ДОПОМОГА

Для допомоги українцям, які через війну виїхали за кордон, запустили віртуальний центр «Дія.Бізнес»

27 May 2022, 17:03

Мінцифри запускає інноваційний формат гарячої лінії — віртуальний центр «Дія.Бізнес».

Про це 27 травня повідомив «Урядовий портал» з посиланням на інформацію Міністерства цифрової трансформації України.

«Вимушені переселенці з України в європейських країнах часто стикаються з браком інформації про правила й процедури оформлення власного перебування, реєстрації бізнесу, працевлаштування та отримання допомоги. Тому запускається віртуальний центр «Дія.Бізнес» для того, щоб надати всі необхідні відповіді в дистанційному форматі, поки українці не можуть повернутися додому», – йдеться у повідомленні.

Під час пілотного проєкту фахівці центрів «Дія.Бізнес» консультуватимуть українців щодо перебування в 7 країнах: Польщі, Болгарії, Чехії, Словаччині, Словенії, Литві та Німеччині. Відповіді на запити інших країн ЄС будуть готуватись індивідуально. Центр також надаватиме відповідні консультації внутрішньо переміщеним особам в Україні.

З якими питаннями можна звертатися:

• Консультації щодо отримання статусу тимчасового захисту або інших правових підстав перебування на території іншої держави.

• Надання інформації щодо допомоги із житлом і ресурсів підтримки з працевлаштуванням для громадян України.

• Надання інформації щодо ведення бізнесу в 7 країнах ЄС (Польщі, Болгарії, Чехії, Словаччині, Словенії, Литві та Німеччині) та як згодом зробити релокейт в Україну.

Отримати безоплатну консультацію можна за номерами телефонів:

080 033 31 83 (дзвінки безоплатні на території України)

+48 22 266 22 75 (міжнародний номер для дзвінків з території країн ЄС, плата за дзвінки стягається відповідно до тарифних умов оператора)

Деталі https://business.diia.gov.ua/virtual-center-diia-business

Нагадаємо, 16 травня Єврокомісія запустила спеціальну телефонну гарячу лінію українською для надання інформації і допомоги українцям, які рятуються від російської агресії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: переселенець переселенці біженець Мінцифри Дія.Бізнес  
Матеріали по темі