Події

У селі поблизу Житомира від розпаленої печі загорівся будинок, пожежу гасили місцеві жителі й рятувальники

1 October 2022, 12:27

У селі Троянів Новогуйвинської територіальної громади Житомирського району 30 вересня горів будинок. Виявилося, що напередодні власниця розпалила піч та лягла спати. А прокинулася жінка від тріскотіння в будинку та запаху диму.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС України у Житомирській області.

Господарка повідомила про пожежу дочці, яка проживає у Житомирі, а та своєю чергою зателефонувала до Служби порятунку «101».

«До прибуття рятувальників жінка із сином та селянами намагалися самостійно загасити полум’я. Спільними зусиллями вогнеборців та місцевого населення пожежу ліквідовано упродовж години. Вогнем знищено стіну та перекриття будинку на площі 8 квадратних метрів. Внаслідок події загиблих та травмованих не виявлено», – пише пресслужба ГУ ДСНС.

За попередньою інформацією, зайнялось через неправильне влаштування пічного опалення. Але остаточну причину встановлять фахівці.

Крім цього, 30 вересня в Коростені на відкритій території на площі 0,5 га горіла суха рослинність. Пожежу рятувальники ліквідували, не допустивши її розповсюдження на гаражі.

Як повідомляв Житомир.info, з початку 2022 року і станом на кінець вересня в Житомирській області сталося понад 1100 пожеж у житловому секторі. Більш як 200 з них виникли через недотримання правил експлуатації пічного опалення, як наслідок – загинули 14 людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС Троянів піч пічне опалення  
Матеріали по темі