відокремлених підрозділів з території Київської та Чернігівської областей, а також перегрупування військ ворога, ймовірно, для створення ударних груп на Слобожанському та Донецькому напрямках.

За наявною інформацією, на території Республіки Білорусь, в Гомельському республіканському науково-практичному центрі радіаційної медицини та екології людини, нібито "поранені" військовослужбовці ЗСУ РФ атіон, які отримали значні дози радіації під час перебування в Чорнобильському виключенні Зона.

На територіях Запорізької області тимчасово окупованих російськими окупантами, в місті Енергодар, на території військової частини Національної гвардії України російські окупанти продовжують затримувати місцевих мешканців. Їх підозрюють в організації проукраїнських акцій та підготовці диверсій проти російських окупантів. Працівники ФСБ РФ здійснюють допит з використанням психологічного та фізичного тиску.

За наявною інформацією, на 4 квітня в місті Токмак планується провести так званий референдум російськими окупантами. Зокрема, окупаційна адміністрація вже повідомила місцеве населення про цю подію.

Місто Мелітополь тимчасово контролюється військовими та росгвардією ворога. Російський ворог продовжує розміщувати серед житлових кварталів артилерійські системи, з яких стріляє на запорізькому напрямку.

Російські окупанти не відмовляються від ідеї запровадити освітній процес у закладах освіти за власними стандартами і російською у квітні 2022 року.

Педагогам, які погоджуються викладати предмети, обіцяють грошову винагороду. Також російські окупанти продовжують намагатися роздавати місцевим жителям так звану "гуманітарну допомогу". Заодно привласнюють українську гуманітарну допомогу, що надходить з міста Запоріжжя.

У тимчасово окупованому Росією ворогом населеному пункті Щастя Луганської області всі спроби російських окупантів відновити теплоелектростанцію, яка зазнала значних збитків внаслідок бойових дій, були марними, бо кваліфі З села виїхали спеціалісти ІД.

У Станиці Луганській російські окупанти ведуть пропагандистську діяльність. Зокрема, працівники окупаційної адміністрації працюють з малозабезпеченими сім'ями, зареєстрованими у соцпослугах, та розповсюджують так звану "гуманітарну

При виїзді з міста Буча російські окупаційні війська замінували цивільні будівлі, інфраструктуру та ділянки в межах населеного пункту.

Збройні Сили України у співпраці з іншими складовими Сил оборони відбивають агресора та проводять контрнатаки в окремих районах, звільняючи українські міста та села.

Давайте переможемо разом! Слава Україні!

ДСНС станом на 15.30

Ірпінь сьогодні схоже на місто-привид. Місто, де до 24 лютого вирувало життя зараз наче декорація до найстрашнішого фільму жахів. Не такими б хотіли бачити свої домівки люди, які тікали від російської армії, залишивши усе. Так само і наші хлопці не хотіли б бачити свою пожежну частину такою розбитою і порожньою. Віримо, що життя повернеться до Ірпеня, так само як і до інших міст України, які ворог систематично і цинічно знищує. Ну а поки ще багато роботи - допомогти тим, хто лишився у розбитому місті і очистити вулиці від вибухонебезпечних залишків воєнних дій.


Офіс Президента України станом на 14.00

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича (01.04.2022 – день).

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативне оновлення на 12.00 1 квітня 2022 року.

Тридцять сьомий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню триває.

Російська федерація продовжує проводити повномасштабну збройну агресію проти України. Російський ворог продовжує наносити системні ракетні, бомбові та авіа удари по критичній інфраструктурі, урядові будівлі та житлові райони українських міст.

Російські окупаційні сили перегрупуються і, ймовірно, зосередиться на наступальній операції у Східній операційній зоні.

Відбувається часткове відведення підрозділів російських окупаційних військ з Полісся та Сіверського напрямків. Одночасно ворог готується пересунути додаткові підрозділи (запасів) Східного військового округу для ведення бойових дій на території України.

На волинському напрямку підрозділи ЗСУ Республіки Білорусь вживають заходи щодо посилення захисту білорусько-українського кордону.

Русанський ворог не проводив наступальних операцій на Полісся. Основні зусилля руських окупантів спрямовані на оборону раніше окупованих кордонів, перегрупування та відведення військ на територію Республіки Білорусь для відновлення бойової спроможності. Щоб забезпечити відведення своїх підрозділів, російський ворог мінує місцевості та інфраструктуру, використовує артилерію.

Підрозділи Збройних Сил України відновили контроль над населеними пунктами Демидів, Димер, Литвинівка, Гаврилівка, Козаровичі, Жовтневе, Глибівка, Ясногородка, Талакун, Суколучча, Липівка, Гавронщина, Маковище, Миколаївка, Хмільна.

На північному напрямку російський ворог продовжує блокаду міста Чернігів. Одночасно відбувається пересування військ Центрального військового округу до областей, розташованих на невеликій відстані від державного кордону України.

Після відходу ворога ЗСУ взяли під контроль населені пункти Рудня, Шевченкове, Бобрик, Старий Басан, Нова Басан, Макіївка, Погреби, Бажанівка, Володимирівка, Шняківка, Сальне, Софіївка, Гаврилівка.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків та здійснювати артилерійський обстріл міста. Зафіксовано додаткову поставку боєприпасів для артилерійських

На Ізюмському напрямку російський ворог продовжує контролювати Ізюм та утримувати понтонні переходи через Сіверський Донець з метою забезпечення наступальних дій. Протягом доби ворог бився в напрямку населеного пункту Мала Комишуваха, зупинив, без успіху.

