Події

У Житомирській області знизився рівень підліткового криміналу: стало менше і правопорушників, і постраждалих

6 July 2022, 12:08

За результатами І півріччя 2022 року, в Житомирській області суттєво зменшився рівень підліткового криміналу.

Про це 5 липня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«У порівнянні з аналогічним періодом минулого року в поточному на 40% менше дітей і підлітків постраждали від злочинних проявів. Водночас кількість кримінальних діянь, які вчинили самі неповнолітні на Житомирщині, зменшилась на третину», – йдеться у повідомленні.

Так, за інформацією підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини, упродовж півріччя 2022-го 53 дитини стали потерпілими від злочинів (у 2021 - 91). В основному, у неповнолітніх викрадали мобільні телефони, велосипеди та інше майно.

Тим часом правоохоронці викрили у вчиненні кримінальних правопорушень 26 підлітків, які були причетні до вчинення переважно майнових злочинів. Минулого року кількість кримінальних діянь з вини або за участі неповнолітніх становила понад 90 фактів.

Нині на профілактичному обліку у підрозділах ювенальної превенції перебуває 54 дитини, причетних до адміністративних чи кримінальних правопорушень.

«У співпраці із соціальними службами, представниками органів місцевої влади правоохоронці працюють з родинами, які потрапили у складні життєві обставини. Серед таких і сім’ї вимушених переселенців, які через реальні загрози або бойові дії в їх регіонах змушені були переїхати до інших областей», – зазначають у поліції.

З початку року ювенальні інспектори відвідали за місцем проживання понад 1,8 тисячі таких родин. З дорослими провели превентивні бесіди, в яких наголосили на належному виконанні обов’язків по вихованню дітей.

У поліції нагадують, що цьогоріч поліцейські оформили більше тисячі матеріалів за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2021 року Корольовський районний суд м. Житомира виніс вирок чоловікові, який грабував дітей: відбирав велосипеди і телефони. За незаконний «промисел» йому призначили покарання у виді 4 років позбавлення волі. Окрім того, обвинувачений має компенсувати потерпілим матеріальну та моральну шкоду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина підліток злочин правопорушення дитяча злочинність ювенальна превенція  
Матеріали по темі