Події

НБУ попереджає про ще одну шахрайську схему: аферисти надсилають поштові посилки

4 July 2022, 16:05

В Україні з’явилася нова шахрайська схема: невідомі надсилають громадянам посилки. Щоб отримати відправлення, потрібно його оплати. Однак вміст такої посилки виявляється мізерним.

Про це 4 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації з посиланням на інформацію Національного банку України.

«Шахрайська схема така: людині приходить SMS про те, що на її ім’я надійшла посилка на відповідне відділення Нової пошти. Коли людина звертається на Нову пошту для отримання посилки, виявляється, щоб її отримати потрібно оплатити гроші за доставку, товар, який надіслали та послугу за пересилання коштів. Вартість може бути невелика, до 200 гривень. Вміст посилки може бути шматок мила», – попереджають в НБУ.

Зазначається, що у такий спосіб шахраї намагаються заробити, роблячи ставку на те, що сума невелика і що людині стане цікаво дізнатися вміст посилки.

«Якщо ви нічого не замовляли та не очікуєте жодних посилок від своїх рідних, не сплачуйте гроші за товар, який вам не потрібен», – закликають у Нацбанку.

Більше інформації про шахрайські схеми у період воєнного стану в Україні читайте на спеціальному порталі Національного банку України за посиланням: https://promo.bank.gov.ua/fin-defense/#section-31

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці червня 2022 року НБУ попереджав про шахраїв, які вигадали схему крадіжки фінансового номера телефону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство НБУ Нацбанк посилка  
Матеріали по темі