Влада

Як служиться керівникам Житомирської обласної ради

27 May 2022, 15:45

На початку травня стало відомо, що голова обласної ради Володимир Федоренко та його перший заступник Олег Дзюбенко призвані на військову службу.

6 травня на офіційному сайті обласної ради оприлюднили відповідні розпорядження: від 20.04.2022 – про покладання на заступника голови облради Володимира Ширму обов’язків першого заступника голови, від 27.04.2022 – про покладання на Ширму обов’язків голови облради.

Після розголошення інформацію про призов голови облради на військову службу у соцмережі виклали скріншот приватного листування, де начебто працівник військкомату розказує, що Федоренко проходить службу у міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат) на Крошні, а фактично перебуває вдома.

Щоб перевірити цю інформацію редакція Житомир.info звернулася до пресслужби Житомирського обласного ТЦК та СП, там порадили направити з цього питання інформаційний запит.

Запит редакція направила ще 10 травня (текст див.нижче), але станом на 27 травня відповіді на нього немає, а людина з пресслужби перестала відповідати на дзвінки.


Самі ж керівники обласної ради свою військову службу не афішують.

На Facebook-сторінці першого заступника голови облради Олега Дзюбенка після 20 квітня лише перепости та привітання, а 19 травня, у День вишиванки, Дзюбенко оновив світлину профілю:


Голова обласної ради Володимир Федоренко у Facebook більш активний: крім перепостів та вітань викладає також свої фото.

Військова служба, яку Федоренко проходить з 27 квітня, дозволяє зустрічатися з різними людьми у різних містах та проводити час із сім'єю.


8 травня, підпис до фото: «Творча інтелігенція Житомирщини. Народження ідей, які дадуть змогу відобразити героїзм наших мужніх воїнів та всього Українського народу в боротьбі за свободу та гідність»


18 травня, фото з Олександром Порхуном, Героєм України, першим заступником міністра у справах ветеранів


19 травня, фото з головою Дніпропетровської обласної ради Миколою Лукашуком


25 травня, фото з митрополитом Єпіфанієм

Як повідомляв Житомир.info, Володимир Федоренко в листопаді 2019 року був призначений на посаду першого заступника голови Житомирської облдержадміністрації Віталія Бунечка. На місцевих виборах 2020 року Федоренко очолював список кандидатів від партії «Слуга народу» в депутати Житомирської обласної ради. Партія провела до облради найбільшу кількість депутатів (11 з 64) і 27 листопада 2020 року на першій сесії Житомирської облради 8-го скликання Володимира Федоренка обрали головою облради.

Директор ДП «Малинське лісове господарство» Олег Дзюбенко в 2020 році став депутатом Житомирської обласної ради від партії «Наш край», а в облраду попереднього скликання обирався від БПП. На першій сесії Житомирської облради 8-го скликання 27 листопада 2020 року Дзюбенка обрали першим заступником голови обласної ради. В червні 2021 року Олег Дзюбенко очолив Житомирську обласну організацію партії «УДАР Віталія Кличка».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Федоренко Дзюбенко облрада призов військова служба  
Матеріали по темі