Новини компаній

​Експерти розповіли про те, що таке веганська косметика та які компоненти під забороною

16 August 2022, 16:07


На думку експертів б'юті-індустрії, один із найпоширеніших стереотипів – те, що веганська косметика обов'язково виготовляється з натуральних чи органічних компонентів. Але насправді веганськими вважаються ті косметичні продукти, які не тестуються на тваринах. Вони можуть містити синтетичні компоненти для консервації, але в їхньому складі ніколи не буде інгредієнтів тваринного походження. У цій статті розповідаємо, що таке веганська косметика та яких компонентів у ній не знайти. Не пропустіть актуальну інформацію, особливо якщо ви веган чи збираєтеся ним стати!

Як зрозуміти, що косметика веганська і які вона має переваги?

Сьогодні купити веганську косметику досить просто: вона представлена на багатьох маркетплейсах, часто на неї поширюються спеціальні знижки, наприклад промокод YourHerbs. Розпізнати, що продукт веганський можна уважно вивчивши його упаковку: на ній мають бути написи:

  • Cruelty-free;
  • Degree of Legitimacy;
  • Not tested on animals;
  • 100% Vegan;
  • Vegan.

Як зрозуміти, що косметика веганська, якщо ви замовляєте її в інтернет-магазині?

Якщо зайти в розділ із косметичними засобами, то описи веганських продуктів будуть обов'язково промарковані.

Що стосується переваг веганської косметики, то головні з них полягають в тому, що ці засоби можна використовувати після будь-якої б'юті-процедури. Також вони мають гіпоалергенний склад та підходять навіть для людей з підвищеною чутливістю.

Які компоненти заборонені для використання у веганській косметиці?

Раніше у статті ми розповідали про те, що у веганській косметиці немає компонентів, які виробляються з тварин або є продуктами їхньої життєдіяльності. Там ніколи не буде карміну, муцину, бджолиного воску, маткового молочка, протеїнів шовку, гуаніну, ретинолу, гліцерину.

Також у складі веганських засобів не зустріти таких популярних бьюті-компонентів, як:Муцин – постійний компонент корейської доглядової косметики.

  • Кератин, що часто додається в засоби для волосся, видобувається з вовни, копит і рогів тварин.
  • Кошеніль – комахи, котрі використовуються для виробництва помад або рум'ян та здатні надати їм насичений відтінок.

Підбиваючи підсумки, зазначимо: незважаючи на поширені стереотипи про те, що веганська косметика не може конкурувати з продуктами популярних брендів, наукові дослідження доводять: вона ефективна та безпечна.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: косметика веганська косметика  
Матеріали по темі