Місто

​Житомирська міська рада збирається створити ДЮСШ «Академія футболу «Полісся»

20 June 2022, 10:56

Житомирська міська рада збирається створити комунальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа «Академія футболу «Полісся» Житомирської міської ради».

Відповідний проєкт рішення сесії Житомирської міськради опублікували на сайті мерії 17 червня.

«Керуючись вимогами Цивільного Кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про фізичну культуру та спорт», Закону України «Про позашкільну освіту», Постановою Кабінету Міністрів України від 05.11.2008 № 993 «Про затвердження Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу» (зі змінами), з метою створення сприятливих соціальних, економічних, організаційних передумов для життєвого самовизначення і самореалізації дітей та молоді, прав дітей на заняття фізичною культурою і спортом, міська рада Житомирська міська рада вирішила створити комунальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа «Академія футболу «Полісся» Житомирської міської ради». Затвердити Статут комунального закладу «Дитячо-юнацької спортивна школа «Академія футболу «Полісся» Житомирської міської ради згідно з додатком», - йдеться у проєкті рішення.



У додатку до рішення сесії зазначається, що КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа «Академія футболу «Полісся» Житомирської міської ради (далі – ДЮСШ «Академія футболу «Полісся») – позашкільний комунальний навчальний заклад спортивного профілю - заклад фізичної культури і спорту, який забезпечує розвиток здібностей вихованців з футболу, створює необхідні умови для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортсменів для резервного спорту.

«Метою діяльності ДЮСШ «Академія футболу «Полісся» є: гармонійний розвиток особистості, фізична підготовка, зміцнення здоров’я дітей засобами фізичної культури і спорту, розвиток їх здібностей в обраному виді спорту. Впровадження тренерським складом закладу високих стандартів навчально-тренувальної роботи, якісна підготовка вихованців згідно стандартів УЕФА з метою забезпечення зростання рівня підготовки як футболістів, так і тренерів», - йдеться у додатку до проєкту рішення сесії.

Основними напрямками діяльності ДЮСШ «Академія футболу «Полісся» будуть:

- забезпечення розвитку здібностей вихованців в обраному виді спорту, що в установленому порядку визнаний в Україні;

- створення необхідних умов для повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя;

- забезпечення спортивної підготовки дітей, підлітків та молоді з відповідного виду спорту - футболу;

- організація роботи абонементних груп, фізкультурно-оздоровчих, спортивних та культурних заходів;

- підготовка спортивного резерву для збірних команд міста, області та України.

Нагадаємо, контрольно-аналітичний відділ Житомирської міської ради проводив перевірку фінансово-господарської діяльності та ефективності використання бюджетних та благодійних коштів СДЮСШОР з футболу «Полісся» Житомирської міської ради за період з 01.01.2019 року по 31.12.2019 року. Підставою для проведення перевірки стало розпорядження мера Сергія Сухомлина від 6 листопада 2019 року. В січні 2020 року Валерій Шевчук написав заяву на звільнення з посади директора житомирської СДЮСШОР з футболу «Полісся» з 22 лютого, після завершення відпустки. Але звільнили його 13 квітня 2020 року й не за заявою, а за п.3 ст.40 Кодексу законів про працю: систематичного невиконання працівником без поважних причин обов'язків, покладених на нього трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку, якщо до працівника раніше застосовувалися заходи дисциплінарного чи громадського стягнення.

Як повідомляв Житомир.info, з 5 червня 2020 року депутат Житомирської міської ради Валерій Шевчук судиться з мером Сергієм Сухомлином та начальницею управління у справах сім’ї, молоді та спорту Іриною Ковальчук з приводу скасування наказів про догани та поновлення на посаді директора СДЮСШОР з футболу «Полісся».

Як стало відомо Житомир.info з власних джерел, Валерій Шевчук виграв суд за поновлення на посаді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада ДЮСШ «Академія футболу «Полісся» проєкт футбол Шевчук 
Матеріали по темі