Здоров'я

Медзаклади Житомирської області отримають апарати зовнішньої фіксації для надання допомоги пораненим у боях

16 September 2022, 14:00

4852 апарати зовнішньої фіксації (АЗФ) закуплено ДП «Медичні закупівлі України» за кошти, які були зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24, а саме — на 14 645 570 грн. Апарати надійдуть у різні області України, зокрема, і в Житомирську.

Про це 16 вересня повідомила пресслужба МОЗ.

«Їхня унікальність полягає в тому, що раніше кістку скріплювали внутрішньою пластиною чи цвяхом, які проходили через кістково-мозковий канал. А АЗФ — це фіксація зовнішня, тому не потребує розрізу тканин. Уламки співставляються, утримуються спеціальною конструкцією і фіксуються. Це призводить до профілактики жирової емболії та тромбоемболії, тобто найгірших ускладнень, що виникають через попадання тромбів з кістки у кров, через що у 50% випадках людина гине», - йдеться у повідомленні.

Апарати зовнішньої фіксації надійдуть у медзаклади Полтавської, Черкаської, Тернопільської, Хмельницької, Харківської, Київської, Запорізької, Одеської, Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської, Сумської, Житомирської, Закарпатської, Чернігівської, Миколаївської, Львівської областей, а також відомчі заклади охорони здоров'я.

«АЗФ вкрай важливі для надання допомоги пораненим в бойових умовах, без нього пацієнта не можна транспортувати, а тим більше лікувати. Апарат накладається за 5-10 хвилин, при чому зробити це можна навіть у польових умовах», - зазначає заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Нагадаємо, 10 липня у Житомирі отримали допомогу для ТрО: благодійний фонд Ukraine Friends передав понад тисячу комплектів військової форми, амуніцію та реанімобілі.

Як повідомляв Житомир.info, 9 липня 2022 року у Житомир прибуло понад десяток автомобілів, а також гуманітарний вантаж, які в подальшому були передані для підрозділів Сил ТрО ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: апарат АЗФ апарат АЗФ МОЗ 
Матеріали по темі