Влада

Заклади освіти у Житомирі можуть безкоштовно отримати роутери та техніку для швидкісного інтернету в укриттях

4 August 2022, 16:40

Дитсадки, школи, профтехи, коледжі та університети Житомира можуть отримати безкоштовно роутери та техніку для швидкісного інтернету в укриттях.

Про це 4 серпня повідомили в Міністерстві та Комітеті цифрової трансформації України.

«Українські дитсадки, школи, профтехи, коледжі та університети безоплатно отримають роутери та необхідну техніку для швидкісного інтернету в укриттях від телеком-компаній», - йдеться у повідомленні.

Представники закладів освіти зможуть подати заявку на Wi-Fi в укриттях через онлайн-форму. Також у Міністерстві сказали, що згодом створять дашборд, де в реальному часі можна буде відстежувати, скільки отримано заявок і звідки.

Як зазначили в Мінцифри, одним із пріоритетів є безперебійний зв’язок та інтернет по всій Україні. Для роботи, спілкування та найголовніше — навчання. Сьогодні в Україні 30% шкіл мають укриття. З 1 вересня вони готуються відкривати двері школярам.

«Ми продовжуємо покривати Україну якісним інтернетом. Але тепер робимо це не тільки на землі, а ще й під землею. Це новий виклик не тільки для телеком-фронту, а й для освітнього процесу. Бо діти є надвразливими у воєнний час. Наша місія — максимально допомогти їм відчувати нормальне життя і продовжувати робити звичні речі», - прокоментував Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації.

У Міністерстві наголосили, що вже мають перші 2500 роутерів та 1000 модемів від соціально відповідальних компаній, які поїдуть до закладів освіти. А також додали, щоб забезпечити укриття всіх шкіл, ліцеїв та гімназій швидкісним інтернетом до початку навчального року, будуть залучати технічні компанії та українських інтернет-провайдерів.

«Укриття в закладі освіти — основна вимога для можливості очного навчання в умовах війни. Щоб знизити рівень стресу в укритті під час повітряної тривоги, маємо забезпечити там належні умови. Наявність інтернету є однією з них. Сьогодні бачимо активну синергію в роботі над підготовкою до навчального року. Вдячний партнерам за ініціативу та підтримку сфери освіти», - зазначив Дмитро Завгородній, генеральний директор директорату цифрової трансформації МОН.

Нагадаємо, 3 серпня у Житомирі, Бердичеві та Новограді-Волинському заступниця міністра освіти перевіряла готовність закладів та укриттів до нового навчального року.

Як повідомляв Житомир.info, посилаючись на коментар начальника ОВА від 3 серпня 2022 року, у Житомирській області місцеві громади виділили 26 млн грн на обладнання укриттів у школах: 70% шкіл уже готові приймати учнів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття безпека школи дитсадочки 
Матеріали по темі