Місто

​Житомирські чиновники спілкувалися з захисниками дерев біля «космічного» фонтану на Польовій

30 July 2019, 20:49

Увечері 30 липня, як і обіцяв міський голова, у сквері біля фонтану «Космонавт» на Польовій у Житомирі відбулася виїзна нарада за участю представників влади, підрядника, що виконує реконструкцію скверу, та місцевих жителів. Їх зібралося близько сотні.

Підрядник та мер Сухомлин демонструють проєкт реконструкції фонтану та прилеглих територій, пояснюють, що зрізати усі дерева не планують, а за 4 дерева, які підрядник зрізав без дозволу виконкому, він отримає штраф. Це не вельми заспокоїло жителів прилеглих будинків, вони мало слухали гостей, перекрикували і доводили власну правоту.

Зійшлися на тому, що з числа місцевих оберуть кілька представників, які будуть присутні на всіх робочих засіданнях щодо реконструкції скверу, при міськраді створять робочу групу, куди також увійдуть жителі Польової, а стежки прокладуть так, як зручно людям.

Детальніше про подію дивіться у відеосюжеті.

Нагадаємо, близько 15 мешканців району Польова прийшли на засідання виконкому 29 липня 2019 року, аби висловили своє обурення щодо знищення дерев навколо фонтану «Космонавт». За їхніми словами, підрядник, який працює над проєктом реконструкції фонтану та облаштування скверу, незаконно зрізав блакитну ялину та ще кілька абсолютних здорових дерев. Також висловили своє невдоволення і тим фактом, що за проєктом на цій території планують зрізати до 43 дерев.

У підсумку було вирішено провести виїзну нараду на Польовій 31 липня о 19.00.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2018 року на площі Польовій, 8 розпочали будівництво «Прозорого офісу» в приміщенні Корольовської районної ради. Тендер на реконструкцію адмінбудівлі і створення там ЦНАПу у форматі «Прозорого офісу» виграло житомирське ТОВ «Зодчество ЛТД» з ціновою пропозицією 35 млн 410,7 тис. грн. Роботи мають бути завершені до кінця 2019 року. 1 березня 2019 року головний архітектор Житомира Юрій Безбородов розповідав, що фонтан на Польовій планують осучаснити та відремонтувати площу навколо нього. На початку червня Кабінет міністрів України затвердив виділення 10,6 млн грн на благоустрій території скверу на Польовій.

22 травня 2019 року мер Сергій Сухомлин оприлюднив візуалізацію реконструкції скверу біля фонтану на Польовій в «космічному» стилі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Польова сквер фонтан дерева  
Матеріали по темі