Фоторепортаж

«Мистецтво у бункері»: в Житомирі розмальовують стіни укриття. Фоторепортаж

4 May 2022, 16:27

У рамках проєкту «Мистецтво у бункері: арт-терапія для дітей Житомира» діти та батьки упродовж травня розмальовуватимуть сховище у підвалі житлового будинку.

Також у рамках проєкту буде створено картини на полотнах, які згодом планують представити у країнах Європи у форматі мобільної виставки, та мурал на стіні одного з будинків Житомира на тему вільної України. Його площа становитиме 30 кв. м

Сьогодні тут малюють волонтери. На стінах вже вимальовуються різнобарвні українські національні розписи, а на великій стіні біля входу створюють репродукцію картини художниці Марії Приймаченко, музей якої знищили окупанти.

«Багатьом українцям із моменту повномасштабного вторгнення росії на територію України, на жаль, довелось покинути свої домівки. Ще більшій кількості людей, батьків і дітей, під час сирен доводилось і досі доводиться проводити час в укриттях і в постійному стані тривоги та стресі. Особливо це стосується дітей. Проєкт – це своєрідна арт-терапія, яка допоможе цікаво і корисно провести свій час, нормалізувати психоемоційний стан, навчитися самовиражатися, а також допоможе перетворити простори з сірих і похмурих на яскраві і з сенсами», – розповідає авторка ідеї, голова Житомирської обласної молодіжної громадської організації «Паритет» Наталія Тарасенко.

Проєкт реалізовує ЖОМГО «Паритет» /Zhytomyr Youth NGO «Parity» за фінансової підтримки Global Fund for Children. Організаційні і технічні компоненти проєкту також підтримали Благодійний фонд «Справжні Українці» та Місцевий навколокультурний простір. Роботу учасників координують житомирська художниця Анастасія Сладковська спільно з координаторкою акцій з тактичного урбанізму в місті Аліною Кундіч.

«Мистецтво може лікувати, надихати, додавати сил. Буде багато квітів, бо квіти – це життя, а українці завжди були, є і будуть незламними. Елементи петриківського і самчиківського розписів характерні для мого стилю. Разом із дітьми ми створимо яскраві і позитивні арт-об’єкти»,– каже Анастасія Сладковська.

Як житомиряни облаштували та прикрасили одне з укриттів у місті, дивіться у фоторепортажі

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття сховище бомбосховище війна мистецтво малювання картина  
Матеріали по темі