Здоров'я

Позбутися варикозу у Житомирі без болю і реабілітації: в МЦ «Відновлення» проводить лікування методом радіочастотної абляції

24 August 2022, 10:30

Що таке варикоз

Помітили на ногах дрібненькі судинні «зірочки», однак не надали цьому значення? Швидше за все ті, здавалося б невинні, «візерунки» згодом нагадають про себе. І замаскувати проблему не вийде, оскільки цей дефект є не лише естетичним, а й може бути проявом серйозного захворювання – варикозного розширення вен.

Як свідчить статистика, діагноз «варикозна хвороба» ризикує почути кожен другий. Не дарма ця патологія потрапила до списку «хвороб цивілізації». Це дійсно своєрідна плата за сучасний спосіб життя: офісну роботу, пересування машиною, а не на власних двох, данину моді – часте й тривале носіння взуття на високих підборах й вузького одягу. Серед факторів ризику також генетика, ожиріння, вік. Своєрідним тригером є вагітність.

Простими словами механізм виникнення варикозу можна описати так. У венах є клапани. Вони, наче кришечки: коли кров проходить по венах, венозні клапани «закриваються» і не пропускають кров назад. Якщо ж клапани ослаблені, погано функціонують, кров накопичується у венах, і вони збільшуються в розмірі. Це і є варикозне захворювання вен.

Чим небезпечне варикозне розширення вен

Естетичний дефект – далеко не найголовніша проблема варикозу. Небезпечним є його вплив на здоров’я, якість і навіть тривалість життя. Підступність цієї патології ще й у тому, що це така собі «бомба уповільненої дії». Симптоми мають накопичувальний характер: до «зірочок» приєднується відчуття болю або тяжкості в ногах; свербіж або печіння; м'язові спазми та набряки; періодичні нічні судоми; вени помітно збільшуються, формуються вузли. За відсутності лікування, хвороба прогресує і може перерости у тромбоз. Це утворення згустків крові у вені, що перешкоджають кровообігу. Патологія потребує термінового лікування, адже несе безпосередню загрозу життю.

Серед інших ускладнень і трофічні виразки. Це глибокі відкриті рани на нижніх кінцівках, які довго і погано загоюються. Вони можуть спричинити інфікування, розвиток некрозу та навіть призвести до ампутації кінцівки.

Хто такий флеболог

На хворобах вен спеціалізується лікар-флеболог (phlebos — «вена», logos — «вчення», «наука»). Саме цей спеціаліст, грамотно провівши діагностику й лікування, може позбавити пацієнта від некрасивих вузлуватих вен та від негативного впливу варикозу на весь організм. Важливо розуміти, що жодні розрекламовані креми і мазі не замінять візиту до спеціаліста. Призначаючи собі «чудо-кремчик», пацієнт лише втрачає час, не кажучи вже про викинуті на вітер гроші. Адже жодні мазі та креми не здатні відновити структуру пошкоджених вен.

Чи реально повністю позбутися варикозу

Як лікувати варикозне розширення вен? Коректну відповідь на це запитання дасть лише лікар-флеболог. Огляд у спеціаліста включає, зокрема, проведення ультразвукової діагностики, у ході якої лікар перевірить, як тече кров, як функціонують клапани, чи є згустки крові. На основі огляду фахівець обирає оптимальний варіант лікування.

На початкових стадіях варикоз можна лікувати консервативними методами, однак це не завжди ефективно.

Найсучаснішим і пріоритетним методом, який не лишає варикозу жодного шансу, є радіочастотна абляція вен. Це мініінвазивний спосіб, який дозволяє відновити пошкоджені вени швидко і безболісно на будь-якій стадії хвороби. Саме цей метод успішно застосовують лікарі житомирського Медичного центру «Відновлення».

Його суть полягає у «заварюванні» хворої вени завдяки термічному впливу на неї. Варикозна вена «вимикається» з кровоносної системи, а її навантаження беруть на себе сусідні здорові судини. Згодом «недіюча» вена розсмоктується.

Ризики при проведенні цієї процедури практично відсутні. Майже відразу ж після проведення маніпуляції пацієнт може повернутися до звичного способу життя.

Консультацію та лікування пацієнтів з варикозом у МЦ «Відновлення» проводить спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії з багаторічним досвідом Павло Галамай.

Тим, хто давно страждає від варикозу, але все ніяк не наважується піти до лікаря, є додатковий стимул – акція, яка нині діє у «Відновленні»: консультація флеболога та УЗД нижніх кінцівок зі знижкою 50%. Акція діє до кінця вересня.



Записатися на консультацію та дізнатися подробиці можна за телефоном 0800 305 860 або безпосередньо у клініці «Відновлення» за адресою м. Житомир, вул. Любарська, 4. https://vidnovlennya.center/

Тож не зволікайте і нарешті позбудьтесь варикозу в Медичному центрі «Відновлення»:

• без наркозу;
• без болю та крові;
• без черг та лікарняних палат

«Відновлення» – клініка, де лікують причини, а не симптоми!

*Стаття є ознайомчою. При виявленні симптомів варикозу якнайшвидше необхідно звернутися до лікаря-флеболога


Як допомогти собі самому при болю у спині та коли потрібно бігти до лікаря – про це у бліцінтерв’ю з вертебрологом житомирського центру «Відновлення».

Про наслідки переломів і вивихів, які можуть бути серйознішими, ніж самі травми, читайте у бліцінтерв’ю з травматологом житомирського центру «Відновлення».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: варикоз варикозне розширення вен метод радіочастотної абляції Відновлення  
Матеріали по темі