Події

Попався з наркотиками та запропонував 10 тис. грн хабаря: житомирянину загрожує в’язниця за спробу підкупити поліцейських

6 July 2022, 09:37

Днями слідчі Житомирського районного управління завершили розслідування пропозиції неправомірної вигоди правоохоронцям. 41-річний містянин таким чином намагався уникнути відповідальності за незаконне зберігання наркотичних засобів. Обвинувачення скеровано до суду.

Про це 6 липня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

Подія трапилася уночі 1 червня на околиці обласного центру. Патрульні побачили чоловіка, який перебував у нічний час на вулиці, чим порушував встановлені правила комендантської години.

«Під час спілкування з поліцейськими 41-річний містянин помітно нервував. І, як виявилося, недарма. А під час поверхневого огляду правоохоронці виявили у нього при собі згортки з кристалічною речовиною білого кольору. Чоловік пояснив, що це наркотик для власного вжитку. Щоб уникнути відповідальності за вчинене правопорушення, він запропонував правоохоронцям хабар у розмірі 10 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Працівники слідчо-оперативної групи Житомирського районного управління поліції, яких викликали патрульні, зафіксували факт пропозиції неправомірної вигоди.

Після проведення всіх необхідних процесуальних дій слідчі за погодженням з місцевою окружною прокуратурою повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1. ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. Нині досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт відносно нього скерований до суду.

Окрім цього, нині проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Остаточне рішення у ньому буде прийняте після експертних досліджень вилученої у чоловіка речовини.

Правоохоронці нагадують, що відповідно до чинного законодавства, пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі караються штрафом, обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

Як повідомляв Житомир.info, близько 4-ї ранку 1 червня 2022 року на вулиці Саєнка у Житомирі патрульна поліція зупинила 41-річного місцевого жителя та виявила у нього наркотики: чоловік пропонував патрульним грошові винагороди від 10 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики хабар  
Матеріали по темі