Події

На Житомирщині знайшли рештки тіл німецьких солдатів та пляшку із запискою. Подробиці+ФОТО

20 June 2008, 15:14

У селі Стетківці на Житомирщині під час будівництва церкви знайдені рештки тіл, взуття німецьких солдатів другої світової війни та пляшку із запискою. У ній написано: "Ерік Хевальд,танковий полк дивізії  "Мертва голова"".

 Ніна Бабарчук, чи не єдина нині мешканка Стетківців, яка проживала тут під час Великої Вітчизняної війни. Дитячими спогадами жінка ділиться неохоче.

Ніна Бабарчук - мешканка села Стетківці: «Памятаю заходили наші і німці. І тут були бої великі. А ще помню церква горіла».

 

 

 

  Вже не на камеру Ніна Аксент’євна пригадала, що саме у церкві та навколо неї  розташовувались гітлерівці та їх бойова техніка. На початку 1944 року радянські війська визволяючи село, знищили багато фашистів. Отець Микола показує місце, де нині будується нова церква. Саме тут і були знайдені рештки солдат і записка.

Отець Микола- настоятель храму говорить: « Ми копали у перший день, то нічого не бачили. А от коли закінчували копати котлована, знайшли останки солдатів, які тут лежали. Були підошви, медальйон, письмо в бутилці».

Про знахідку священнослужителі та працівники сільради повідомили виконавчі органи та пошуковців із Житомира. Та не дочекавшись приїзду спеціалістів, вирішили людські рештки поховати біля братської могили радянських воїнів. І ті , і ті люди,- кажуть місцеві жителі.

Леонід Харшан

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі