Події

​У Народицькій громаді окупанти, тікаючи, підірвали два мости і покрали навіть відра і лопати

5 April 2022, 20:23

Голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко 5 квітня відвідав північні райони і розповів про ситуацію в населених пунктах Народицької громади, які зазнали найбільших руйнувань.

Про це йдеться в дописі на його фейсбук-сторінці.

«Сьогодні під час традиційної робочої поїздки на північ області відвідав села Народицької громади, які зазнали найбільших руйнувань від обстрілів окупантів, такі як В’язівка, а також одне з нещодавно звільнених від росіян – село Грезля. Перш за все проговорили з Нацполіцією, ДСНС, лісівниками, енергетиками та місцевою владою питання розмінування територій, відновлення енергопостачання, допомоги місцевим жителям у відновленні пошкодженого житла. На жаль, те, що окупантів витіснили за межі області, не дозволяє одразу перейти до звичного, мирного життя. Поля у Народицькій громаді поки що «засіяні» залишками реактивних боєприпасів, якими ворог крив мирні села. На деокупованих територіях триває розмінування, на превеликий жаль, є випадки, коли на залишених окупантами вибухових пристроях підривались мирні громадяни. До того ж, побоюючись контратаки з боку ЗСУ, а потім тікаючи з сіл Житомирської області, окупанти знищили авіаударом та підірвали два мости у Народицькій громаді. Дуже переймалися тим, щоб зберегти награбоване в хатах. За словами місцевих жителів, наприкінці вантажили навіть лопати, відра та тази», - розповів Віталій Бунечко.

За його словами, сьогодні передали мешканцям звільненого села гуманітарну допомогу та визначились з подальшими кроками з повернення населених пунктів до мирного життя.

«Війна триває. І кожен день нашого спротиву на фронті та напруженої праці на мирних територіях наближає час нашої перемоги», - додав Віталій Бунечко.

Нагадаємо, командир батальйону територіальної оборони Коростенського району Олексій Абдурахманов розповів, що 3 квітня бійці батальйону провели зачистку населених пунктів Грезля та Радча, Коростенський район повністю звільнений від окупантів. Створені гуманітарні коридори для надання допомоги населеним пунктам, які були під окупацією. Також поліція інформувала, що 3 квітня у Народицькій громаді розпочалися роботи із зачистки сіл від вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Житомир.info, вдень 4 квітня 2022 року керівник ОВА Віталій Бунечко повідомив, що на території Житомирської області російських окупаційних військ вже немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Народицька громада Народичі окупація зачистка ОВА Бунечко  
Матеріали по темі