Політика

У вересні в Житомирській області планують провести регіональний форум відновлення за участю іноземних посольств

2 September 2022, 10:52

Україна запросить до півсотні іноземних посольств взяти участь у регіональному форумі відновлення, який відбудеться у вересні на Житомирщині.

Про це на пресконференції 1 вересня розповів народний депутат, голова Житомирської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко – інформує пресслужба партії.

«На прикладі взаємодії Житомирської області та уряду Естонії у відбудові зруйнованої інфраструктури ми хочемо показати іншим країнам, як може відбуватися цей процес та стимулювати уряди інших держав до співпраці з постраждалими від війни регіонами України», – сказав Пушкаренко.

Він нагадав, що відновлення Житомирщини взяла під свій патронат Естонія. Наразі естонський уряд розглянув перших 15 об’єктів, які треба збудувати або відновити.

«Естонська сторона вже провела всі тендери на будівництво нового дитячого садочку в Овручі та виділила під цей проєкт 2 млн євро. Наступним стане проєкт відбудови розбомбленого мосту в Малині за формулою фінансування 50х50 – частина грошей виділить Естонія, частину виділять з держбюджету», – заявив нардеп.

Також, за його словами, уряди Естонії, Португалії та Фінляндії розглядають можливість профінансувати відновлення знищеного ліцею №25 у центрі Житомира.

Пушкаренко наголосив, що наразі розглядають три види проєктів: відновлення знищених об’єктів, добудова тих, які почали будувати до війни та звели до 40-50% готовності, а також об’єкти, які тільки планували побудувати, але завадила війна.

«Ми хочемо показати іншим державам, що Естонія вже вкладає кошти у відбудову, не в теорії, а на практиці. І таким чином залучити інші країни до цього процесу. Тому на кінець вересня ми готуємо великий форум з відновлення, на який плануємо запросити представників принаймні 50 іноземних посольств», – підсумував Пушкаренко.

Нагадаємо, в липні з представниками Естонії обговорювали співпрацю з відбудови інфраструктури Житомирської області, зокрема будівництва модульного дитячого садочка на території м. Овруча.

Як повідомляв Житомир.info, Естонія стала першою країною, яка взялася допомогти Житомирщині з ліквідацією наслідків ворожих обстрілів. Зокрема, 31 травня 2022 року Повноважний Посол Естонії завітав до Житомира разом з представники ще двох країн – Латвії та Іспанії, саме ці країни планують долучитися до відбудови Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: форум відбудова Пушкаренко посольство Естонія  
Матеріали по темі