Суспільство

МОН готується до нового навчального року: заяви на вступ до шкіл і медичні довідки дозволили приймати до 1 вересня

8 June 2022, 18:12

На нараді в Уряді 7 червня обговорили безпекові умови та підготовку закладів освіти до нового навчального року.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

«Під час наради обговорили питання підготовки закладів освіти до початку 2022/23 навчального року, створення безпечних умов перебування дітей, учнів, студентів і працівників у них з урахуванням збройної агресії рф. Сергій Шкарлет детально розповів про вжиті МОН заходи з підготування дитячих садочків, шкіл, закладів професійно-технічної освіти, фахової передвищої та вищої освіти до початку навчання з 1 вересня», – йдеться у повідомленні.

Пресслужба МОН надала стислу інформацію з кожного напряму.


Дошкільна освіта

МОН запропоновано:

  • головам Київської міської та ОВА заходи щодо організації підготування закладів освіти до нового 2022/23 навчального року та опалювального сезону;
  • керівникам департаментів (управлінь) освіти забезпечити зарахування дітей ВПО до садочків відповідно до рішень територіальних громад.

Загальна середня освіта

МОН визначено, що:

  • заяви можуть подаватися батьками до 1 вересня;
  • медичні довідки для дітей, які на цей час перебувають за кордоном або в інших місцевостях, можна подавати перед початком навчального року.

Орієнтовна кількість учнів перших класів – 350-400 тис.


Професійна (професійно-технічна) освіта

МОН надіслано запити щодо:

  • надання оперативної інформації стосовно проживання у гуртожитках закладів П(ПТ)О;
  • затверджених обсягів регіонального замовлення на 2022 рік.

З 1 липня 2022 року розпочинається вступна кампанія до закладів П(ПТ)О.

Розробляється електронний кабінет вступника закладу П(ПТ)О для подання заяв про вступ не лише у паперовій, а й у електронній формах.


Фахова передвища та вища освіта

В Україні функціонує 711 закладів фахової передвищої освіти різних форм власності та сфер управління, закладів вищої освіти – 386.

Матеріально-технічна база закладів (гуртожитки, навчальні корпуси, лабораторії тощо), які зазнали пошкоджень або зруйновані через військову агресію рф, потребує відновлення.

«Наше головне завдання – створити максимально безпечні умови для всіх учасників освітнього процесу. Тому центральні і місцеві органи виконавчої влади разом із закладами освіти організовують низку важливих заходів», - зазначив Сергій Шкарлет.

Серед них:

  • обов’язкова перевірка закладів освіти та прилеглих територій на наявність вибухових предметів фахівцями ДСНС;
  • готовність локальних та об’єктових систем оповіщення (сирен);
  • приведення евакуаційних шляхів у відповідність до норм законодавства;
  • приведення у готовність наявного фонду захисних споруд цивільного захисту та створення нових;
  • дообладнання споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів або облаштування швидкоспоруджуваних захисних споруд в кожному закладі освіти з урахуванням забезпечення укриття 100% учасників освітнього процесу;
  • створення запасів матеріалів, обладнання, інструменту, води та медичних засобів у закладах освіти;
  • проведення тренувань про оголошення сигналу «Повітряна тривога».

«Попри продовження воєнного стану в Україні, кожен з нас докладає максимум зусиль, аби розпочати новий навчальний рік у звичному форматі, а найголовніше – безпечно. З кожним днем ми все ближче до перемоги!», – наголосив міністр.

Нагадаємо, 7 червня заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко в ефірі всеукраїнського телемарафону повідомив, що з 1 вересня 2022 року школярі та студенти повернуться на навчання до закладів освіти офлайн.

Як повідомляв Житомир.info, 12 травня 2022 року на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міськради перша заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко зазначала, що набір першокласників у Житомирській територіальній громаді, як і в цілому по Україні, триватиме до 1 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа МОН навчальний рік навчання вступ першокласник 1 клас  
Матеріали по темі