Фоторепортаж

Який вигляд має реконструйований «космічний» сквер у Житомирі. Фоторепортаж

21 June 2022, 15:06

У 2019 році в Житомирі розпочали реконструкцію скверу біля фонтану “Космонавт” у мікрорайоні Польова. На реконструкцію скверу й фонтану з державного бюджету спрямували 10,6 млн гривень. 22 травня 2019 року мер Сергій Сухомлин оприлюднив візуалізацію реконструкції скверу у «космічному» стилі. У липні 2019 більше сотні мешканців багатоповерхівок, які знаходяться навколо фонтану «Космонавт», прийшли у сквер, аби разом із представниками влади та проєктантами обговорити його реконструкцію.

За проєктом, після реконструкції сквер мав нагадувати сонячну систему:

Оновлений сквер житомиряни мали побачити наприкінці 2019 року, проте у грудні 2019 року реконструкцію скверу та фонтану призупинили через зниження температури.

Через пандемію COVID-19 на початку 2020 року більшість будівельних робіт у місті «заморозили» та відтермінували. Проте наприкінці літа 2020 року роботи фактично завершили і навіть провели пробний запуск фонтану. Радник міського голови Олександр Черняхович у коментарі Житомир.info розповідав, що сфери-планети у бюджет проєкту не закладені, проте міська рада спілкується зі спонсорами, які встановлять їх за власний кошт, за умови розміщення на них логотипу компанії, яка встановила. Станом на 21 червня 2022 року сфер-планет у сквері нема. Натомість на сферичних клумбах квітнуть різноманітні клумби.

Під час реконструкції у сквері не обійшлося без традиційного для Житомира зрізання дерев, проте мешканці мікрорайону та підрядник дійшли згоди і тут зрізали лише ті дерева, які спеціальна комісія визнала аварійними. Зараз тут досить багато затишних місць у затінку.

Зазначимо, що о 12:00 год. 21 червня фонтан “Космонавт” не працював, проте це не заважало місцевим дітлахам влаштовувати імпровізований басейн у чаші. В цілому місцеві жителі, які гуляли біля фонтану, реконструкцією задоволені. Вони кажуть, що зараз не такий час, аби щось критикувати, потрібно шукати хороше і радіти цьому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Польова фонтан Космонавт сквер реконструкція  
Матеріали по темі