Влада

Бунечко розповів деталі нічного авіаудару по місту Житомирської області та назвав кількість мобілізованих упродовж тижня

13 April 2022, 14:43

Внаслідок ракетного удару по місту Чуднів Житомирської області, що був нанесений російськими окупантами майже опівночі 12 квітня, сталася пожежа в одній із військових частин. Загоряння вдалося досить оперативно загасити. Ніхто з людей не постраждав.

Про це 13 квітня в ефірі національного телемарафону розповів керівник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Після 23-ї години у нас в дійсності за, напевно що, останніх 10 днів здійснився удар балістичними ракетами по одній з військових частин. Ніхто з людей не постраждав – ні військовослужбовці, ні цивільні, як це відбувалося раніше від початку російської агресії. Попрацювали вчергове фахово наші рятувальники. За декілька годин загасили пожежу у військовій частині. Не постраждало практично майно. Тому день сьогодні в дійсності добрий», – сказав Бунечко.

Відповідаючи на запитання телеведучої, очільник ОВА розповів про відновлення економіки в регіоні. З його слів, у Бердичівському та Новоград-Волинському районі вже працює 100% підприємств, у Житомирському районі – 65%, у Коростенському до 50% підприємств відновили роботу. Зокрема, в області активно проводиться посівна кампанія.

Віталій Бунечко також озвучив кількість мобілізованих до лав Збройних сил упродовж минулого тижня.

«За минулий тиждень було мобілізовано з Житомирської області 20 тисяч людей до Збройних сил України, які боронять нашу землю», – поінформував керівник обласної військової адміністрації.

Віталій Бунечко повідав і про ситуацію з розмінуванням територій на півночі області.

«У нас було заміновано 45 квадратних кілометрів. Але наші рятувальники працюють не тільки на гасінні пожеж після ракетних обстрілів, а також і на розмінуванні разом з військовими. Ми активно розміновуємо території. Зараз там немає, дякувати Богові, ніяких непланових ситуацій. Планова робота по розмінуванню. Ми закінчимо. Але відголоски війни, я впевнений, ще будуть довго, тому що іноді знаходимо території заміновані настільки щільно, що навіть невідомо, для чого це робилося російськими окупантами», – зауважив керівник ОВА.

Насамкінець він повідомив про відновлення внутрішньообласного автотранспортного сполучення, а також сполучення з іншими регіонами і столицею.

Зазначимо, що, за інформацією ГУНП у Житомирській області, внаслідок обстрілу в Чуднові були пошкоджені і житлові будинки.

«Близько півночі до Чуднівського відділення поліції надійшло повідомлення про вибухи в одному з сіл громади. На місці події правоохоронці з’ясували, що було здійснено ракетні обстріли вказаного населеного пункту. У результаті пошкоджено вікна та двері приватних будинків та багатоповерхівок. Наразі триває фіксація воєнних злочинів рф. Попередня кваліфікація події - ч. 3 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ», – йдеться у повідомленні.

Загалом у період з 7:00 12 квітня до 7:00 13 квітня на території Житомирщини було оголошено дві повітряні тривоги.

Нагадаємо, пізно ввечері 12 квітня ворог наніс ракетний удар по інфраструктурному об’єкту в Чуднові. Укрзалізниця повідомила про затримку поїздів, що рухаються від Шепетівки до Бердичева.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл війна авіаудар Чуднів Бунечко телемарафон  
Матеріали по темі