ДОПОМОГА

Житомирські волонтери отримали чергову допомогу з Німеччини: медичне обладнання та продукти харчування

4 April 2022, 17:16

Волонтерський штаб Житомира продовжує приймати гуманітарну допомогу з-за кордону.

4 квітня волонтери розвантажили фуру з привезеними медикаментами, медичним обладнанням та продуктами харчування. У штабі розповідають між ким розподіляють допомогу, а також дякують іноземцям за небайдужість.

«Ми намагаємося допомогти у першу чергу військовим, які на нулі, в гарячих точках. Друга категорія, скажімо до суботи, це окуповані території. У нас є такі підопічні: село Мотижин, Ірпінь, Бучанський район, Іванків також відправили допомогу, Бородянка. Третя категорія – це люди з окупованих територій, тимчасово переміщені. Це три основні категорії, яким ми першочергово допомагаємо», - розповідає координаторка волонтерського штабу з гуманітарної допомоги Олена Розенблат.

У штабі сьогодні працює представниця ГО «Німецько-Український Форум». Жінка вже 15 років живе у Берліні. Вона розповідає: не змогла сидіти вдома в такий непростий для України час, тому вирішила допомогти.

«Я сама з Житомира. Ми вже відправили дві фури, одну з продуктами, а другу з медикаментами. А чи можна просто сидіти вдома, коли у твоїй країні така ситуація, для мене це було не питання. Для мене було завжди зрозуміло, що треба допомагати, і закликаю всіх, щоб допомагали, хто як може. Перемога буде за нами!», - каже представниця ГО «Німецько-Український Форум» Тетяна Рещинська.

ШВЛ-апарати, холодильна шафа та різне медичне приладдя планують розділити між лікарнями. Як пояснили в волонтерському штабі, лікарні отримують допомогу згідно з поданими заявками щодо потреб закладу.

«Спочатку роздавали, що було, а потім почали брати у лікарень заявки. Від волонтерів намагаємося не брати, лише від медиків, які ці заявки готують, бо спочатку було багато хаосу. Тому потреба визначається за заявками лікарень. Наразі ситуація по медикаментах в рази стала кращою, наразі є велика проблема з хірургічним обладнанням, бо воно має свій ресурс, а зараз на жаль, воно використовується набагато інтенсивніше. З шовним матеріалом, у травматології з апаратами натяжіння, ось цього реально не вистачає», - говорить координатор волонтерського штабу з медицини Матвій Хренов.

Також волонтери показали «сухий пайок», який формують для наших захисників з допомоги, що отримують.

«Такі набори на шістьох людей. В наборі знаходяться: паштет, готове харчування, печиво, енергетичні сухофрукти, солодке, рибна консерва. Ми дуже вболіваємо за наших хлопців і хочемо, щоб у нас була перемога якнайшвидше, тому ми це робимо», – розповідає волонтерка Галина.

Для тих, хто хоче допомогти, у волонтерському штабі працює «гаряча лінія» +380 (99) 167 57 79, також можна заповнити гугл-форму.

Нагадаємо, з Житомира 3 квітня відправили гуманітарний вантаж до селища міського типу Іванків Київської області, яке нещодавно було звільнене від російських окупантів.

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня 2022 року поліцейські спільно із співробітниками обласного управління СБУ затримали в Житомирі 54-річного чоловіка за продаж тепловізорів з гуманітарної допомоги, що надійшла з-за кордону. За ініціативи прокуратури 4 квітня 15 вилучених тепловізорів передали Національній гвардії України.

Оперативну інформацію щодо війни українців з російськими окупантами станом на 4 квітня 2022 року читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гуманітарна допомога Розенблат волонетр Німеччина Хренов медикаменти продукти  
Матеріали по темі