Здоров'я

У Житомирському центрі профілактики хвороб пояснили, чому з початком війни кількість зафіксованих випадків COVID-19 знизилась у десятки разів

11 July 2022, 10:23

За пів року в Житомирській області зареєстрували майже 60 тисяч випадків захворювання на коронавірус. У порівнянні з цим же періодом 2021 року захворюваність зросла на 18%.

Про це 11 липня повідомила Державна установа «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

«За 6 місяців 2022 року в області зареєстровано 57 754 випадки захворювання COVID-19, показник на 100 тис. населення становить 4652,9. В порівнянні з аналогічним періодом 2021 року відбулось зростання захворюваності на 18% (за 6 місяців 2021 року зареєстровано 48830 випадків, показник 3933,9)», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ріст захворюваності відбувся у зв’язку з появою та поширенням найбільш заразного варіанту «Омікрон» (мутація штаму SARS-CoV-2). Фактично найбільша кількість випадків була зареєстрована в січні-лютому 2022 року.

Також в Обласному центрі контролю та профілактики хвороб пояснили, чому з початком війни суттєво зменшилася кількість зареєстрованих випадків COVID-19.

«З початком війни кількість зареєстрованих випадків знизилась в десятки разів через низку обставин. В тому числі різко зменшилась кількість зразків матеріалу, що доставляються до вірусологічної лабораторії центру для проведення ПЛР-досліджень», – кажуть в установі.

Так, переважна більшість захворювань, що зареєстровані в березні-червні (всього зареєстровано 3894 випадки з початку війни) були підтверджені швидкими тестами на наявність антигену SARS-CoV-2, що проводяться медичними працівниками безпосередньо при зверненні та огляді пацієнта.

«Тому можна вважати, що дані про кількість захворілих не відображають в повній мірі епідемічну ситуацію», – констатують в Обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Там також зауважують, що за минулий тиждень у порівнянні з попереднім захворюваність на COVID-19 в Україні зросла на 12%: всього зареєстровано 1106 нових випадків, у тому числі 28 випадків – у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 22 червня 2022 року в Центрі первинної медико-санітарної допомоги розповідали, що у Житомирі протягом тижня роблять близько ста вакцинацій проти коронавірусу, а також всіх закликали робити ревакцинацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус  
Матеріали по темі