Місто

Мер Житомира поспілкувався з біженцями та розповів про різницю між ними і тими, що були в 2014 році

13 April 2022, 14:34

Люди, які зараз через війну залишили свої домівки і приїхали в Житомирі, відрізняються від переселенців, які були в 2014 році.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав 13 квітня після спілкування з біженцями в ЦНАП на Польовій.

«Сьогодні відвідав наш центр по наданню адмінпослуг, «Прозорий офіс» на Польовій, поспілкувався з людьми, яких війна змусила залишити свої домівки і шукати кращої долі в інших містах України. Є дуже велика різниця між людьми, які (приїхали) зараз і тими, які в 2014 році приїжджали до Житомира. Не буду казати, що було тоді, але зараз приїжджають люди, які втратили все чи які втікали з-під обстрілів, наші служби дають їм одяг, продукти харчування, вони беруть частину, а частину залишають, кажуть: може комусь ще знадобиться. І це вражає», - сказав мер Житомира.

Сергій Сухомлин подякував волонтерам і працівникам соціальних служб, які працюють в «Прозорому офісі».

«Вони працюють фактично до 11-ї години вечора, людям одразу видають продуктові набори, оформлюють соціальну допомогу, реєструють, допомагають з багатьма речами. Зараз треба з нашим департаментом освіти організувати видачу підручників для дітей, які в цей час опинилися в Житомирі, для того, щоб вони могли далі навчатися, приписати їх до житомирських шкіл. Дуже багато людей кажуть, що вони вже назад не повернуться, і задача нашої громади – прийняти цих людей в свою сім’ю», - наголосив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, Уряд з 21 березня 2022 року почав реалізацію анонсованої президентом масштабної програми допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії. Кінцевий строк подання заяви для отримання допомоги вимушеним переселенцям подовжили до 30 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, вдень 4 квітня керівник ОВА Віталій Бунечко повідомив, що на території Житомирської області російських окупаційних військ вже немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: переселенці Сухомлин ЦНАП біженці Прозорий офіс соцпрацівник  
Матеріали по темі