Вірогідно, що російський ворог посилює угруповання окупаційних військ на Ізюмському напрямку за рахунок відокремлених підрозділів 1-ї танкової та 20-ї Всеармії.

На Донецькому напрямку російський ворог продовжує вести вогнево-штурмові дії в окремих районах. Продовжує наносити авіаудари по населеним пунктам.

Основні зусилля спрямовані на взяття під контроль населених пунктов Попасна та Рубіжне, а також встановлення повного контролю над містом Маріуполь.

У районі Південного Буху підрозділи окупаційних військ продовжують вести обстріл під артилерією позицій українських військ. З метою покращення тактичної ситуації російський ворог намагався провести наступальні дії в напрямку села Олександрівка.

Віримо в ЗСУ! Зберігайте спокій! Слава Україні!

Генеральний штаб ЗСУ. Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 01.04 орієнтовно склали

  • особового складу / personnel - близько/ about 17700 осіб,
  • танків / tanks ‒ 625 од,
  • бойових броньованих машин / APV ‒ 1751 од,
  • артилерійських систем / artillery systems – 316 од,
  • РСЗВ / MLRS - 96 од,
  • засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems - 54 од,
  • літаків / aircraft – 143 од,
  • гелікоптерів / helicopters – 131 од,
  • автомобільної техніки / vehicles - 1220 од,
  • кораблі /катери / boats / cutters - 7 од,
  • цистерн з ПММ / fuel tanks - 76,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level - 85.
  • Спеціальна техніка / special equipment - 24.
  • Пускові установки ОТРК/ТРК / mobile SRBM system - 4.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій. Бий окупанта! Разом переможемо!

Верховна рада про евакуацію станом на 12.00

Евакуаційна колона прямо зараз. Тільки в автобусах майже 2 тисячі людей! - Маріупольська міська рада

Евакуаційна колона з Бердянська вирушила до Запоріжжя. До 42 автобусів, яких супроводжують машини Червоного хреста та ДСНС, приєдналося багато приватного транспорту. Сьогодні очікуємо на прибуття рекордної кількості маріупольців - Маріупольська міська рада

Міністерство внутрішніх справ станом на 10.00

Станом на 07:00 1 квітня внаслідок влучання ворожої ракети в будівлю Миколаївської облдержадміністрації та її руйнування загинуло 24 людини. З-під завалів рятувальники вивільнили 23 тіла загиблих та 1 людина померла у лікарні. Роботи тривають цілодобово.

Зведена інформація від МВС станом на ранок 1 квітня


Міністерство внутрішніх справ. Злочини рф вчинені в період повномасштабного вторгнення станом на 01.04.2022


ДСНС станом на 10.00

Донеччина. Евакуаційні заходи продовжуються, не дивлячись ні на що. Так, тридцять першого березня рятувальниками Донеччини було вивезено з м. Авдіївка Покровського району 17 людей, з м. Вугледар Волноваського району - 124 людини, з них 25 дітей.

Харківська область: оперативна інформація станом на 08:00 01 квітня 2022 року. За добу з 31 березня по 01 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС продовжували виконувати службові обов’язки в умовах воєнного часу і здійснили 51 оперативний виїзд, з яких: на ліквідацію пожеж 38, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами - 12, пожеж в екосистемах, спричинених необережним поводженням з вогнем - 24, пожеж у приватному секторі, що сталися з інших причин, не пов'язаних обстрілами - 2, також 4 рази на розбирання завалів, 3 — на допомогу населенню. З-під завалів врятовано 1 людину. Необхідно відмітити зростання кількості та площі пожеж в екосистемах. Протягом доби через нехтування правилами пожежної безпеки та навмисні підпали сухостою на Харківщині знищено біля 50 га сухої рослинності. Піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 15 артилерійських боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Генеральний штаб ЗСУ. Оперативне оновлення на 06.00 1 квітня 2022 року.

Розпочався тридцять сьомий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгнення.

Підрозділи російських окупаційних військ продовжують частково відходити з півночі Київської області у напрямку державного кордону з Республікою Білорусь. Відзначається рух спільних колон техніки різної кількості російського ворога. До складу конвоїв також входять цивільні транспортні засоби (вантажі, автобуси, маршрутки, авто), які були викрадені російськими окупантами під час тимчасової окупації територій. Крім того, ворог здійснює вилучення награбованого майна.

На тимчасово окупованих територіях російський ворог продовжує свої протиправні дії, обмежуючи пересування мирних жителів, використовуючи будинки та квартири місцевих мешканців для розміщення персоналу, тримаючи заручників місцевих мешканців та активістів тс. Мародерство та насильство над громадянами України продовжується.

У деяких тимчасово окупованих Росією ворогом районах російські окупанти намагаються змусити підприємців перейти на оплату товарів і послуг російськими рублями.

Об’єднані сили України протягом доби відбили 7 нападів ворога на Донецькому та Луганському напрямках. Українські воїни знищили 3 танки, 2 бронетранспортери, 2 одиниці автомахів та 2 артилерій Також було збито БПЛА Орлан-10.

Сили оборони України продовжують успішно виконувати поставлені завдання, переслідувати ворога, що відступає, проривати оборонні позиції окупантів та поступово звільняти українські землі.

Давайте переможемо разом! Слава Україні!

Оперативну інформацію від силових структур України за попередню добу 31 березня читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі