Події

У селі неподалік Житомира поліцейські зупинили вантажівку з сосновими колодами без документів: автомобіль з деревиною вилучили

27 May 2022, 11:22

Неподалік с. Глибочиці 26 травня поліцейські зупинили автомобіль з напівпричепом, завантажений сосновими колодами без відповідних документів. Автомобіль з деревиною вилучили, поліція встановлює всі обставини.

Про це 27 травня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Близько 14:30 поліцейські зупинили для перевірки автомобіль Renault Magnum з напівпричепом, завантаженим деревиною. За кермом транспортного засобу знаходився 51-річний житель м. Житомира.Під час огляду правоохоронці з’ясували, що чоловік перевозить соснові колоди обсягом близько 57 м3. Однак відповідних документів, які б підтверджували законність походження та перевезення лісопродукції, надано не було», - йдеться у повідомленні.

Тож на місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Житомирського РУП, працівники якої задокументували всі обставини. Автомобіль з вантажем вилучили.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Законодавством таке правопорушення карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, у Глибочицькій громаді 23 травня поліцейські виявили вантажівку з сосновими колодами без відповідних документів.

Як повідомляв Житомир.info, 5 травня 2022 року поліцейські викрили незаконні порубки лісу в Народицькій, Олевській та Новогуйвинській громадах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція деревина ліс сосна Глибочиця 
Матеріали по темі