Влада

В.о. міністра захисту довкілля приїжджав у Житомирську область: оглянув зруйновані окупантами лісгоспи, посадив дерева

13 April 2022, 11:14

В. о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець із робочим візитом відвідав Житомирську область.

Про це 12 квітня повідомила пресслужба Міністерства.

Зазначається, що з початку широкомасштабної агресії росії в Україні лісгоспи Житомирської області, що межують з білоруссю, стали форпостом захисту, який не дозволив рашистам пройти далі на територію України.

«Війна нанесла чимало збитків лісовому господарству. Пошкоджені та знищені основні засоби, знищена та замінована інфраструктура та лісовий фонд. У Любовицькому лісництві ДП «Радомишльське ЛМГ» повністю зруйнована будівля лісництва та автотраспортний парк. У Виступовицькому лісництві Овруцького СЛГ рашисти викрали пальне та вибили вікна», – повідомив Руслан Стрілець.

В. о. міністра також наголосив, що лісівники, незважаючи ні на що, продовжують виконувати свою роботу – доглядають та створюють українські ліси, ліквідовують загоряння, які виникають від російських снарядів, допомагають українським прикордонникам.

«Країну з такими людьми не зламати!», – переконаний Стрілець.

Він зауважує, що лісова галузь змогла адаптуватися до економічних умов воєнного часу.

«Завдяки розпочатим торік реформам, сьогодні бачимо зростання економічних показників галузі. За І квартал 2022 року чистий дохід від реалізації продукції склав 4,5 млрд грн. Це на 423 млн грн більше, ніж у аналогічному періоді 2021 року», – акцентує посадовець.

Руслан Стрілець разом із головою Державного агентства лісових ресурсів України Юрієм Болоховцем та головою Житомирської обласної ради Володимиром Федоренком у рамках програми президента «Зелена країна» висадили деревні рослини на території Ігнатпільського лісництва.

Попри воєнний час лісгоспами цієї весни вже висаджено понад 66 млн сіянців. Області-лідери – Рівненська – 20 227, Житомирська – 13 869, Волинська – 7454 деревних рослин.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2021 року Державне агентство лісових ресурсів України інформувало, що у рамках програми «Зелена країна» в Житомирській області висадили майже 14 мільйонів дерев. За цим показником область була абсолютним лідером по Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міністр візит Стрілець ліс лісгосп міністр захисту довкілля  
Матеріали по темі