Влада

Житомирська міська рада та ОВА підписали меморандум з Червоним Хрестом щодо тимчасових будинків для переселенців

25 August 2022, 17:30

Житомирська обласна військова адміністрація разом з Житомирською міською радою підписали з Товариством Червоного Хреста України меморандум про партнерство та співпрацю.

Про це 25 серпня повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко.

«Найважливіше, що це не просто документ про добрі наміри. Він передбачає реалізацію конкретного проєкту, вкрай необхідного для сотень переселенців, які евакуюються до Житомирщини з найгарячіших територій, які потерпають від дій російських окупантів. Передусім, йдеться про встановлення 40 каркасних будинків в Житомирі, які зможуть забезпечити житлом понад 200 переселенців зі Сходу та Півдня. Це житло матиме усі необхідні меблі та побутову техніку. Ці будинки будуть розташовані поряд із необхідною міською інфраструктурою. Основною перевагою таких рішень є швидкий монтаж та врахування потреб кожної з родин. Також ці оселі є досить автономними й комфортні взимку та влітку», - йдеться у повідомленні.

Наразі міська влада Житомира готова розпочати роботи з підключення майбутнього житла до мереж. За інформацією співробітників Червоного Хреста, тендер на закупівлю необхідних конструкцій вже проведено італійським представництвом.

Мер Житомира Сергій Сухомлин наголосив, що житомиряни, які втратили житло, теж зможуть проживати в цих будинках.

«Цей документ важливий для Житомира! Червоний Хрест провів титанічну роботу й домовився з італійським урядом про будиночки для переселенців. Італія виготовить та доставить їх в Україну. Наша задача — земля під це містечко, комунікації та повна інфрастуктура! Житомиряни, які втратили житло, також мають статус ВПО. І зможуть проживати там до повної відбудови своїх помешкань!», - прокоментував Сухомлин підписання меморандуму.

Нагадаємо, обіцяні будинки від ТЧХУ матимуть площу 45 кв. м. і розраховані на одну родину, вони будуть з меблями, кухнею і всім необхідним для життя.

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня 2022 року мер Житомира вперше розповів про пропозицію від Товариства Червоного Хреста розмістити будиночки для біженців від війни в Житомирській громаді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: меморандум ВПО біженці переселенці ТЧХУ будинок Бунечко Сухомлин житло Червоний хрест 
Матеріали по темі