Влада

У Житомирі за час війни змогли провести третину від запланованих аукціонів на оренду приміщень комунальної власності

10 June 2022, 16:56

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України КП «Регулювання орендних відносин» Житомирської міської ради та КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради уклали вісім договорів на оренди приміщень, аукціони були проведені після 23 лютого. Також опубліковано ще три наміри укласти договори з підприємцями та фірмою про оренду приміщень. Ще 16 аукціонів не відбулися: частково через початок війни в Україні, частково через дискваліфікацію учасників. Однак попит на оренду приміщень залишається.

Дана інформація проаналізована в електронній торговій системі ProZorro.Продажі.

З 24 лютого по 9 червня КП «Регулювання орендних відносин» Житомирської міської ради уклало три договори про продовження оренди та один договір про передачу в оренду нежитлових приміщень. Також опублікувало один намір укласти договір з фірмою.

24 березня КП Житомирської міської ради уклало договір з ФОП Герасимчук Дар’я Василівна на оренду нежитлового приміщення на 5 років, яке розташоване на першому поверсі житлового будинку по вулиці Київська, 76. Площа приміщення становить 11,2 кв.м. За оренду підприємниця буде платити 500 грн у місяць.

Аукціон провели 4 березня, стартова орендна плата становила 30 грн 4 коп.

Дар’я Герасимчук зареєстрована як ФОП з 2008 року у Житомирі, спеціалізується підприємниця на роздрібній торгівлі з лотків і на ринках харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами.

1 квітня КП «Регулювання орендних відносин» Житомирської міської ради уклало договір з ТОВ «Фармвіта» про продовження договору оренди на 5 років нежитлових приміщень, розташованих на першому поверсі 6-поверхової будівлі поліклініки, що за адресою вулиця Лесі Українки, 16. Площа приміщень становить 25,64 кв.м. Оренда обійдеться фірмі у 12 тис. 100 грн у місяць.

Орендодавець провів аукціон 16 березня, стартова орендна плата становила 11 тис. 365 грн 22 коп.

ТОВ «Фармвіта» засноване у 1999 році у Житомирі. Спеціалізується фірма на роздрібній торгівлі фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах, статутний капітал – 7,4 тис. грн. Бенефіціарним власником фірми є Валерій Нестеровський.


27 квітня КП уклало договір з ФОП Марчук Володимир Васильович про продовження договору оренди нежитлового приміщення на 5 років площею 5 кв.м, що розташоване за адресою площа Польова, 2. Об'єкт оренди розташований на першому поверсі 4-поверхової будівлі поліклініки. За оренду підприємець буде платити 280 грн у місяць.

Аукціон провели 24 лютого, а його стартова орендна плата становила 274 грн 28 коп.

Володимир Марчук зареєстрований як ФОП з 1999 році у Житомирі, спеціалізується підприємець на ремонті і технічному обслуговуванню машин і устаткування промислового призначення.


1 червня комунальне підприємство уклало договір з ПП «ВЖРЕП №4» на продовження договору оренди на 1 рік комплексу нежитлових приміщень, що розташовані по вулиці Северина Наливайка, 7а. Площа приміщень становить 623.6 кв.м. За оренду фірма буде платити 23 тис. 140 грн у місяць.

Аукціон провели 15 березня, стартова орендна плата на місяць становила 22 тис. 905 грн.

ПП «ВЖРЕП №4» заснований у 2009 році у Житомирі. Спеціалізується фірма на комплексному обслуговуванні об'єктів, статутний капітал – 21 тис. грн. Власником фірми є Володимир Тичина - ексдепутат Житомирської міської ради (Опозиційний блок), який на виборах 2020 був обраний депутатом Житомирської районної ради від ОПЗЖ.

10 квітня було опубліковано намір укласти договір з ТОВ «Торговий Дім «Украгропродукт» на продовження оренди на 5 років приміщень площею 61.7 кв.м. Приміщення розташовані на першому поверсі житлового п'ятиповерхового будинку, що за адресою вулиця Селецька, 21. Фірма буде платити за оренду 6 тис. 693 грн у місяць .

Орендодавець провів аукціон 10 березня, стартова ціна на місяць становила 6 тис. 625 грн 14 коп.

ТОВ «Торговий дім «Украгропродукт» засноване у 2010 році у Житомирі. Спеціалізується фірма на роздрібній торгівлі алкогольними та іншими напоям, статутний капітал – 1 тис. грн. Власником фірми є Андрій Ігнатюк.

КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради з 24 лютого по 9 червня уклало чотири договори на передачу в оренду нерухомого майна та опублікувало два наміри укласти договори.

25 травня КП уклало договір з ФОП Сароян Армен Азатович на передачу в оренду на 5 років нежитлового приміщення загальною площею 149,60 кв.м, що знаходиться в будівлі по вул. Велика Бердичівська, 80. За оренду в місяць підприємець буде платити 1 тис. 351 грн.

