ДОПОМОГА

У Житомирі особи з інвалідністю можуть отримати грошову компенсацію за засоби реабілітації, які придбали за власні кошти

19 September 2022, 15:55

У Житомирі особи з інвалідністю, представники дітей з інвалідністю та інші окремі категорії населення мають право отримати грошову компенсацію вартості за самостійно придбані допоміжні засоби реабілітації.

Про це 19 вересня повідомили у Департаменті соціальної політики Житомирської міської ради.

«Перелік засобів реабілітації, за які виплачується компенсація, затверджується Мінсоцполітики та опубліковується на офіційному вебсайті Мінсоцполітики», - зазначають у Департаменті.

Зокрема, компенсація виплачується за самостійно придбані:

  • системи ортезів на хребет (бандажі, пояси, корсети, головотримачі з м'якою фіксацією, коректори постави, реклінатори, корсети);
  • системи ортезів на верхні кінцівки і нижні кінцівки (ортези на колінний суглоб);
  • палиці, милиці;
  • акумулятори для крісла колісного з електроприводом або електроскутера.

Особи з інвалідністю по зору, слуху можуть отримати компенсацію за:

  • спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією (диктофони, годинники, мобільні телефони, планшети);
  • світлові / вібросигналізатори «Нічна няня»;
  • пристрій для визначення рівня рідини;
  • тактильні тростини, наконечники.

У Департамені соцполітики підкреслюють, що підставою для виплати компенсації особам з інвалідністю є відповідний запис в індивідуальній програмі реабілітації про необхідність забезпечення засобами реабілітації, для осіб з інвалідністю по зору, слуху - висновок відповідно МСЕК або ЛКК, що підтверджує інвалідність по зору, слуху.

«Виплата компенсації за засоби реабілітації здійснюється на підставі розрахункового документа, що підтверджує придбання виробу у підприємства, установи, організації, за фактичною вартістю виробу в розмірі не вище граничної ціни засобу, встановленої Мінсоцполітики, в порядку черговості, без права їх продажу, дарування і передачі протягом строку, на який видаються такі засоби», - йдеться у повідомленні.

Станом на 1 вересня до управлінь соціального захисту населення Корольовського та Богунського районів м. Житомира в 2022 році звернулося 48 осіб щодо отримання компенсації.

За більш детальною інформацією щодо отримання компенсації можна звернутися:

управління соціального захисту населення Корольовського та Богунського районів - м. Житомир, пл.Польова, буд. 8, 2 поверх «Прозорий офіс»

тел. 48 48 16, 068 468 98 33;

e-mail: 42103215@mail.gov.ua.net, e-mail: boguniya1826@ukr.net


Нагадаємо, 20 червня Міністерство охорони здоров’я України нагадало, що при неможливості обстеження і оформлення направлення на МСЕК строк проходження повторного огляду для осіб з інвалідністю, у т.ч. й дітям, який припав на період дії воєнного стану на території України, переноситься на строк не пізніше шести місяців після його припинення/скасування. Важливо, що всі виплати та відповідні пільги зберігаються за особою до закінчення строку проходження повторного огляду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: особа з інвалідністю інвалідність компенсація виплата Департамент соцполітики 
Матеріали по темі