Події

У Житомирі водія кросовера оштрафували на 17 тис. грн за п’яне водіння: в суді розповідав, що просто сів у машину погрітися

4 July 2022, 14:05

У Житомирі судили водія кросовера Dodge Journey, який п’яним перебував за кермом. Під час судового засідання чоловік запевняв, що сів у машину та ввімкнув ключ запалення, аби просто погрітися, але машиною не керував. Однак суд такі доводи спростував та оштрафував водія на 17 тис. грн і на рік позбавив права керування транспортними засобами.

Постанову щодо вказаного адміністративного правопорушення (ст.130 ч.1 КУпАП. Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння…) Корольовський районний суд м. Житомира виніс 27 травня 2022 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 30 травня.

Саме правопорушення було зафіксоване опівночі 8 квітня 2022 року. Нетверезого водія, який керував транспортним засобом Dodge Journey, патрульні виявили у центральній частині Житомира – на вулиці Малій Бердичівській, 1.

«08.04.2022 року о 00 год 28 хв водій ОСОБА_1 в м. Житомирі, вул. М. Бердичівська, 1 керував транспортним засобом Dodge Journey д.н.з. НОМЕР_2, в стані алкогольного сп`яніння, що підтверджується висновком лікаря №160 від 08.04.2022 року», – йдеться у матеріалах суду.

У судовому засіданні, яке відбулося 19 травня, водій своєї провини не визнав, стверджував, що автомобілем не керував. Зі слів чоловіка, того весняного вечора він припаркував свою машину на стоянку біля прокуратури, на Малій Бердичівській, 1. А сам був удома. Однак вночі почув гавкіт собаки та вирішив сходити до автомобіля, з собою захопив ключі. А от ключі від квартири забув, тому й не зміг назад повернутися до свого помешкання. Тож сів у автомобіль, увімкнув ключ запалення, аби зігрітися. В цей час до нього підійшли правоохоронці, оскільки ним була порушена комендантська година. Поліцейські, запідозривши у чоловіка алкогольне сп’яніння (зокрема, помітили в салоні пляшку вина), запропонували пройти огляд, за результатами (1,41 проміле) якого відносно нього склали протокол.


Скріншот з постанови Корольовського районного суду м. Житомира

У судовому засіданні були проаналізовані відеоматеріали, надані патрульними. Зокрема, зазначено, що «будь-яких заперечень в момент події 08.04.2022р. з приводу того, що він автомобілем не керував та не є водієм, ОСОБА_1 не висловлював».

Скріншот з постанови Корольовського районного суду м. Житомира

Також зазначено, що «твердження захисту та особи, яка притягується до адміністративної відповідальності з приводу того, що ОСОБА_1 автомобілем не керував, водієм не був, спростовуються (…) оглянутим безпосередньо в судовому засіданні відеозаписом з нагрудної боді камери працівника поліції, на якому чітко зафіксовано перебування автомобіля на перехресті».

Тож суд постановив визнати чоловіка винним, оштрафував його на 17 тис. грн, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Скріншот з постанови Корольовського районного суду м. Житомира

З водія також стягнули 496 гривень судового збору.

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2022 року поліція інформувала, що в Житомирі патрульні відреагували на скарги людей та зупинили водійку позашляховика, жінка була нетверезою – алкоголю у 17 разів вище норми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сп’яніння п’яний водій водій суд постанова  
Матеріали по темі