Аукціон був проведений 25 лютого, а його стартова орендна плата на місяць становила 1 тис. 240 грн 5 коп.

Армен Сароян зареєстрований як ФОП з 2020 року у Житомирі, основний вид діяльності підприємця - будівництво доріг і автострад. Армен Сароян є власником виробничо-комерційної фірми «Урарту».

19 квітня КП «Агенція з питань регіонального розвитку» уклало договір з АТ «Укртелеком» на передачу в оренду на 5 років приміщення площею 64,10 в будівлі за адресою проїзд Академіка Тутковського, 10. Оренда в місяць обійдеться в 215 грн 40 коп.

Аукціон був проведений 25 березня, а його стартова орендна плата на місяць становила 215 грн 40 коп.

20 травня комунальне підприємство уклало договір з АТ «АТ “Укрпошта” в особі Житомирської дирекції АТ “Укрпошта”» про передачу в оренду на 5 років приміщення площею 46,30 кв.м, що знаходиться на вул. Чуднівська, 105. Оренда в місяць коштує 200 грн.

Аукціон провели 26 квітня, а його стартова орендна плата на місяць становила 66 грн 38 коп.



25 травня «Агенція з питань регіонального розвитку» уклала договір з ФОП Сароян Армен Азатович про передачу в оренду на 5 років приміщення площею 37,9 кв.м, що розташоване на вул. Велика Бердичівська, 86 а. За оренду підприємець буде платити 2 тис. 400 грн у місяць.

Аукціон провели 26 квітня, його стартова орендна плата становила 187 грн 99 коп. Конкуренцію на аукціоні підприємцю склали Олег Пахалюк та Еліте Севастянова.

6 червня КП «Агенція з питань регіонального розвитку» опублікувала намір укласти договір з Лесею Бойко на передачу в оренду на 5 років нежитлового приміщення площею 16,2 кв.м, що знаходиться по вул Хлібна, 25. Оренда приміщення обійдеться підприємниці в 1 тис. 700 грн в місяць.

Аукціон провели 25 травня, а його стартова орендна плата на місяць становила 362 грн 10 коп.

18 березня КП «Агенція з питань регіонального розвитку» опублікувала намір укласти договір з ФОП Гречківська Ірина Ростиславівна на передачу в оренду на 5 років нежитлового приміщення площею 60,2 кв.м, яке знаходиться на першому поверсі будівлі по вул. Михайлівська, 15. За оренду підприємниця буде платити 20 тис. 900 грн у місяць.

Аукціон провели 16 березня, а його стартова орендна плата на місяць становила 14 тис. 504 грн 46 коп.

Ірина Гречківська зареєстрована як ФОП з 2003 року у Житомирі. Основним видом діяльності є діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування.



У коментарі Житомир.info 10 червня заступниця директора КП «Регулювання орендних відносин» Олена Архілюк розповіла, що відповідно до закону про оренду, аукціон може відбутися навіть за участі одного учасника - він автоматично стає переможцем.

«Є два види аукціонів по оренді: є аукціон, де приміщення було вільне і у якого немає орендаря, і є аукціон на продовження договору оренди, в якому має перевагу чинний орендар. І без різниці: чи в тому, чи в тому аукціоні по одному учаснику - вони автоматично стають переможцями. Якщо чинний орендар не прийняв участі, а хтось інший прийняв - то він і стає переможцем. Головне дотримуватися умов: подати усі документи, внески всі проплатити і т. д.», - пояснила Олена Архілюк.

За час війни КП «Регулювання орендних відносин» Житомирської міської ради не змогло провести та відмінило 9 аукціонів, а КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради - 7 аукціонів.

«Є аукціони в яких відбулась дискваліфікація у зв'язку з тим, що переможець аукціону відмовився підписати договір оренди та написав лист, що він передумав, і аукціон визнається таким, що не відбувся. У нас було дуже багато аукціонів, оголошених в другій половині лютого. І до початку війни у нас було багато заплановано аукціонів, однак через початок війни багато аукціонів не відбулося», - повідомляє заступниця директора КП «Регулювання орендних відносин».

За словами Олени Архілюк, попит на оренду приміщень є.

«Люди запитують приміщення, просто у нас не завжди є такі приміщення, вільні для того, щоб там задовольнити якісь потреби: то площа не підходить - комусь велика, комусь мала, то місце розташування. З понеділка на два приміщення будемо пробувати оголошувати аукціони”, - зазначає заступниця директора КП «Регулювання орендних відносин».

Як повідомляв Житомир.info, 3 червня на сайті облради був оприлюднений проєкт рішення сесії обласної ради про звільнення від сплати за оренду комунального майна деяких орендарів, ще деяким хоче зробити суттєві «знижки».

Житомир.info,


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оренда орендодавець аукціон Прозорро комунальна власність приміщення 
Матеріали по темі