Здоров'я

У Житомирській області з початку року отруїлися 5 немовлят, у лабораторному центрі припускають, що причиною стала вода з нітратами

16 August 2022, 12:30

У кількох громадах Житомирської області з початку року зареєстрували 5 випадків отруєння немовлят. У лабораторному центрі припускають, що через воду з нітратами.

Про це 16 серпня повідомила пресслужба Житомирського ОЦКПХ.

«В Житомирській області, як наслідок вживання недоброякісної води для приготування дитячих сумішей, в поточному році зареєстровано вже 5 випадків захворювання дітей до 1 року життя на метгемоглобінемію. Отруєння нітратами дітей відмічалось у Новогувінській, Черняхівській, Ємільчинській, Радомишлській та Червоненській об’єднаних територіальних громадах», - йдеться у повідомленні.

В серпні поточного року Центром проведено дослідження води з колодязів домогосподарств Станишівської об’єднаної територіальної громади, де проживають діти до 1 року, на вміст нітратів.

«Всього було досліджено 18 проб колодязної води, з яких 12 (66,7%) не відповідали вимогам ДСанПіНу «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною» за вмістом нітратів. Перевищення нормативного рівня (не більше 50 мг/дм³) складало від 75,0 мг/дм³ до 789,5 мг/дм³», - інформують у ОЦКПХ.

Як зазначають у пресслужбі лабораторного центру, за результатами аналізів води був направлений лист до керівництва Станишівської ОТГ з рекомендаціями, щодо заборони використання води з колодязів з перевищенням вмісту нітратів для питних потреб. Для проведення роз’яснювальної роботи серед жителів громади розроблена та надіслана Пам’ятка щодо улаштування та безпечної експлуатації шахтних колодязів.

Як повідомляв Житомир.info, 19 липня 2022 року пресслужба Житомирського ОЦКПХ повідомила, що у Житомирі досліджували воду в криницях, каптажах та колонках, найбільше відхилень від норми помітили в криничній воді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода криниця колонка лабораторний центр ОЦКПХ ОЛЦ 
Матеріали по темі