Події

Лаявся і погрожував: у Бердичеві суд заборонив чоловікові-дебоширу приходити до оселі 77-річного батька

7 July 2022, 13:19

У місті Бердичеві Житомирської області суд застосував обмежувальний припис щодо чоловіка, який систематично скоював домашнє насильство відносного літнього батька. Синові-дебоширу заборонили приходити до оселі батька протягом трьох місяців.

Про це 7 липня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Не лише жінки потерпають від домашнього насильства – про це свідчить справа, яку вирішував днями Бердичівський міськрайонний суд. 77-річний місцевий житель звернувся із заявою про видачу обмежувального припису відносно 40-річного сина, бо той систематично зловживає алкоголем, нецензурно висловлюється, виявляє до батька агресію, псує його майно та погрожує фізичною розправою. Заявник просив, аби сину заборонили входити і перебувати з ним у одному місці проживання», – йдеться у повідомленні.

Під час розгляду справи стало відомо, що кривдника вже притягували до адмінвідповідальності за насильство у сім’ї (штраф у травні 2022-го). У судовому засіданні чоловік не заперечував проти видачі щодо нього обмежувального припису.

Довідка Бердичівського міськрайонного суду: Обмежувальний пропис – це встановлений у судовому порядку захід тимчасового обмеження прав чи покладення обов`язків на особу, яка вчинила домашнє насильство, спрямований на забезпечення безпеки постраждалого. Може видаватися на строк 1-6 місяців.

Після з’ясування фактичних обставин, дослідження матеріалів справи та оцінки доказів суд дійшов до переконання, що заява батька є обґрунтованою, а в діях сина присутні ознаки психологічного насильства. Також існує вірогідність їх продовження чи повторення з можливим настанням тяжких або особливо тяжких наслідків.

Зважаючи на вищевказане, заявник як жертва домашнього насильства потребує захисту – його заяву про видачу обмежувального припису задовольнили. Тимчасові обмеження прав кривдника полягатимуть у забороні входження та перебування у місці проживання з постраждалим строком на 3 місяці.

Рішення суду про видачу обмежувального припису підлягає негайному виконанню, а його оскарження не зупиняє виконання. Не пізніше наступного дня із дня ухвалення такого рішення відбувається повідомлення органів Нацполіції за місцем проживання (перебування) заявника для взяття особи, стосовно якої видано обмежувальний припис, на профілактичний облік.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2021 року Коростишівський районний суд Житомирської області оштрафував жінку за регулярне домашнє насильство відносно свого чоловіка: громадянка 10 днів поспіль дебоширила вдома – ображала чоловіка нецензурними словами, затівала бійку. За скоєне жінці присудили 255 грн штрафу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство домашнє насильство обмежувальний припис  
Матеріали по темі