Суспільство

Карта ракетних ударів по Україні 25-26 червня: окупанти били з бомбардувальників та військових кораблів

27 June 2022, 10:08

Російські війська завдали широкомасштабного удару крилатими ракетами по населених пунктах по всій території України в суботу та неділю, 25-26 червня, в рамках одного з найбільших і найбільш скоординованих авіаударів за останні тижні.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на дані української розвідки.

«Ракети були запущені з бомбардувальників у білоруському повітряному просторі, з військових кораблів у Чорному морі та з літаків, що пролітали над Каспійським морем. Українська розвідка повідомила, що шість російських ударних бомбардувальників Ту-22М3 вилетіли з аеродрому Шайківка в Калузькій області Росії, пролетівши над Смоленськом, перш ніж увійти в повітряний простір Білорусі. За словами чиновників, коли вони опинилися приблизно в 30 милях від українського кордону, вони випустили щонайменше 12 крилатих ракет, перш ніж повернутися в повітряний простір Росії. За словами військових, ракети вразили цілі в північній частині країни», - пише видання.

Крім того, в неділю, 26 червня, росія випустила ракети по Києву, влучивши в житловий будинок, загинула щонайменше одна людина. Інший вибух пошкодив сусідній дитсадок. Це був перший напад на українську столицю за кілька тижнів. Речник командування Повітряних сил України повідомив, що ракети великої дальності були запущені з літаків, які пролітали над Каспійським морем, що знаходиться понад 900 миль на південний схід від Києва.

Нагадаємо, 25 червня російські загарбники атакували 13 областей України та Київ, зокрема, по Житомирській області ворог випустив 24 ракети.

Як повідомляв Житомир.info, з четвертої ранку 25 червня 2022 року в соціальних мережах житомиряни повідомляли, що чули гучні вибухи в різних районах міст, згодом мер Житомира Сергій Сухомлин інформував, що росія завдала ракетних ударів по околицях Житомира, а по місту «прильотів» не було. Керівник військової ОВА Віталій Бунечко повідомив, що по Житомирській області ворог випустив близько 30 ракет: один військовий загинув, а ще один поранений.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна обстрід аваіудар ракета  
Матеріали по темі